به تعبیر عبدالکریم سروش قوه قضاییه با «مدیریت معکوس» اش و بهجای ایجاد رضایت در میان مردم، همه را ناراضی کرده است و همین نارضایتی عمومی را نشانه بیطرفی و درستی اقدامات و احکام و اعمالش گرفته و اینکه فریاد همه از دستش به آسمان بلند است، مدال افتخار خود میداند.
در این فضا، افشای قصهی پر غصهی اعمال و کردار سعید طوسی، قاری درباری با جوانان و نوجوانان و تعلل عمدی دستگاه قضا در پیگیری و به سرانجام رساندن این پرونده و رسانهای شدن ماجرا در فضای افکار عمومی و رسانههای خارجی، تشت رسوایی منسوبان و منصوبان به فقیه حاکم را بار دیگر از آسمان به زمین انداخت و داغ دلهای مردم بیپناه را تازه کرد.
تبرئه وی در همین دستگاه مخروبه قضایی که به احتمال قوی به دلیل انتساب وی و لابی و فشار دفتر فقیه حاکم بوده، هرچند دور از انتظار نبود اما در افکار عمومی تعجب و عصبانیت مضاعف به بار آورد.
از بد روزگار همین قوه قضاییه فاسد و ویرانه (به اعتراف رییس پیشیناش) وقتی پای افراد نخبه و غیروابسته به حاکمیت و سرکوب و ایجاد جو رعب و وحشت پیش میآید، گشادهدستانه و بیحد و اندازه به اسم دفاع از ناموس و شرف و عفت عمومی و مقدسات، احکام شدید و غلیظ و حتی اعدام صادر میکند. نمونه غمانگیزش سعید ملکپور جوان طراح نرمافزارست که سالها زیر تیغ حکم اعدام بود و حال به اسم حبس ابد در زندان اسیر شده. جرم وی این است که سایتی غیراخلاقی، نرمافزار طراحی شده وی را بهنحو آنلاین خریده و استفاده کرده است.
داستان این دو «سعید» در تاریخ بیدادگاههای نظام جمهوری اسلامی ماندگار خواهد ماند و مثالی دیگر خواهد بود از دورانی که مردم ایران جز گرفتاری و اسارت در همه عرصهها و سطوح زندگی فردی و اجتماعی، با چه نظام قضایی و دادرسیای سروکار داشتهاند.
روحالله خمینی که به مردمان نهیب میزد «دلخوش به این مقدار نباشید» و رفاه دنیایی را ناکافی میدانست و از ارتقای «معنویات» مردم تحت رهبری خود دم میزد، امروز را ندید که قاری قرآن وابسته به بیت جانشینش، هرچند به اعمال و کردار نامناسب جنسی اعتراف کرده (بنا به حکم دادگاه بدوی) تبرئه شده و دست شاکیان و جوانان و نوجوانان قربانی این بیمار جنسی به هیچ کجای نظام مطلوب وی نمیرسد تا این بیداد را به سرانجامی برسانند؛ همانطور که سعید ملکپور هم سالهای پربار و بیبازگشت جوانیاش را پشت میلههای زندان میگذراند و هیچ امیدی به پایان این اسارت ظالمانه و رسیدن فریاد خود و خانوادهاش به گوش سنگین حتی یکنفر در این حکومت نیست.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…