زیتون– سعید مرتضوی که در پرونده کهریزک به دوسال حبس به جرم معاونت در قتل محکوم شده است٬ قاضی دادگاه تجدید نظر را «متهم به معاونت در قتل ۱۷ نفر در سال ۸۳ کرد.»
او طی نامهای که برای انتشار در اختیار انصاف نیوز قرار گرفته است صدور حکم دوسال حبس را خلاف قانون و ناعدلانه دانست و اعلام کرد که به دیوان عالی کشور شکایت خواهد کرد.
دادستان وقت تهران با تاکید بر این که «خدا را شاهد میگیرم که اینجانب به عنوان دادستان وقت تهران هیچگونه شناخت و ارتباطی حتی در ادنی مرتبه آن با مأمورین خاطی بازداشتگاه کهریزک نداشته»، نوشته است: «مسوولیت اعمال خودسرانه برخی مأموران متخلف در بازداشتگاه کهریزک متوجه خودشان است.»
مرتضوی با پافشاری بر اینکه مرگ محسن روحالامینی ارتباطی با وقایع کهریزک نداشته در ادامه این نامه افشا کرد:
«رییس جدید دادگاه آقای احمد شیری خان که عدم نظارت فرضی بر بازداشتگاه کهریزک و مأمورین آن را از مصادیق معاونت و تسهیل در ارتکاب جرم آنهم معاونت در قتل تلقی نمودهاند خودشان در سال ۱۳۸۳ بازپرس پرونده جنایتکار تاریخی منطقه پاکدشت ورامین به نام (بیجه) بودهاند که با آزاد کردن مکرر این جنایتکار پس از هر بار دستگیری او توسط نیروی انتظامی، منتهی به قتل و تجاوز و آتش زدن ۱۷ نفر کودک و نوجوان این منطقه شد. (محمد بیجه) در بازجویی خود صراحتاً اقرار و اذعان نموده که عهد کرده بود این تعداد را به ۱۰۰ نفر برساند. ایشان به دلیل کوتاهی و قصور در رسیدگی به پرونده (محمد بیجه) جنایتکار تاریخی آن منطقه به وسیله اطلاعیه رسمی قوه قضائیه و اعلام رسانهای سخنگوی وقت قوه قضائیه و رییس کل اسبق دادگستری تهران که در مطبوعات و رسانههای آبان ماه سال ۱۳۸۳ منعکس و هم اکنون نیز موجود است از سمت خویش عزل و به موجب تصمیم کمیسیون نقل و انتقال قضات و ریاست محترم سابق قوه قضائیه تنزّل مقام و از حوزه قضایی پاکدشت اخراج شدند و پرونده به دادسرای تهران محول و اینجانب به عنوان دادستان وقت تهران مسوول رسیدگی به پرونده این جنایتکار مخوف شدم که در اسرع وقت با صدور قرار مجرمیت و کیفر خواست علیه او به عنوان مفسد فی الارض حکم اعدام این جنایتکار را در خارج از حوزه قضایی شهر تهران در پاکدشت ورامین در ملاعام به اجرا در آوردم و به دلیل خصومتهای آقای احمد شیری خان از آن زمان و اقدامات مجرمانهای که در زمان مستشاری علیه من انجام دادهاند اینجانب در دادسرای کارکنان دولت نسبت به نامبرده اعلام شکایت کیفری نمودم و همچنین در دادسرای انتظامی قضات با استناد به ۱۵۶ برگ سند و مدرک علیه او دارای پرونده کیفری و انتظامی هستم. متأسفانه آقای احمد شیری خان علی رغم اینکه داشتن پرونده کیفری آن هم با این سابقه دیرینه دشمنی که به طور قطع و یقین از موارد رد دادرس است با عجله و آن هم اصرار در این مدت کوتاه استراحت مطلق پزشکی و بدون ابلاغ قانونی وقت رسیدگی و بدون تفهیم اتهام و اخذ آخرین دفاع مبادرت به صدور رأی محکومیت به ۲ سال حبس کردهاند ولی اگر یک درصد استدلالهای وکلای آقای روحالامینی و ایشان را در خصوص انتساب معاونت در قتل صحیح فرض کنیم و یا هر اقدامی را تسهیل در ارتکاب جرم بدانیم؛ آقای احمد شیری خان رییس فعلی شعبه ۲۲ دادگاه تجدید نظر تهران به دلیل قصور و کوتاهی در سال ۱۳۸۳ که به صورت رسمی اعلام شده است متهم به معاونت در قتل عمدی ۱۷ کودک و نوجوان منطقه پاکدشت ورامین به وسیله مباشر (محمد بیجه) هستند. که انشاالله قضات دیوان عالی کشور در اجرای بند «ت»، «ث» و «چ» و ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری نسبت به موارد اعلامی که در این مقال نمیگنجد توجه و رأی قانونی و شرعی و منطبق با حق و عدالت صادر خواهند نمود.»
