آیت‌الله خامنه‌ای و پناه گرفتن پشت شانه‌ی تخم‌مرغ

پس از شعارهای اخیر مردم که می‌گفتند «تخم مرغ حیا کن – مملکت رو رها کن»، ستاد تنظیم بازار اعلام کرد صدای انقلاب مردم را شنیده است و قیمت تخم مرغ بزودی کاهش خواهد یافت. به گزارش دفتر مرکزی خبر، مقام معظم رهبری نیز پس از شنیدن صدای مردم، سکوت خود را شکستند و اعلام کردند که تخم‌مرغ‌هایی که در این سه دهه همه‌ی امکانات کشور در اختیارشان بوده باید پاسخگوی وضع موجود باشند.

***

اگر فکر می‌کنید این نوشته طنز است اشتباه می‌کنید. طنز همان اوضاع تلخی است که در کشور ما جریان دارد: اکنون نوک تیز اعتراضات متوجه رهبر کشور است، رهبری که همه‌ی امکانات کشور را برای سه دهه در اختیار داشته است. اما او به جای آن که پاسخگوی اعتراضات مردم به اوضاعی باشد که تحت مدیریتش به وقوع پیوسته، پشت کاهش قیمت تخم مرغ یا پرهیز از افزایش قیمت بنزین یا اظهارات مبهم رئیس جمهور یا تهدیدات یک مقام نظامی پنهان شده است و از آن سو، در سکوت، نیروهای لباس شخصی‌اش را برای سرکوب همین اعتراضات به کار می‌گیرد.

آقای خامنه‌ای که زمانی را در کنار رهبران انقلاب ۵۷ سپری کرده باید به خوبی بداند که وقتی مردم پیکان انتقاد را به سوی شاه گرفته بودند، کنار گذاشتن هویدا و آموزگار آرامشان نکرد. حالا هم کاهش قیمت تخم‌مرغ و بنزین چاره‌ی درد نیست.

از مشخصات یک رهبر خوب شجاعت است. یک بار هم که شده شهامت به خرج بدهید. پشت چیزهای بی‌هوده قایم نشوید، بدانید که خودتان موضوع اعتراضات هستید. موضوع اعتراضات شما هستید و بی‌تدبیری‌های شما و آن فساد و فقر و بی‌عدالتی که مردم حس می‌کنند. منشاء اعتراضات و نارضایتی‌ها، نظامی است که شما آن را نمایندگی می‌کنید، نه چیزی دیگر.

شما تا به حال آتش این اعتراضات را زیر خاکستر ترس پنهان نگه داشته بودید. اگر در ۸۸ یک هفته طول کشید تا شعارها به سوی شما کمانه کند، این بار از همان روزهای اول تیر شعارها به سوی شما نشانه رفته است.

دلیلش؟ دلیلش را در توطئه دشمنان نبینید. یک بار چشم به بصیرت باز کنید و در تلاشی ببینید که شما به خرج دادید برای نومید کردن مردم از هر تحول آرام. مردمی که نومیدشان کرده‌اید از هر تحول مثبتی، از هر گشایشی، هر افق امیدوارانه‌ای، نه فقط در اقتصاد و معیشت که در آزاد بودن از زور و تحمیل و تحقیر. از این که حتی وقتی به مدنی‌ترین شیوه‌‌ها رای می‌دهند، آن هم به کسانی که از هفت خوان گزینش سیاسی شما گذشته‌اند، در کوتاه‌ترین زمان ممکن خاک بر دهان رای‌شان می پاشید. گویی به عمد و با لجاجت می‌‌خواهید آنان را مایوس کنید و افق‌هاشان را تیره و تار. این شمایید که به زبان بی زبانی به آنان می‌گویید اگر در خیال هر تحول مثبت و آرامی هستید، کور خوانده‌اید. این شمایید که آنان را به خیابان می‌کشید. همان طور که اعلیحضرت رهبر انقلاب ۵۷ بود، شمای آیت‌الله هم رهبر شورشی هستید که در خیابان‌ها می‌تواند هر آینده‌ای را کور کند.

شهامت داشته باشید، از سنگر رفع مسوولیت بیرون بیایید، قدمی بردارید به نیکی برای نجات مملکتی که با وجود حکومت شما دارد از همه سو به قهقرا می‌رود. مردم جایی را که شما پنهان شده‌ بودید پیدا کرده‌اند. دیگر نمی‌توانید چون گذشته ریشه‌ی سیاسی مشکلات اقتصادی و اجتماعی را مخدوش و مبهم کنید. اگر اکنون اعتراض‌ها گسترده نیست نه به خاطر رضایت است، می‌دانید که به خاطر ترس است. به خاطر سیاست «النَصر بالرعب»ی است که شما پیشه کرده‌اید. شما هم می‌دانید که نارضایتی‌ها بسی بیش از آن چیزی است که این اعتراضات نشان می‌دهد. کافی است مهابت ترس را از روی سر مردم بردارید تا ببینید. و می‌دانیم که می‌دانید و برنمی‌دارید.

شما ممکن است به مدد قدرت سرکوبِ سختی که از جیب همین ملت فراهم کرده‌اید بتوانید این اعتراضات را سرکوب کنید. می‌توانید برای مدتی سکوتی قبرستانی تدارک ببینید و دهان‌‌های معترض را ببندید. می‌توانید گرد یاس و نومیدی بپراکنید از پس یک سرکوب، اما نفرتی بیشتر درو خواهید کرد. خیالتان خوش باد که این نفرت فقط گریبان شما را نمی‌گیرد. درست است، در انتها، همه در برهوت امیدها‌ی سوخته و نفرت‌های گداخته با هم ملاقات خواهیم کرد، در همان برهوتی که مردمان سوریه و لیبی و … سرگردان شده‌اند.

منبع: فیس بوک نویسنده

Recent Posts

به همه ی اشکال خشونت علیه زنان پایان دهید

در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

ابلاغ «قانون حجاب و عفاف» دستور سرکوب کل جامعه است

بیانیه‌ی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور

۱۴ آذر ۱۴۰۳

آرزوزدگی در تحلیل سیاست خارجی

رسانه‌های گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

سلوک انحصاری، سلوک همه‌گانی

نقدی بر کتاب «روایت سروش از سهراب »

۱۴ آذر ۱۴۰۳

مروری بر زندگی سیاسی طاهر احمدزاده

زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…

۰۹ آذر ۱۴۰۳