آمریکا خانواده دیپلمات‌ها و نظامیان خود را از جنوب ترکیه خارج می‌کند

زیتون- وزارت امور خارجه و دفاع آمریکا به خانواده‌های کارمندان دیپلماتیک و نظامیان این کشور دستور داده‌اند به خاطر «افزایش خطر گروه‌های تروریستی»، جنوب ترکیه را ترک کنند. آسوشیتدپرس خبر داد که دو وزارتخانه یاد شده اعلام کرده‌اند که خانواده دیپلمات‌ها و پرسنل نظامی این کشور در کنسولگری شهر آدانا، پایگاه هوایی اینجرلیک و دو نقطه دیگر باید این مناطق را ترک کنند.

40FFF271-2FE2-4FFE-932B-425D0C22AFAA_w640_r1_s

رادیو فردا خبر در این باره نوشت: سرفرماندهی نیروهای مسلح آمریکا در اروپا در بیانیه‌ای اعلام کرد که این اقدام «امکان خروج سریع و امن خانواده‌های پرسنل نظامی از این مناطق را که در مورد آنها نگرانی‌های امنیتی وجود دارد فراهم می کند.» این تصمیم شامل خانواده‌های دیپلمات‌ها و پرسنل نظامی مستقر در کنسولگری آمریکا در شهر آدانا، ازمیر، مولا و پایگاه هوایی اینجرلیک می‌شود. وزارت امور خارجه آمریکا در عین حال سفر کارمندان خود به نقاطی که «حساسیت امنیتی» دارند را محدود کرده است.

این اقدام دولت آمریکا بر اساس ارزیابی‌های جدید از فعالیت پیکارجویان گروه موسوم به «خلافت اسلامی» در خاک ترکیه صورت می‌گیرد و همزمان با آن، وزارت خارجه ایالات متحده تحت تاثیر افزایش حملات خشونت‌آمیز، به اتباع خود هشدار داده به جنوب ترکیه سفر نکنند.

صدور این هشدارهای امنیتی با دیدار رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه، و باراک اوباما همتای آمریکایی‌اش در حاشیه اجلاس امنیت هسته‌ای در واشینگتن همزمان شده است.

پایگاه هوایی اینجرلیک یکی از پایگاه‌های مهم ائتلاف بین‌المللی در مبارزه با گروه خلافت اسلامی است و علاوه بر جنگنده‌های ائتلاف، محل استقرار پهپادها و هواپیماهای سوختگیری نیروی هوایی آمریکاست.

تصمیم سال گذشته ترکیه که به نیروهای ائتلاف اجازه داد ازاین پایگاه استفاده کنند فاصله و زمان پرواز هواپیماهای نظامی برای عملیات در خاک عراق و سوریه را به نسبت پایگاه‌های منطقه خلیج فارس کاهش داد. در عین حال تعداد بیشتری از نظامیان آمریکایی و خانواده‌های آنها به این پایگاه منتقل شدند.

فرماندهی زمینی نیروهای ناتو در ازمیر مستقر است و تعدادی از نظامیان آمریکایی برای آموزش و سایر ماموریت‌ها در یک پایگاه نظامی دیگر ترکیه در موگلا مستقرند و یا به آنجا رفت‌وآمد می‌کنند.

از سپتامبر سال گذشته و پس از افزایش تهدیدهای گروه «خلافت اسلامی»، آمریکا تصمیم گرفت به طور داوطلبانه تعدادی از خانواده‌های پرسنل نظامی و غیرنظامی خود را از این مناطق خارج کند. اما از قرار معلوم طبق دستور جدید حدود ۷۰۰ نفر از اعضای خانواده‌های پرسنل آمریکایی این مناطق را ترک خواهند کرد.

جان کری وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه با مولود چاووش اوغلو همتای ترک خود دیدار کرد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت یکی از موضوعات مهم در این مذاکرات افزایش امنیت مرزهای ترکیه و سوریه و نابود کردن شبکه‌های گروه‌های مسلح تندرو بوده است.

دولت اسرائیل نیز روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای به اتباع خود هشدار داد به ترکیه سفر نکنند و از شهروندان خود که در ترکیه هستند خواست هر چه زودتر به اسرائیل بازگردند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »