زیتون– ساعتی پیش کانال تلگرامی ریاست جمهوری در اطلاعیه از توقف فعالیت کانال حسن روحانی در شبکه پیام رسان تلگرام خبر داد.
صبح امروز نیز
آیتالله خامنهای٬ رهبر جمهوری اسلامی٬ اعلام کرد که «در راستای پاسداشت منافع ملّی و برای رفع انحصار از پیامرسان تلگرام» فعالیت خود را در این پیامرسان متوقف کرد.
اسحاق جهانگیری٬ معاون اول رییس جمهوری نیز اکانت خود را بر روی تلگرام حذف کرد. معاون اول رییس جمهور، اعلام کرد دیگر از تلگرام استفاده نخواهد کرد و به جای آن از پیامرسانهای داخلی استفاده خواهد کرد.
در همین رابطه خبرگزاری تسنیم٬ نزدیک به سپاه پاسداران خبر داد که رضا جواهری، رییس مرکز مدیریت راهبردی فتای ریاست جمهوری در بخشنامهای به کلیه دستگاههای اجرایی، استفاده از پیام رسانهای خارجی در تمامی نهادها و موسسات دولتی و عمومی غیر دولتی را ممنوع اعلام کرد.
پس از آن نیز خبرگزاری فارس خبر داد که اسحاق جهانگیری در بخشنامه ای دستگاههای دولتی، قوای سه گانه و نهادهای عمومی غیردولتی را موظف کرد که ظرف یک هفته هرگونه فعالیت و ارائه خدمات خود را از طریق پیامرسانهای اجتماعی داخلی انجام دهند.
مقاومت در مقابل «فیلترینگ» از جمله «دستاوردهای» دولتهای یازدهم بود که در طی رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری دوازدهم بارها از سوی حسن روحانی و اسحاق جهانگیری مورد تاکید قرار گرفت.
با این حال محمود واعظی٬ رییس دفتر رییس جمهوری٬ روز گذشته خبر «مقاومت رییس جمهوری در مقابل فیلترینگ تلگرام» را تکذیب کرد و گفته بود که اعضای کابینه در جلسه امروز دولت تصمیمگرفتند، تمام فعالیتهای خود را در پیامرسانهای داخلی انجام دهند؛ تمام دستگاههای دولتی وخود ما هم در پیام رسان داخلی فعالیت خواهیم کرد.
پیشتر نیز برخی منابع نیز خبر از آن دادند که برخی از وزارت خانهها از جمله آموزش و پروش بخشنامه کردهاند که ارگانهای زیر مجموعهشان «اجازه» استفاده از تلگرام را ندارند.
از آغاز اعتراضهای سراسری دیماه سال گذشته شبکههای تلگرام و اینستاگرام فیلتر شد. اگرچه این دو شبکه پس از مدتی و با پایان ناآرامیها در کشور دوباره رفع فیلتر شدند.
پس از آن بود که روز ۲۶ دیماه ۱۷۰ نماینده مجلس در نامهای به سران سه قوه، با اعلام این که تجمعهای اعتراضی «در بستر» پیامرسانهای خارجی انجام شده خواستار جایگزینی پیامرسانهای داخلی به جای این پیامرسانها و ساماندهی فیلترشکنها شدند.
خبرهای مقامات جمهوری اسلامی درباره پیامرسانهایی چون تلگرام و بسته شدن آنها بیشتر متناقض و توام با ابهام بوده است.
از جمله در روز ۱۱ فروردینماه ساعتی پس از آن که رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران از فیلتر شدن دائمی اپلیکیشن تلگرام «تا پایان فروردین جاری» خبر داد، یک نماینده دیگر اعلام کرد که زمان این اتفاق «مشخص نیست.»
این گفته علاءالدین بروجردی با واکنش گسترده چهرههای سیاسی، از جمله دو عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و همچنین شمار زیادی از کاربران اینترنت روبهرو شد، اتفاقی که نشان میدهد حتی در میان مقامات و مسئولان نیز در این باره اتفاق نظر وجود ندارد.
در همین زمینه روابط عمومی مرکز فضای مجازی ایران نیز روز سهشنبه بیانیهای چندخطی صادر کرد که به شکلی مبهم و برخلاف تمام گزارشها و مصاحبههای اعضای این مرکز میگوید که هنوز درباره مسدود شدن تلگرام «تصمیمی گرفته نشده» است. هرچند که تاکید شده «هر آن ممکن است اگر شرایطی پیش بیاید این انسداد در تلگرام حاصل شود.»
تا امروز پورت پیام رسانان داخلی بر روی شهروندانی که با شماره تلفنهای غیر ایرانی قصد پیوستن به این شبکهها را داشتند٬ بسته است.
با توجه به اینکه اپلیکیشنهای پیام رسان بخشی از بار ارتباط شهروندان ایرانی خارج از ایران با خانوادههایشان را بر دوش دارد٬ اصرار بر محدودیت استفاده از پیام رسانهای غیر ایرانی میتواند در ارتباط هزاران خانواده ایرانی تاثیر بگذارد.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…