زیتون- کردهای سوریه و متحدانشان امروز (پنجشنبه) در مناطق تحت کنترل خود در شمال این کشور تشکیل یک نظام فدرالی را اعلام کردند، اقدامی که با انتقاد رژیم بشار اسد و گروههای مخالف مسلح دیگر روبرو شده است.
رادیو فردا در این باره نوشت: خبرگزاری آلمان به نقل از یک مقام کرد خبر داده که حزب اتحاد دمکراتیک و سایر رهبران گروههای قومی و مذهبی کرد در نشستی در «رمیلان» واقع در استان شمالی حسکه در سوریه، بر استقرار یک نظام فدرال برای اداره بخشهای کردنشین این کشور صحه گذاشتند.
ادریس ناسان بدون اشاره به جزئیات به این خبرگزاری گفته که «این تصمیم با اکثریت آراء تصویب شده است». خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داده که ۱۵۰ گروه کرد، عرب، آشوری و سایر طرفها بر سر تشکیل یک «نظام فدرال» برای متحد کردن مناطق تحت کنترل کردها که چندین استان سوریه را شامل میشود به توافق رسیدند.
آلدار خلیلی از اعضای کمیته اعلام تشکیل نظام فدرالی گفته است که «ما بر سر تشکیل یک نظام فدرالی در روژاوا (سه کانتون کردنشین) و شمال سوریه توافق کردیم». سیهانوک دیبو از حزب اتحاد دمکراتیک نیز اعلام کرد که هیاتهای شرکت کننده در نشست کردها این طرح را «تصویب کردند».
کردهای سوریه در حال حاضر نظامی مبتنی بر سه «منطقه خودمختار» را در شمال سوریه اداره میکنند که دارای نیروی پلیس و مدارس مستقل هستند. سه کانتون کردنشین در نوار مرزی سوریه با ترکیه قرار دارد و به نامهای «آفرین» و «کوبانی»، هر دو در استان حلب، و «جزیره» در استان حسکه شناخته میشوند. حکومت سوریه و مخالفان آن در ائتلافی نانوشته با این اقدام مخالفت کردهاند.
خبرگزاری رسمی سوریه، سانا، به نقل از یک مقام وزارت امور خارجه این کشور که نامش فاش نشده است، گزارش داده که «هرگونه اعلام نظام فدرال بیارزش بوده و هیچ مبنای قانونی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ندارد». ترکیه که دارای اقلیت بزرگی از کردها است نیز از مخالفان اصلی تشکیل نظام فدرالی در شمال سوریه است. آنکارا حتی حاضر نشد که نمایندگان کرد در نشست صلح در سوریه در ژنو سوئیس شرکت داشته باشند.
ایالات متحده که از حامیان اصلی گروههای کرد سوریه است نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که استقرار نظام فدرالی در شمال سوریه از سوی کردها را به رسمیت نخواهد شناخت.
به گزارش خبرگزاری «حوار نیوز»، نمایندگان حاضر در نشست رمیلان، یک زن کرد به نام هدیه یوسف و یک مرد عرب به نام منصور اسلوم را به عنوان روسای اجلاس خود تعیین کردند. قرار است ظرف شش ماه یک شورای ۱۳ نفره برای اداره این نظام فدرالی تشکیل شود.
اعلام نظام فدرالی در شمال سوریه باعث به خیابان آمدن مردم راس العین در شمال سوریه و شادی آنها شده است.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…