زیتون- سینا پاکزاد: بعداز درخواست وبسایتهای اصولگرا برای واکنش موسسه تنظیم و نشر آثار آیتالله خمینی به سخنان احمد منتظری در گفتوگو با زیتون، محمد علی انصاری، قائم مقام حسن خمینی دراین موسسه، به این سخنان واکنش نشان داد.
محمدعلی انصاری، روز سه شنبه در نشستی مطبوعاتی گفت:« در زمان امام هر وقت میخواستند هجمه کنند اول اسم حاج احمد آقا را میآوردند. حاج احمد آقا فانی در امام بود و بعضی از تاریخنگاران قلابی میگویند ایشان از اول به فکر رهبری بوده؛ وجدان اخلاقی و انسانی اینها کجا رفته است؟».
وی اضافه کرد «چرا کسانی که حقایق را پنهان و جنایات دوستان خود را در قتل انسانهای بیگناه نادیده و با وسوسه و طراحی آیتالله منتظری را از امام جدا کردند به اشتباهات تاریخی خود اعتراف نمیکنند و امروز نظریه سیاستمحوری امام و اخلاقمحوری آیتالله منتظری را مطرح میکنند؟».
احمد خمینی به دنبال رهبری آینده بود
پیش از این سخنان محمد علی انصاری، وبسایت جماران در سه مطلب به سخنان احمد منتظری واکنش نشان داده بود.
دریکی از این مطالب نوشته شده بود که احمد خمینی «نمی خواست رهبر شود» و«حاضر نبود شبهه وراثت به این جایگاه وارد شود».
محمد علی انصاری و محمود دعایی
احمد منتظری در مصاحبه با زیتون احمد خمینی را متهم کرده بود که برای حذف آیتالله منتظری برنامهریزی کرده تا رهبر جمهوری اسلامی شود اما فوت آیتالله خمینی «زودتر از زمانی که او تصور میکرد رخ داد و برنامهشان پیش نرفت».
احمد خمینی سال ۵۹ از شعار«امید امت و امام» که درباره آیتالله منتظری سرداده میشد انتقاد میکند و مینویسد که«این حرکات عکسالعمل درست میکند، نمیبینید چه صریح مردم به شما فحش میدهند».
به گفته آقای منتظری، احمد خمینی در سالهای ابتدایی پس از انقلاب ۵۷ نامهای به آیتالله منتظری مینویسد و میگوید که «اصلاً وقتی امام زنده است شما چرا دفتر تشکیل میدهید؟ اصلاً شما دفتر میخواهید چکار؟».
اشاره احمد منتظری به نامهای است که احمد خمینی در سال ۵۹ خطاب به آیتالله خمینی نوشته و در کتاب«قضاوتها و واقعیتها» نیز منتشر شده است.
احمد خمینی در این نامه به آیتالله منتظری مینویسد که «احساس میشود که میخواهند شما را با زور و فشار آیتالله سیاسیون مذهبی کنند و این خطرناک است».
ایرانگیت و حذف آیتالله در مصاحبه با ابوالحسن بنیصدر
او از شعار«امید امت و امام» که درباره آیتالله منتظری سرداده میشد، انتقاد میکند و مینویسد که «این حرکات عکسالعمل درست میکند، نمیبینید چه صریح مردم به شما فحش میدهند».
احمد خمینی همچنین مینویسد:«بارها گفتهام شما بگوئید رادیو و تلویزیون وظیفه دارد شرعا اسم من را از شعارها قطع کند».
فرزند آیتالله خمینی همچنین به پخش اخبار دیدارهای آیتالله منتظری از رادیو و تلویزیون و «دخالت» او در موضوعات سیاسی انتقاد میکند و میافزاید که «چه اشکالی دارد که شما یک سال در مسائل سیاسی دخالت نکنید».
احمد خمینی همچنین به تشکیل دفتر آیتالله منتظری انتقاد میکند و می نویسد:آخر شما دفتر میخواهید چه کنید…همه میگویند این دفتر یک تقلید باطل از دفتر امام است».
احمد خمینی همچنین به تشکیل دفتر آیت الله منتظری انتقاد میکند و مینویسد: «آخر شما دفتر میخواهید چه کنید…همه میگویند این دفتر یک تقلید باطل از دفتر امام است».
وی در پایان این نامه خطاب به آیتالله منتظری تاکید میکند که «به زور نمیشود رهبر شد و به زور نمیشود مرجع شد».
این نامه زمانی نوشته شده که آیتالله منتظری هنوز به سمت قائم مقام رهبر جمهوری اسلامی انتخاب نشده بود و تنها در میان مقامات جمهوری اسلامی موضوع جانشینی او مطرح بود.
بخشی از سخنان روز سه شنبه محمد علی انصاری مربوط به پرونده مهدی هاشمی است و او به کنایه میگوید:« چرا کسانی که حقایق را پنهان و جنایات دوستان خود را در قتل انسانهای بیگناه نادیده و با وسوسه و طراحی آیتالله منتظری را از امام جدا کردند به اشتباهات تاریخی خود اعتراف نمی کنند؟».
