زیتون- وزارت امور خارجه قبرس در صفحه توییتر خود اعلام کرده است که ماجرای ربایش هواپیمای مصری با بازداشت هواپیماربا پایان یافته است.
بی بی سی فارسی گزارش داد: تصاویر تلویزیونی لحظاتی پیش از آن چندین نفر را نشان داد که هواپیمای ربوده شده مصری را در فرودگاه لارناکا در قبرس ترک میکنند. ابتدا سه نفر از راه پله هواپیما پایین آمدند و نفر چهارم از پنجره کابین خلبان خارج شد. چند دقیقه بعد چند نفر دیگر هم هواپیما را ترک کردند که گفته می شود هواپیماربا هم در میان آنها بوده است. مقامات قبرس می گویند که در کمربند هواپیماربا که او ادعا کرده بود یک کمربند انفجاری است، مواد منفجره پیدا نشده، اما جستجوی هواپیما ادامه دارد.
شریف اسماعیل، نخست وزیر مصر گفته است که هواپیماربا درخواست دیدار با نماینده اتحادیه اروپا را مطرح کرده بود. شریف فتحی، وزیر هوانوردی مصر ساعتی پیش از تسلیم شدن هواپیماربا در یک کنفرانس خبری گفته بود که خلبان، کمک خلبان، یک افسر امنیتی، یک مهماندار زن و سه مسافر خارجی هنوز در هواپیما هستند. فتحی ملیت مسافران باقی مانده را اعلام نکرد، اما گفت که مذاکره با هواپیماربا ادامه دارد و تمرکز تلاش های مقامات بر حفظ سلامتی و امنیت کسانی است که در هواپیما هستند.
نیکوس آناستاسیادس، رئیس جمهور قبرس به خبرنگاران گفته بود که این هواپیماربایی ربطی به فعالیتهای “تروریستی” نداشته است، اما رادیو قبرس گفت که او استاد تاریخ است و خواستار آزادى تعدادى زندانى نیز شده بود. هواپیماربا که به گفته وزارت امور خارجه قبرس “سیف الدین مصطفی” نام دارد، از قبرس تقاضای پناهندگی کرده بود.
به نقل از مسئولان فرودگاه اسکندریه گزارش شده که ٣٠ تن از مسافران مصری، ٨ تن آمریکایی، ۴ تن هلندی، ۴ تن بریتانیایی، ٢ تن بلژیکی و یک نفر ایتالیایی بودند. مهرداد فرهمند، خبرنگار بیبیسی فارسی در قاهره میگوید که این هواپیما در اصل از شهر دمام در عربستان سعودی راهی قاهره بود و توقفی در اسکندریه داشت و در آنجا، تعدادی از مسافران از هواپیما پیاده شدند.
رادیو قبرس گفته است که حدود ساعت ۸:۳۰ دقیقه به وقت محلی، برج مراقبت فرودگاه پیام خلبان در مورد هواپیماربایی را دریافت کرد و این هواپیما حدود ساعت ٨:۵۵ دقیقه در فرودگاه لارناکا به زمین نشست. براساس این گزارش، یک مرد مسلح ظاهرا با تهدید به انفجار کمربند انتحاری خلبان را وادار کرد از مسیر پرواز عادی خود خارج شود و در قبرس به زمین بنشیند.
منابع خبری قبرس ابتدا به نقل از مقامات این کشور گزارش داده بودند که انگیزه هواپیماربا “شخصی” است. آنها گفتهاند که هواپیماربا نامهای خطاب به همسرش، که ظاهرا در قبرس زندگی میکند، از هواپیما به بیرون پرتاب کرده است. گزارشهای دیگر حاکی از آن است که او خواستار پناهندگی به قبرس بوده است. این گزارشها هنوز رسما تایید نشده است. حادثه هواپیماربایی روز سه شنبه میتواند باعث تشدید نگرانی در مورد اقدامات امنیتی در فرودگاههای مصر شود. در ماه اکتبر سال گذشته، یک فروند هواپیمای مسافربری روسیه با ۲۲۴ مسافر و خدمه که از شرم الشیخ در مصر عازم روسیه بود، سقوط کرد و تمامی سرنشینان آن کشته شدند.
بعدا گفته شد که سقوط هواپیما ناشی از انفجار در حین پرواز بوده و برخی منابع، گروههای اسلامگرای تندرو را عامل بمبگذاری در هواپیما معرفی کردند.
در همین حال جنگنده های اسرائیل کم مانده بود هواپیمای ربوده شده مصر را سرنگون کنند. عصرایران به نقل از اسپوتنیک خبر داد که بعد از اینکه هواپیمای مصر حامل ۸۱ مسافر ربوده شد، زنگ های خطر جنگنده های اسراییلی به صدا درامدند. خلبانان اسرائیلی دستور منهدم کردن هواپیما یا فرود اجباری آن را در صورت عبور از مرز اسراییل دریافت کردند.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…