زیتون– داریوش شایگان ۹ صبح روز گذشته (دوشنبه) ۶ فروردین در سرسرای دایرهالمعارف بزرگ اسلامی در کاشانک برگزار شد.
داریوش شایگان، نویسنده و فیلسوف، روز پنجشنبه دوم فرودین در ۸۳ سالگی در تهران درگذشت. او از پنجم بهمن ماه گذشته که دچار سکته مغزی شد در بیمارستان فیروزگر تهران در اغما بود.
از این نویسنده و فیلسوف ایرانی که ترجیح میداد به عنوان «متفکر آزاد» از او یاد شود آثار پرشماری به زبانهای فارسی و فرانسه منتشر شده است که از جمله آنها میتوان به «آسیا در برابر غرب»، «ادیان و مکتبهای فلسفی هند»، «افسون زدگی جدید، هویت چهل تکه و تفکر سیار»، «زیر آسمانهای جهان»، «بتهای ذهنی و خاطرههای ازلی»، «انقلاب دینی چیست؟»، «پنج اقلیم حضور»، «در جستجوی فضاهای گمشده»، «نگاه شکسته» و «فانوس جادویی زمان» اشاره کرد.
داریوش شایگان پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران را ترک کرد اما پس از ۱۲ سال به کشور بازگشته بود.
این فیلسوف ایرانی چندین نشان و جایزه معتبر بینالمللی کسب کرد که از جمله آنها میتوان به نشان شوالیه هنر و ادب فرانسه در سال ۲۰۰۲ و مدال عالی زبان و ادبیات فرانسه در سال ۲۰۱۱ اشاره کرد.
در مراسم تشییع پیکر داریوش شایگان در مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی مصطفی محقق داماد، نماز به جا آورد و حاضران شایگان را به خانه ابدی او در قطعه هنرمندان بهشت زهرا بدرقه کردند.
در این مراسم علی یونسی دستیار ویژه رییسجمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه، اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، سهراب کومار سفیر کشور هندوستان، بهمن فرمان آرا، محمدرضا نعمتزاده -وزیر سابق صنعت و معدن و تجارت، عباس آخوندی وزیر راه و مسکن، جواد مجابی، مرتضی الویری و الهام فخاری اعضاء شورای شهر و همچنین غلامحسین کرباسچی حضور داشتند.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…