واکنش جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله به فرمان آیت‌الله خامنه‌ای: طبق دستور رهبری در فعالیت‌های عمرانی نقش داریم

زیتون– اسماعیل کوثری، جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله٬ اعلام کرد که از جزئیات دستور رهبری مبنی بر واگذاری بنگاه‎های اقتصادی سپاه و ارتش خبر ندارد.

سه روز پیش امیر حاتمی٬ وزیر دفاع٬ اعلام کرد که رهبر جمهوری اسلامی به ستاد کل نیروهای مسلح ایران مأموریت داده تا واگذاری بنگاه‌های اقتصادی «غیرمرتبط» در سپاه پاسداران، ارتش و وزارت دفاع را پیگیری کند.

اسماعیل کوثری٬ نماینده پیشین مجلس و فرمانده قرارگاه ثارالله اما تاکید کرد سپاه هیچگاه وارد کارهای اقتصادی نشده و فقط فعالیت عمرانی در چارچوب قانون اساسی کرده است.

به گفته کوثری پروژه‌هایی که سپاه به آنها ورود می‌کند پروژه‌های عام‌المنفعه و برای عموم مردم است و البته با مجوز فرمانده معظم کل قوا و درخواست دولت انجام می‌شود.

کوثری همچنین به اعتمادآنلاین گفت: سپاه هیچ‌گاه وارد کار اقتصادی نشده و بیشتر فعالیتش کار عمرانی بر اساس قانون اساسی بوده است.

طبق قانون در زمان صلح، نیروهای مسلح باید به دولت کمک کنند. بر این اساس سپاه بعد از جنگ کارهای عمرانی که شرکت‌های دیگر توانایی انجام آن را ندارند، انجام داده است.

او با تاکید بر اینکه «نیروهای مسلح در زمان صلح از امکانات مهندسی و توانمندی خود برای آبادانی کشور استفاده می‌کنند»، افزود: «مثلا همین مساله زلزله که پیش آمد، سپاه ورود کرد؛ پس توانمندی سپاه برای مردم است که باید با این توانمندی به دولت‌ها کمک کنند و این بستگی به دولت‌ها دارد که بخواهند چطور از این توانمندی سپاه استفاده کنند.»

جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله تاکید کرد: «مسلما اگر شرکت‌های خصوصی توانایی و توانمندی انجام فعالیت عمرانی را داشته باشند آن پروژه به نیروهای مسلح داده نمی‌شود و تنها در صورتی که این توانمندی را نداشته باشند سپاه ورود می‌کند.»

به گفته کوثری پروژه‌های عمرانی مانند سد کرخه و اتوبان تهران – ساوه را سپاه به سرانجام رسانده است. خیلی از پروژه‌هایی که بعد از پذیرش قطعنامه  پیش آمد را نیز سپاه انجام داد و به دولت آن زمان کمک کرد. در دولت‌های بعدی نیز به همین صورت بود، چرا که پروژه‌هایی که سپاه به آنها ورود می‌کند پروژه‌های عام‌المنفعه و برای عموم مردم است و به همین دلیل هم قانون به آنها اجازه می‌دهد. البته با مجوز فرمانده معظم کل قوا و درخواست دولت انجام می‌شود.

سردار حاتمی سوم دی‌ماه در گفت‌وگو با روزنامه ایران اعلام کرد که ستادکل نیروهای مسلح بر اساس این دستور آیت‌الله خامنه‌ای، پیگیری خواهد کرد تا نیروهای مسلح از فعالیت‌های اقتصادی «غیرمرتبط خارج شوند.»

اگرچه او تاکید کرد که فعالیت‌های نیروهای مسلح در حوزه «سازندگی» از جمله فعالیت‌های قرارگاه خاتم الانبیای سپاه پاسداران، بر اساس نیاز دولت ادامه پیدا خواهد کرد.

وزیر دفاع از اعلام اسامی شرکت‌ها و بنگاه‌های درحال واگذاری وزارت دفاع خودداری کرد و تنها گفت که بخش‌های «مربوط به بازار سرمایه» در این وزارتخانه واگذارخواهند شد.

به گفته امیر حاتمی برای واگذاری این فعالیت‌ها نیازی به سازمان خصوصی‌سازی نیست و «این کار در بازار سرمایه قابل انجام است.»

نیروهای مسلح ایران طی سال‌های پس از پایان جنگ با عراق مؤسسات مالی و اقتصادی را در بخش‌های مختلف ایجاد کرده‌اند. از جمله مؤسسات اقتصادی سپاه پاسداران، بنیاد تعاون سپاه و بانک انصار است.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »