ممنوعیت خرید و فروش ارز توسط صرافی‌ها

زیتون– احمد عراقچی٬ معاون ارزی بانک مرکزی٬ خبر داد که فعلاً دیگر ارزی به بازار صرافی‌ها تزریق نمی‌شود و «فعلاً فروش ارز مستقیم توسط صرافی‌ها ممنوع است.»

به گفته او از این پس، صدور حواله ارزی خارج از شبکه بانکی، ممنوع خواهد بود.

معاون ارزی بانک مرکزی، نگهداری ارز بیش از ۱۰ هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها را ممنوع خواند و افزود: «افرادی که در حال حاضر بیش از این مبلغ در اختیار دارند می توانند منابع خود را نزد بانک ها سپرده گذاری کنند.»

محمدعلی کریمی٬ مدیرکل روابط عمومی بانک مرکزی٬ نیز به خبرگزاری صداوسیما گفت که «بر اساس دستورالعمل‌های فعلی و مصوبات جدید، قیمتی غیر از ۴ هزار و ۲۰۰ تومان برای ارز نخواهیم داشت لذا دلالان ارزی می‌توانند به همین قیمت ارز خود را به بانک‌ها بفروشند.»

تاکنون روال بر این بود که بانک مرکزی به‌طور روزانه یا چند روز در هفته ارز را از طریق صرافی‌های منتخب خود به بازار تزریق می‌کرد و صرافان مجاز می‌توانستند هر بار بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار دلار ارز دریافت کرده و با اختلاف قیمت حدود ۱۰ تا ۱۵ تومان در بازار بفروشند.

بر اساس دستورالعمل جدید ارزی دولت، شیوه کار صرافان تغییر کرده و آنها اجازه خرید و فروش اسکناس ارزی یا صدور حواله‌های ارزی را ندارند.

محمدعلی کریمی درباره کارکرد جدید صرافی‌ها گفت که کارکرد آنها «در حال بازتعریف است» و ممکن است در مواردی که بانک‌های ایرانی با بانک خارجی روابط کارگزاری ندارند، صرافی‌ها کمک کنند.

در پی جهش بهای ارزهای خارجی در بازار آزاد ایران که نرخ هر دلار آمریکا با ثبت رکوردی تازه به بیش از شش هزار تومان رسید، دولت حسن روحانی شامگاه دوشنبه اعلام کرد از این پس دلار تک‌نرخی به قیمت ۴۲۰۰ تومان عرضه می‌شود.

در همین حال، هیئت وزیران با تصویب دستورالعملی، عملیات صرافی و معاملات ارزیِ خارج از مقررات بانک مرکزی را «قاچاق» اعلام کرده و همراه داشتن بیش از ۱۰ هزار یورو یا معادل آن را «جرم» دانست.

طی روزهای گذشته اخیر پلیس تهران نیز از بازداشت ۱۲ نفر که آنها را «اخلالگران بازار» خواند خبر داد و آیت‌الله مکارم شیرازی نیز خواستار اعدام «چند مهره اصلی دلال ارزی» شد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

جامعه ایران را می توان از نظر سیاسی به سه طیف مخالفان، موافقان و قشر خاکستری تقسیم کرد. باید گفت که مخالفان کسانی هستند که معتقدند جمهوری اسلامی اصلاح ناپذیر است و باید برود. موافقان

ادامه »

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در

ادامه »