زیتون-فائزه مهرابی: عبدالله جاسبی رئیس وقت دانشگاه آزاد در واکنش به بازنشستگی اجباری تعدادی از اساتید در دولت محمود احمدینژاد گفته بود که این دانشگاه حاضر است، اساتید اخراج شده را به کار بگیرد. اینک گویا باید مجموعهای یافت که اساتید اخراج شده شده از دانشگاههای دولتی و آزاد را همزمان به کار گیرد.
دانشگاه آزاد در تازهترین اقدام، عملا اقدام به اخراج صدها استاد در شهرهای مختلف کرده است؛ به گونهای که به گزارش روزنامه شرق تنها در واحد علوم و تحقیقات ۱۷۰ استاد قراردادی را بدون تشکیل جلسات کمیته جذب، تبدیل به حقالتدریسی کرده و حقوقشان را قطع کرده است.
مقامات دانشگاه آزاد به دنبال یافتن کرسیهایی برای ۳۵۰۰ بورسیه غیر قانونی دولت احمدینژاد هستند و قصد دارند با اخراج اساتید غیرهمسو آنان را جایگزین کنند.
معنای این اتفاق حذف حقوق و بیمه برای استادانی است که بعضی از آنها سه یا چهار سال در این واحد تدریس کردهاند. این روزنامه به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که مقامات جدید دانشگاه آزاد قصد دارند،«با این روش قصد دارند عدهای از استادان را تعدیل کنند و به جای آنها استادان جدیدی استخدام کنند».
حسن اسدیزیدآبادی از اعضای ادوار دفتر تحکیم وحدت نیز در توئیتر خود نوشته که برخی اساتید برجسته دانشکده حقوق و علومسیاسی دانشگاه علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد، از جمله صادق زیبا کلام، محمد علی بهمئی، ابراهیم بیگ زاده، محمد قاری سید فاطمه و میرقاسم جعفر زاده اخراج شدهاند.
براساس شنیدهها این اتفاق در تعداد دیگری از واحدهای دانشگاه آزاد رخ داده است و صدها استاد در واحدهای مختلف عملا اخراج شدهاند.
پیش از این نیز وبسایت امتداد خبر داده بود که پرفسور کرمزاده با مرتبه استاد تمامی و دکتر زرهانی از اعضای شاخص هیئت علمی، از هیئتامنای دانشگاه آزاد خوزستان عزل و علی شفیعی نماینده ۷۷ ساله مجلس خبرگان رهبری و رضا موسوینیا از بازنشستگان سپاه پاسداران به جای او منصوب شده است.
دو روز پیش نیز محمدحسین احمدی شاهرودی، نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، در نوشتهای خبر داده بود که او و دکتر همایون یوسفی، نماینده اهواز در مجلس، از عضویت در هیئت امنای دانشگاه آزاد خوزستان برکنار شدهاند.
وی نوشته بود که در مراسمی علیاکبر ولایتی، رئیس هیئت موسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد را دیده و به این اقدام اعتراض کرده اما آقای ولایتی در پاسخ گفته است که «از این عزل و نصبها در هیات امنا خبر ندارم».
ریاست فرهاد رهبر بر دانشگاه آزاد از جمله امتیازهایی بود که رهبر جمهوری اسلامی به دو نامزد شکست خورده انتخابات داد تا پستهایی برای نیروهای وفادار بیابند و برای انتخابات بعد از جمله انتخابات مجلس یازدهم حفظشان کنند.
وی تاکید کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی با این عریض و طویلی، از باب قحط الرجال، گرفتار شخصی شده که بر اثر کسالت و بیماری یا کثرت اشتغالات و تصدی دهها مسئولیت دیگر، از آنچه که در زیر مجموعه مستقیم خودش صورت میگیرد، خبر ندارد… همین الان، شواهد و نشانههای افول و ورشکستگی این دانشگاه به خوبی مشهود و ملموس است».
این نامه از فردی که کمتر اظهار نظر میکند و تنها به گزارش موضوع اعدامهای دسته جمعی سال ۶۷ به آیتالله منتظری شناخته میشود، عجیب بود.
این رفتارها اما قابل پیشبینی بود و از عجله شدید رهبر جمهوری اسلامی برای تصاحب این دانشگاه میتوان انتظار رفتارهای اینچنینی را داشت. هر چند برخی از نزدیکان هاشمی رفسنجانی تصور میکردند که علیاکبر ولایتی تا مدتی حفظ ظاهر خواهد کرد و به این سرعت تسلیم جریانهای تندروی نزدیک به آیتالله خامنهای نخواهد شد.
قاعدتا فرهاد رهبر و دیگر مقامات دانشگاه آزاد به دنبال یافتن کرسیهایی برای ۳۵۰۰ بورسیه غیر قانونی دولت احمدینژاد هستند و قصد دارند با اخراج اساتید غیرهمسو آنان را جذب کنند. آنان این رویه را نیز در ابتدای دولت محمود احمدینژاد پیش گرفتند و با بازنشسته کردن اساتید، نیروهای مشهور به بسیجی را استخدام کردند.
در این پروژه همه اصولگرایان همراهی کردند و عملا اقدامی شبیه به «انقلاب فرهنگی» رخ داد. محمود احمدینژاد پس از فاصله گرفتن از نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی در دولت دوم خود، در نامهای به کامران دانشجو، وزیر علوم همچنین مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، خواستار خودداری از بازنشسته کردن «بیرویه» اساتید شد.
او دو سال بعد نیز در نامه ای به وزیر علوم از او خواست که فرهاد رهبر، رئیس دانشگاه تهران و بیژن رنجبر، رئیس دانشگاه تربیت مدرس را برکنار کند و نوشت که «رویکرد سیاستزده و غیرعلمی و یا احیانا امنیتی توسط مدیران در محیط اجتماعی ناکارآمد و تخریبکننده و در محیط دانشگاهی ناکارآمدتر و مخربتر است».
اینک پس از چهارسال از آن عزل، فرهاد رهبر ریاست دانشگاه آزاد را عهدهدار شده تا پروژههای اجرا شده در آموزش عالی در دولت احمدینژاد و به تعبیری پروژههای مطلوب رهبر جمهوری اسلامی را پیش ببرد.
به جز موضوعات ایدئولوژیک، ریاست فرهاد رهبر بر دانشگاه آزاد امتیازی بود که رهبر جمهوری اسلامی به ابراهیم رئیسی و محمد باقر قالیباف دو نامزد شکستخورده انتخابات داد تا پستهایی برای نیروهای وفاداربیابند و برای انتخابات بعد از جمله انتخابات مجلس یازدهم حفظشان کنند.
محدودیت فعالیتهای سیاسی دانشجویان، تفکیک جنسیتی و «هاشمیزدایی از دانشگاه آزاد» از جمله اقدامات فرهاد رهبر در مدت ریاست بر دانشگاه آزاد بوده و باید منتظر ادامه اقداماتی از این دست بود.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…