هشتگ «روایت فتنه» تاریخ نویسی توییتری «جنش سبز»

زیتون– کاربران توئیتر از هر دو گروه درگیر در «جنبش سبز» با هشتگ «روایت فتنه» در حال ذکر روایت‌های خود از این واقعه هستند. روایت‌های دو گروه از  این وقایع متفاوت و گاهی متناقض است و این در حالی است که فقط حدود ۸ سال از وقوع این جریانات در ایران گذشته است.
هشتگ، چنانچه از نامش پیداست توسط اصول‌گرایان  و توسط کاربری به نام «آسید»به راه افتاد. او نوشت:
«توصیه اکید دارم به رفقای حزب‌اللهی که خاطرات خود از ، چه از وقاحت‌های‌ فتنه‌گران و چه از مقابله و برخورد با آشوبگران را بنویسید و کم‌کم همین‌جا منتشر کنید.. رفقای دانشجو، از فتنه‌گری‌ها در ۱۶آذر بنویسند و رفقای بسیجی از جنگ شهری با اوباش سبز! »
«رفقای حزب‌اللهی» که تابحال روایتشان از مجرای رسمی و رادیو تلویزیون روایت غالب حاکمیت جمهوری اسلامی از این وقایع بود، به ارائه روایت‌های جزئی‌تر و غیررسمی‌ خود از این جنبش از مجرای توئیتر فراخوانده شدند.
هنوز ساعتی از تولد این هشتگ نگذشته بود که حامیان «جنبش سبز» نیز با استفاده از همان هشتگ شروع به گفتن و یادآوری خاطرات خود کردند.
کار بالا گرفت و خیلی زود به  جدل و گاه طنز و به سخره گرفتن روایت‌های گروه مقابل و استفاده از تعریف‌های غلو شده و بالعکس برای نشان دادن دروغگویی جبهه مقابل کشید.
کاربری در این باره نوشته است: «  شبیه فرو کردن انگشت درون یک زخم عفونی بسیار دردآور است. داد ملت درآمد و ظرف چند ساعت تبدیل شد به پدیده‌ای علیه خودش!»
دیگری هم آن را این طور توصیف می‌کند :
«ظاهراً فرمان صادر شده خاطره خلق کنید از ۸۸ و بنویسید، لابد چون به گوش‌شان خورده روایت غالب تاریخی را خاطره‌های مکتوب می‌سازند. ولی حواس‌شان نیست که خاطرات ۸۸ را مردم نخوانده‌اند و نمی‌خوانند، آن‌ها را خود نوشته‌اند با خون‌شان و زندگی کرده‌اند با همه‌ی وجودشان. »
مریم کریم‌بیگی، خواهر یکی از کشته‌شدگان جنبش سبز هم نوشت:
«برادرم خودشو کوبوند به گلوله ی لباس شخصی ها و باعث شد ، یه گلوله از اونا از بین بره »
اما برای سازندگان هشتگ روایت فتنه این است که:
«کام منورالفکرها خود به خود از حضور و تقویت جبهه انقلابی در توییتر تلخ بود. حالا مجبورند شاهد گسترش جبهه گفتمانی انقلاب باشند و از موضع تهاجمی پیشین، به موضع تدافعی و انفعالی فعلی تبدیل وضعیت کنند..  شروع فرآیند مرگ و اتمام وجود آکنده از دروغ و جعل تاریخ آن‌هاست..»
کاربری در روایتی دیگر از خساراتی که وارد شد اینگونه نوشت:
« در ، روحانی سید فرزند شهید رو در خیابان تنها گیر آوردند گاز اشک آور رو در دهانش تخلیه کردند الان اون روحانی مشکل حاد ریوی و تیک عصبی داره »
وحید یامین پور، سازنده برنامه‌های مستند درباره وقایع ۸۸ در قالب روایت جمهوری اسلامی و فعال رسانه‌ای اصول گرا هم نوشت:
«یکی از تلخی‌هاش این بود که اسطوره‌ی سالهای جوانیم جلوی چشمم فروریخت… میرحسین خودش رو به انقلاب ترجیح داد. بیش از ناراحتی، دل شکسته بودم. »
در این میان توییت‌های خنثی‌تری هم دیده می‌شود:
«تو  زیاد وارد فضاى درگیرى ها نشدم با دوستان و رفقایی که به میرحسین راى داده بودن و امکان داشت احساساتشون ملتهب بشه صحبت میکردم، زنگ میزدم و جویاى حالشون میشدم و قانع اشون میکردم تو تجمعات حضور پیدا نکنن بعضاً موفق بودم گاهاً نه »

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »