زیتون ـ کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در گفتگویی با روزنامه شرق درباره جریانات سال ۸۸ در بازداشتگاه کهریزک گفت: «هرکسی وارد آن محیط میشد، «یک استانداردی» داشتند که با آن «استاندارد» برخورد میکردند؛ مثل اینکه دست شما زیر پرس باشد، دستتان را پرس میکند و برایش با آهن فرقی ندارد.» به گفته او «آنجا از جهت کتکزدن و نوع رفتارهایی که نسبت به این بچهها اعمال شده بود، بسیار خلاف شأن و نامناسب بود.»
رییس مرکز پژوهشهای مجلس که در سال ۸۸ سخنگوی کمیته بررسی زندانها بود و به بازداشتگاهها سرکشی کرده بود درباره بازدید از کهریزک و ملاقات با کسانی که در این بازداشتگاه بودند، این طور شرح داد که « در آن ملاقات اعضای کمیته، از جمله آقایان بروجردی، حیدرپور، سردار کرمی، نماینده کرمان و تجری در زندان اوین با این افراد ملاقات کردیم. وقتی از ماجراهایی که در زندان کهریزک بر آنها گذشته بود تعریف میکردند همه ما گریه میکردیم و آقای بروجردی هم بغض کرده و چون رئیس و ادارهکننده جلسه بود خودش را کنترل میکرد و گریه نمیکرد.»
جلالی اما در پاسخ به این سوال که با توجه به آنچه که در کهریزک دیده است از حکم ارائهشده برای سعید مرتضوی راضی هست یا نه پاسخ داد که اینجا یکی از جاهایی که نظام «ظرفیت خودترمیمی» خودش را نشان داد. «ضمن اینکه آن زمان آقای مرتضوی میگفت در شرف دفاع از رساله دکترایم بودم و خودش هم گرفتار بود و بعضی کارها را به معاونانش واگذار کرده بود.»
پیش از این در آذر ماه سال ۹۶ شعبه ۲۲ دادگاه تجدید نظر استان تهران سعید مرتضی دادستان وقت تهران را به اتهام معاونت در قتل محسن روحالامینی٬ به دوسال حبس محکوم کرد.
محسن روحالامینی یکی از جانباختگان حادثه بازداشتگاه کهریزک بود.
پس از اعتراضها به نتایج اعلام شده انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۸ و تظاهرات خیابانی معترضان، برخی از افراد دستگیر شده به بازداشتگاه کهریزک منتقل شدند. علاوه بر مرگ برخی افراد، گزارشهایی از شکنجههای جسمی، جنسی و روحی در این بازداشتگاه منتشر شد. پس از انتشار خبر مرگ محسن روحالامینی – فرزند عبدالحسین روحالامینی – آیتالله خامنهای دستور به تعطیلی این بازداشتگاه داد. محسن روحالامینی، رامین قهرمانی، محمد کامرانی و امیر جوادیفر از جمله دستگیرشدگان تظاهرات «جنبش سبز» در ۱۸ تیر ۱۳۸۸ بودند که پس از بازداشت به بازداشتگاه کهریزک انتقال داده و کشته شدند.
قاضی حیدریفر٬ فردی که حکم انتقال بازداشت شدگان ۱۸ تیر ۸۸ به کهریزک را صادر کرده بود٬ به ۱۵ سال حبس محکوم شده است.
سعید مرتضوی سال گذشته در نامهای خطاب به دادگاه رسیدگی به پرونده کهریزک، وقایع رخ داده در این بازداشتگاه را «واقعه خونبار» و جانباختگان را «شهید» نامید.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…