احمد منتظری در مصاحبه با زیتون به نقش احمد خمینی در پرونده مهدی هاشمی هم اشاره کرده و به نقل از محمد صادق صالحی منش، استاندار قم در دولت حسن روحانی گفته بود :«ما بعد از بازداشت سید مهدی هاشمی در جماران در جلسهای بودیم که احمد خمینی در جلسه آمد و گفت اگر ما بخواهیم که این سید(سید مهدی هاشمی) را اعدام کنیم چه کسی حاضر است حکمش را بدهد؟ آقای رازینی گفت من. فردای آن روز رادیو اعلام کرد که طی حکمی از سوی امام خمینی آقای رازینی به عنوان حاکم شرع دادگاه ویژه روحانیت منصوب شد».
سخنان محمد علی انصاری پس از درخواست وبسایت های اصولگرا برای واکنش موسسه تنظیم و نشر آیتالله خمینی به گفتههای احمد منتظری بیان شده است.
درمیان قتلهای منسوب به مهدی هاشمی که محمد علی انصاری سخن گفته است، قتل امیر عباس بحرینیان فرمانده کمیتههای انقلاب اصفهان و آیتالله شمس آبادی بیشتر مطرح شده است.
ترور امیرعباس بحرینیان اما براساس توسط واحد اطلاعات سپاه اصفهان انجام شده است. در آن زمان محمد عطریانفر، عضو فعلی حزب کارگزاران سازندگی و فعال سیاسی، فرمانده این واحد بوده است. محمد عطریانفر و احمد سالک، فرمانده سپاه اصفهان در هنگام وقوع این ترور این گزارش را تاکنون تکذیب نکردهاند.
متهمان و مطلعان یک ترور؛مهدی هاشمی یا محمد عطریانفر و احمد سالک
قهدریجان علیا علیه قهدریجان سفلی
از اتهام مهدی هاشمی درپرونده آیت الله شمس آبادی نیز همه مقامات جمهوری اسلامی اطلاع داشتند و او در زمان شاه در دادگاه محاکمه شده بود.
با این حال پس از انقلاب مهدی هاشمی با حکم آقای خامنه ای به عنوان مسئول فرهنگی سپاه پاسداران منصوب شده و آقای خامنه ای روزی در جمع هاشمی رفسنجانی و قائممقام وقت معرفی او به سپاه را از جمله خدمات خود نام برده بود.
اعتراض آیت الله منتظری نیزسپردن پرونده به وزارت اطلاعات بود و او معتقد بود که اگر قرار است به این قتل ها رسیدگی شود،قوه قضائیه باید به آن ها رسیدگی کند.
سخنان محمد علی انصاری پس از درخواست وبسایت های اصولگرا برای واکنش موسسه تنظیم و نشر آیتالله خمینی به گفتههای احمد منتظری بیان شده است.
از جمله وبسایت جهاننیوز با اشاره به مصاحبه احمد منتظری نوشته بود که« سکوت افرادی همانند سید حسن خمینی و رسانهها و موسسه تحت مدیریت ایشان آنهم بعد از گذشت چندین روز، بسیار دردآور است. معلوم نیست سید حسن خمینی در سالهای اخیر چه نوع رودربایسی با برخی از افراد اینچنینی پیدا کرده است که مواضع قاطعی در اینباره اتخاذ نمیکند».
روزنامههای کیهان، جوان و وبسایتهایی چون رجا نیوز نیز گزارش مشابهی را منتشر کردهاند. این رسانهها البته هر از چندگاهی به این موسسه و حسن خمینی نیز حملهور میشوند.
این موضوع در واکنش وب سایت جماران، وابسته به موسسه تنظیم و نشر آثار آیتالله خمینی به سخنان احمد منتظری مطرح شده است.
این وبسایت ضمن رد سخنان احمد منتظری درباره تلاش احمد خمینی برای رهبری نوشته که گروهی دیگر نیز همین موضوع را درباره حسن خمینی مطرح میکنند.
این وبسایت تاکید کرده بود:«امروز بیت امام از یکسو با دشمنان دیروز خود مواجه است و از یکسو با دشمنان امروز که در سایت خود از «تیر خلاص» به بیت امام سخن گفتند و شادمانه هر چه کینه دارند را … بگذریم!».
اشاره این وبسایت میتواند به سخنان چهرههایی چون سردار مشفق باشد که پیش از این از تلاش حسن خمینی برای رهبری آینده سخن گفته بودند.
چالش پرونده مهدی هاشمی و عزل آیتالله منتظری پس از ۳۰ سال همچنان ادامه دارد و نگاه امنیتی به این موضوع سبب شده که همچنان ابعاد بسیاری از این اتفاق ناگفته بماند.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…