پنجم آذرماه اعلام شد که شعبه ۲۲ دادگاه تجدید نظر استان تهران سعید مرتضی دادستان وقت تهران را به اتهام معاونت در قتل محسن روحالامینی٬ به دوسال حبس محکوم کرد.
این در حالی است که عبدالصمد خرمشاهی، وکیل پایه یک دادگستری در گفتگو با روزنامه اعتماد گفت: اتهام سعید مرتضوی در پرونده شکایت خانواده روحالامینی معاونت در قتل است. این در حالی است که قبلا عنوان شده بود در ماجرای کهریزک قتل غیرعمد رخ داده است. اگر قتل غیرعمد است معاونت در قتل معنا ندارد اما اگر معاونت مطرح است، مباشر جرم چه کسی بوده است؟
محسن روحالامینی یکی از جانباختگان حادثه بازداشتگاه کهریزک بود.
پس از اعتراضها به نتایج اعلام شده انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۸ و تظاهرات خیابانی معترضان، برخی از افراد دستگیر شده به بازداشتگاه کهریزک منتقل شدند. علاوه بر مرگ برخی افراد، گزارشهایی از شکنجههای جسمی، جنسی و روحی در این بازداشتگاه منتشر شد. پس از انتشار خبر مرگ محسن روحالامینی – فرزند عبدالحسین روحالامینی – آیتالله خامنهای دستور به تعطیلی این بازداشتگاه داد. محسن روحالامینی، رامین قهرمانی، محمد کامرانی و امیر جوادیفر از جمله دستگیرشدگان تظاهرات «جنبش سبز» در ۱۸ تیر ۱۳۸۸ بودند که پس از بازداشت به بازداشتگاه کهریزک انتقال داده و کشته شدند.
میرمجید طاهری وکیل مدافع اولیای دم مرحوم روحالامینی به تسنیم گفت که دادگاه تجدید نظر مرتضوی را با یک درجه تخفیف به ۲ سال حبس در ارتباط با اتهام معاونت در قتل محکوم کرده و این حکم قطعی است.
مرتضوی پیشتر در ارتباط با این اتهام از سوی شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی کشکولی تبرئه شده بود.
قاضی حیدریفر٬ فردی که حکم انتقال بازداشت شدگان ۱۸ تیر ۸۸ به کهریزک را صادر کرده بود٬ به ۱۵ سال حبس محکوم شده است.
سعید مرتضوی سال گذشته در نامهای خطاب به دادگاه رسیدگی به پرونده کهریزک، وقایع رخ داده در این بازداشتگاه را «واقعه خونبار» و جانباختگان را «شهید» نامید.
سعید مرتضوی در نامه خود نوشته بود که بابت «واقعه خونبار» رخ داده در کهریزک به عنوان دادستان وقت «عمیقا ابراز تسف و اعتذار» میکند: «از مقام شهیدان مظلوم این حادثه جوادیفر، روحالامینی و کامرانی طلب پوزش نموده و علو درجات آنها را از خداوند بزرگ مسئلت مینمایم.»
دادستان پیشین تهران همچنین از «محضر مقدس امام زمان، روح بلند و ملکوتی امام راحل و شهیدان، رهبر عظیمالشان انقلاب اسلامی و ملت بزرگوار و خانوادههای این عزیزان» عذرخواهی کرده است.
مرتضوی در نامه خود ضمن ابراز امیدواری نسبت به در خاطر ماندن این واقعه در ذهن مسئولان، نوشت که بابت حادثه کهریزک «ابراز شرمندگی» میکند، گرچه «در شکلگیری آن هیچ عمدی» وجود نداشته است.
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…