زیتون– علی مطهری٬ نایب رییس مجلس٬ پیشنهاد داد که محمود احمدینژاد را به صورت علنی محاکمه کنند.
او به این سوال اعتماد آنلاین که «یکی از دلایلی که در مورد عدم عزم جدی برای برخورد با احمدینژاد و تیمش در افکار عمومی دیده و شنیده میشود این است که علت عدم برخورد با او پروندهها و مدارکی است که از افراد موثر در نظام در دست دارد و درصورت برخورد، این اطلاعات ویژه به بیرون درز پیدا خواهد کرد»٬ پاسخ داد: «ما هم مثل شما بر اساس شنیدهها قضاوت میکنیم. مدتی ایشان سرپرست وزارت اطلاعات بوده و در آن مدت ممکن است به برخی پروندهها دسترسی داشته و آنها را در اختیار داشتهباشد اما من اطلاع خاصی ندارم.»
به گفته مطهری او از صحت این مسئله اطلاع دقیق ندارد؛ اما خواست تا اگر رییس دولتهای نهم و دهم واقعا اسناد و مدارک و پروندههای ویژهای در اختیار دارد اعلام کند تا همه بدانند.
نایب رییس مجلس ادامه داد: «تا کی قرار است این وضعیت ادامه پیدا کند که دایما بگویند ایشان چیزهایی میداند که اگر بگوید نظام به خطر میافتد. این مساله باید یک بار برای همیشه حل شود. اگر چیزی میداند و اطلاعاتی دارد بگوید تا این غائله ختم شود. حداکثر اینکه همان کاری را بکند که در مجلس نهم در جریان استیضاح وزیر کار انجام داد. گفتند هر چه میخواهی بگو که ایشان هم آن فیلم را در صحن علنی مجلس پخش کرد. آن حرکت آنچنان موثر نبود که بگوییم نظام را به خطر انداخت. حالا ممکن است آقای احمدینژاد از این دست اطلاعات داشتهباشد.»
نماینده مردم تهران در مجلس اما به رغم تمام حواشی محمود احمدینژاد و نزدیکان او معتقد است او میتواند همچنان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام باشد در حالی که «به بخشی از نظام انتقاد دارد.»
مطهری ایراد وارد کردن تیم احمدینژاد به قوه قضاییه را خارج از اشکال دانست و تاکید کرد که همچنان او را در چارچوب نظام میداند.
نایب رییس مجلس در ادامه این گفتوگو به مقایسه بین روسای جمهوری پیشین پرداخت و گفت: «آقای خاتمی حاشیهنشین شد یا آیتالله هاشمیرفسنجانی محدود شد با این حال رفتار آقایان خاتمی و هاشمی نجیبانهتر بود و مصالح نظام را بیشتر در نظر میگرفتند. با وجود اینکه نزدیکان آنها را بازداشت کردند و مظلوم واقع شدند. اما آقای احمدینژاد از ابتدا برای خود یک خط قرمز قائل بود که کسی حق ندارد از نزدیکانش سوال کند یا آنها را بازجویی یا محاکمه کنند. در دورهای هم که رییسجمهور بود صراحتا اعلام کرد که خط قرمز من کابینه است و کسی حق ندارد اطرافیان او را احضار کرده یا بازجویی و محاکمه کند. از نظر من این، اخلاق مناسبی نیست. البته نمیخواهم این تعبیر را به کار ببرم که آقای احمدینژاد و اطرافیانش بر خلاف مصالح ملی رفتار میکنند. به هر حال ایشان انتقاد دارد و معتقد است همه اتهاماتی که متوجه او و اطرافیانش شده دروغ است و جنبه خصومت و کینه شخصی دارد که البته اینگونه نیست و برای نهادهای نظارتی تخلفات ایشان محرز شده است. بهتر است وی به جای این حاشیهسازیها به این سوالات و ابهامات پاسخ دهد. لازم است دادگاهی علنی برگزار شده و مردم در جریان این پرسش و پاسخها قرار گیرند تا خود مردم قضاوت کنند و مشکل حل شود.»