زیتون- محمد خاتمی، رییس جمهوری اصلاحات٬ خواست تا همه دستگاههای حکومتی سهم خود را در «قصور و تقصیر منجر به نارضایتیها بپذیرند» و باید فضایی فراهم شود تا «مردم بتوانند خواستها و مطالبات خود را با امنیت و حتی بدون لکنت به زبان آورند.»
محمد خاتمی در ادامه پیامی که برای تسلیت به بازماندگان حادثه کشتی سانچی منتشر کرد؛ تاکید کرد: «در چندین شهر کشور تظاهراتی صورت گرفت، در فضایی که کمبودها و نارساییها در عرصه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و طبیعی فراوان است و انتظارهایی که نوعاً به حق است، ولی برآوردن آنها بخشی بیرون از قدرت مسؤولان و بخش دیگر ناشی از ضعفهای ساختاری و رفتاری و سیاستها و رویکردهایی است.»
به نوشته رییس جمهوری سالهای اصلاحات باید دستگاههای مسؤول را ملزم به پاسخگویی و اصلاح بینشها و روشها و نیز برنامه ریزی سنجیده برای حل مشکلات کنند و نهادها و دستگاههای مسؤول نیز بهجای تحقیر مردم و نمک پاشیدن بر زخمهای آنان با هدف سیر به سوی همبستگی اجتماعی و ملی به شناخت مشکلات و دردهای مردم و نیز اطلاعرسانی درست بپردازند. مبادا که نومیدی از اقدامها و دلخوری از تبلیغات رسمی و بی توجهی به رأی و اراده ملت سبب کاهش امید به آینده شود و مردم رو به رسانهها و پایگاهها و محافلی بیاورند که خیر مردم را نمیخواهند و هدفی جز تضعیف اصل نظام، مأیوس کردن مردم از بهبود اوضاع و حتی تحریک عمومی به خشونت و افراط گرایی و تخریب ندارند.
او در ادامه تاکید کرد که البته دشمن از هر زمینه و فضا سوء استفاده می کند و در این موقعیت ممکن است بسیاری از کسانی که درد و درخواست بهحقی دارند نیز از مدار مدارا و قانون و انصاف خارج شوند.
رییس بنیاد باران «آشوبگر و اغتشاشگر» خواندن گروههای اجتماعی و کسانی که درد و مطالبهای دارند و حتی معترضاند را فاجعه خواند.
خاتمی همچنین هشدار داد که نومیدی از «اقدامها و دلخوری از تبلیغات رسمی و بی توجهی به رأی و اراده ملت» سبب کاهش امید به آینده میشود و باعث میشود »مردم رو به رسانهها و پایگاهها و محافلی بیاورند که خیر مردم را نمیخواهند و هدفی جز تضعیف اصل نظام، مأیوس کردن مردم از بهبود اوضاع و حتی تحریک عمومی به خشونت و افراط گرایی و تخریب ندارند.»
تجمعها و تظاهرات از روز پنجشنبه گذشته در شهر مشهد آغاز شد که شرکتکنندگان در آن ضمن اعتراض به گرانی و مشکلات اقتصادی، شعارهایی علیه رهبر و رییس جمهوری سر دادهاند.
دامنه این اعتراضات به سرعت بالاگرفت و به شهرهای مختلف ایران سرایت کرد.
در طی روزهای اعتراض٬ بر اساس اخبار صدا و سیما حداقل ۲۱ تن کشته شدند. محمود صادقی٬ نماینده مجلس تعداد بازداشت شدگان را حداقل ۳۷۰۰ نفر ذکر کرده است.
همچنین به گفته علی مطهری٬ نایب رییس مجلس حداقل سه نفر از بازداشت شدگان در طول مدت بازداشت درگذشتهاند.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…