Categories: خبرها

ترقی: عملکرد منفی دولت قبل بر شرایط اصولگرایان در انتخابات تاثیر گذاشت

زیتون- حمیدرضا ترقی، معاون امور بین الملل حزب موتلفه  معتقد است عدم اتفاق نظر اصلاح طلبان و اعتدالیون در مورد یک نفر برای ریاست مجلس دهم احتمال رای آوری لاریجانی برای نشستن بر کرسی ریاست را افزایش می‌دهد. حمیدرضا ترقی اعتقاد دارد در انتخابات دهمین دوره از مجلس شورای اسلامی کسانی که در سطح کشور از آمارها و مطبوعات دور بودند، تحت تاثیرتبلیغات اصلاح طلبان قرار نگرفتند، توانستند نظرشان را حفظ کنند و به اصولگرایان رای دهند. این گفته های ترقی در حالی است که اصولگرایان بزرگترین تریبون تبلیغاتی یعنی تلویزیون را برای تبلیغاتشان داشتند و تبلیغات اصلاح طلبان و اعتدالیون تنها محدود به  شبکه های اجتماعی می شد.

از ترقی در گفت و گوی نوروزی خود با هفته نامه پنجره  دلایل پیروزی نسبی اصلاح طلبان در انتخابات مجلس دهم را از دو دیدگاه سلبی و ایجابی تحلیل کرده است.

خبرآنلاین در مورد این گفتگو نوشت: وی عوامل ایجابی پیروزی اصلاح طلبان در تهران را در چند مورد تحلیل کرد: ۱- راهبردهای اصلاح طلبان در انتخابات بر مدار اتحاد و ائتلافشان با جریان اعتدال  و بوجود آمدن طرح تقابل یا دو قطبی اعتدال و افراط و سعی اصلاح طلبان برای جا انداختن این دو قطبی در کشور. ۲-  مخالفت اصولگرایان در جریان برجام با دولت.۳- حمله اصلاح طلبان به شورای نگهبان به جهت مخالفت این شورا با جریان فتنه. ۴- تلاش دولت در نشان دادن اینکه برجام ایران را از انزوای اقتصادی خارج کرده است.

ترقی عملکرد منفی دولت قبل و تاثیر آن بر شرایط اصولگرایان که موجب شد اصلاح طلبان تمام قد و با تمام توان مقابل اصولگرایان بایستند را از عوامل سلبی پیروزی اصلاح طلبان در تهران دانست.

وی عامل موثر دیگر در نتایج انتخابات را رای اولی ها در تهران بر شمرد و گفت: «رای اولی ها جمعیتی قریب به یک میلیون نفر دارند. این جوانان رای اولی در تهران دبیرستانی بودند و در مدارس و وزارت آموزش و پرورش برای آنها برنامه هایی داشتند. سخنرانی های متعددی برای آنها ترتیب داده شده بود که بتوانند تاثیر گذار باشند. کسانی که در سطح کشور از آمارها و مطبوعات دور بودند، تحت تاثیرتبلیغات اصلاح طلبان قرار نگرفتند ، توانستند نظرشان را حفظ کنند و به اصولگرایان رای دهند. علاوه بر این تبلیغات اصولگرایان در تهران نسبت به اصلاح طلبان ناقص بود. اصلاح طلبان تمرکزشان را روی شبکه های اجتماعی گذاشته بودند و از این شبکه نهایت استفاده را کردند. اصلاح طلبان سازمان های رای دهی های خود را به کار گرفتند در حالی که اصولگرایان به روش های سنتی اتکا کردند.»

معاون امور بین الملل حزب موتلفه اسلامی تاثیر آقایان هاشمی و خاتمی در بیدار کردن قشر منتقد و متاثر از فتنه ۸۸ را در نتیجه انتخابات قابل توجه دانست و افزود:« این دو توانستند آن خفتگان فتنه را با مواضع شان از موضع آقای هاشمی در ۱۲ بهمن گرفته تا پیام آقای خاتمی، بیدار کنند به گونه ای که شبکه اجتماعی به اجتماع شبکه ای تبدیل شد و توانست رای لیستی را تضمین کند.»

وی در مورد ترکیب مجلس آینده و ریاست علی لاریجانی در مجلس دهم گفت: «چون اصولگرایان در مجلس از اکثریت قابل توجهی برخورارند و در بیان اصلاح طلبان و اعتدالیون اختلافاتی درباره آقای عارف هست. بخشی به او و بخشی به لاریجانی معتقدند. من احتمال رای آوری لاریجانی برای ریاست مجلس دهم را بیشتر از عارف می دانم.»

وی در مورد حمایت اصولگرایان از لاریجانی برای ریاست مجلس دهم گفت:« به نظر می رسد اصولگرایان لاریجانی را به عارف ترجیح دهند.»

Recent Posts

به همه ی اشکال خشونت علیه زنان پایان دهید

در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

ابلاغ «قانون حجاب و عفاف» دستور سرکوب کل جامعه است

بیانیه‌ی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور

۱۴ آذر ۱۴۰۳

آرزوزدگی در تحلیل سیاست خارجی

رسانه‌های گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

سلوک انحصاری، سلوک همه‌گانی

نقدی بر کتاب «روایت سروش از سهراب »

۱۴ آذر ۱۴۰۳

مروری بر زندگی سیاسی طاهر احمدزاده

زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…

۰۹ آذر ۱۴۰۳