زیتون– اتحادیه اروپا، از وزیر خارجه ایران دعوت کردهاست تا برای گفتوگو با همتایان خود از فرانسه، بریتانیا و آلمان، «در مورد توافق اتمی»، روز پنجشنبه، ۲۱ دی، به بروکسل سفر کند.
رادیو فردا به نقل از خبرگزاری فرانسه خبر داد که اتحادیه اروپا در بیانیهای اعلام کرد که «دیدار پیشرو در پیوند با تلاشهای فعلی برای ایجاد اطمینان از روند کامل و بادوام اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) انجام میگیرد.»
فدریکا موگرینی، مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه، ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه، زیگمار گابریل، وزیر امور خارجه آلمان، و بوریس جانسونوزیر امور خارجه بریتانیا، در این دیدار شرکت خواهند کرد.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در خصوص این دعوت تاکید کرد که دیدار او با رهبران سه کشور عضو اتحادیه اروپا برای بحث درباره برنامه جامع اقدام مشترک است نه موضوع دیگری.
وزیر امور خارجه آلمان پیشتر اعلام کرده بود که که اتحادیه اروپا با محمد جواد ظریف درباره اعتراضات اخیر ضددولتی که بسیاری از شهرهای ایران را فراگرفت دعوت خواهد کرد.
عباس عراقچی، معاون وزارت امور خارجه و مسئول اجرای توافق اتمی برجام در ایران نیز روز گذشته طی سخنرانی از جامعه جهانی خواسته تا خود را برای خروج احتمالی آمریکا از این توافق آماده کند.
عراقچی که در کنفرانس امنیتی تهران سخنرانی کرد، خروج آمریکا از برجام را محتمل دانسته و گفته بود: «بیش از یک سال است که رئیسجمهور آمریکا با تمام تلاش خود در پی این است که برجام را از بین ببرد… جامعه بینالملل باید برای این مرحله آمادگی داشته باشد.»
معاون وزارت خارجه ایران همچنین گفت: «حرکت آمریکا در راستای از بین بردن برجام است” و اضافه کرده “ما در ایران برای هر سناریویی آمادگی داریم.»
همزمان ۵۲ کارشناس امور امنیتی آمریکا که در میان آنها افسران بازنشسته، نمایندگان پیشین کنگره و دیپلماتهای سابق به چشم میخورند در نامهای از رئیسجمهور ایالات متحده خواستند که از برجام خارج نشود.
دولت آمریکا تا روز ۲۳ دی تصمیمگیری کند که آیا قصد دارد تعلیق تحریمها در چارچوب توافق اتمی با ایران را تمدید کند یا نه. این تمدید هر ۱۲۰ روز یکبار انجام میشود.
دونالد ترامپ مهرماه نیز از تایید برجام سر باز زده بود٬ اما خروج آمریکا از مذاکرات هستهای (برجام) را اعلام نکرد و تصمیم گیری در رابطه با آن را به کنگره محول کرد.
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…
تردیدی نیست که تداوم نزاع اسرائیل و فلسطین که اینک منطقهی پرآشوب و بیثبات خاورمیانه…
تصور پیامدهای حمله نظامی اسرائیل به ایران نیروهای سیاسی را به صفبندیهای قابل تأملی واداشته…
ناقوس شوم جنگ در منطقۀ خاورمیانه بلندتر از هر زمان دیگری به گوش میرسد. سهگانۀ…