زیتون– محمد بریمانلو٬ از اعضای تیم ملی جودوی ایران از حضور در مسابقات گرنداسلم آلمان انصراف داد تا با حریف اسرائیلی روبهرو نشود.
انصراف از شرکت در رقابت ورزشی٬ باخت خودخواسته و حتی اخذ گواهی پزشکی حاکی از مصدومیت٬ راهکار ورزشکاران ایرانی برای «پاسداشت امیال جمهوری اسلامی در مبارزه با اسرائیل یا به رسمیت نشناختن این کشور» است.
آخرین مورد این نوع مبارزه با اسرائیل محمد بریمانلو، جودوکار وزن ۷۳ کیلو، بود که دقایقی قبل از وزنکشی، با غیبت جودوکار آمریکا، روی ترازو نرفت.
طبق جدول مسابقات او جمعه چهارم اسفند با جودوکار آمریکایی مسابقه داشت که به دلیل حضور نداشتن این ورزشکار، حریف بعدی او بازیکن اسرائیلی میشد.
خبرگزاری مهر در این رابطه نوشت: «با تصمیم مسئولان فدراسیون، نماینده کشورمان علیرغم آمادگی حضور در مسابقات، از شرکت در این رقابتها انصراف داد.»
در صورتی که بریمانلو وزنکشی میکرد و مقابل بازیکن اسرائیل حاضر نمیشد، ممکن بود با جریمه و محرومیت روبهرو شود.
پنجم آذرماه امسال فیلمی از کشتی علیرضا کریمی، کشتیگیر ایرانی در مسابقات جهانی زیر ۲۳ سال در لهستان، که در آن مربی از او میخواد ببازد.
در این ویدئو در حالی که علیرضا کریمی از حریف روس خود پیش است، صدای مربیان کشتی گیر وزن ۸۶ کیلو شنیده میشود که به او میگویند «بباز علیرضا٬ باید ببازی علیرضا.»
علیرضا کریمی در صورت برد باید با کشتیگیر اسرائیلی روبرو میشد.
پس از اعلام محرومیت علیرضا کریمی و مربی او٬ رسول خادم، رییس فدراسیون کشتی ایران٬ گفته بود: «اگر سیاست ایران به رسمیت نشناختن اسرائیل و روبرو نشدن با ورزشکاران آن است، پس پنهانی به حریف پیشین باختن و برای تهیه گواهی بیماری یا ضربخوردگی، به درمانگاهها و پزشکان در خارج از کشور مراجعه کردن چه معنایی دارد؟»
خادم تاکید کرده بود: «که با اتفاقی که در جریان کشتی علیرضا کریمی در لهستان افتاد، دیگر نمیتوانیم گواهی پزشک تهیه کنیم. دیگر نمیتوانیم به حریف پیشین ببازیم. باید با رفتاری صادقانه، در مواجهه با حریف رژیم اشغالگر قدس (اسرائیل)، براساس سیاستهای ابلاغی کشورمان، رسما از رویارویی با آنها خودداری ورزیم و صادقانه تبعات ناشی از آن را بپذیریم.»
رییس فدراسیون کشتی ایران همچنین افزوده بود: «اگر قرار است عدم رویارویی با ورزشکاران رژیم اشغالگر قدس اصل باشد، پس چرا باید زمین و آسمان را به هم دوخت و هرآنچه داشت هزینه کرد تا بتوان با توجیه چرایی موضوع عدم رویارویی با نماینده رژیم اشغالگر قدس، برای نهادهای بینالمللی، که به لطف ارسال فوری تمامی اخبار از داخل کشور، مستنداتی بیش از ما در اختیار دارند، از تعلیق گریخت؟»
اما این تنها خودداری از رقابت با ورزشکاران اسرائیلی نیست که برای ورزشکاران ایرانی هزینه در پی دارد.
مردادماه امسال شرکت دو لژیونر ایرانی در مسابقهای تیمی با یک تیم باشگاهی اسرائیلی حاشیه آفرید.
مسعود شجاعی٬ کاپیتان سابق و احسان حاجصفی بازیکن تیم ملی فوتبال ایران در جریان رقابتهای لیگ اروپا، با تیم پانیونیوس آتن مقابل مکابی تلآویو به میدان رفتند.
نتیجه شرکت در این مسابقه٬ به رغم فشارهای فدراسیون جهانی فوتبال٬ عدم دعوت مجدد مسعود شجاعی به تیم ملی و دعوت حاجصفی پس از انتشار نامه پوزش خواهی او بود.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…