زیتون– دادگاه تجدید نظر صدیقه وسمقی برگزار شد.
صبح روز گذشته٬ چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷٬ دادگاه تجدید نظر صدیقه وسمقی به ریاست قاضی مستشار برگزار شد. دراین دادگاه پرونده در اختیار او و دو وکیلش قرار گرفت.
در طول دادگاه صدیقه وسمقی و وکلایش (خانم قاسمی و آقای طباطبایی) به برخی سئوالات پراکنده و موارد اتهامی پاسخ دادند که در هر مورد رییس دادگاه ترجیح می داد به جای استماع پاسخ های شفاهی، توصیه کند که مطالب مکتوب گردد. در پایان دفاعیه ای که قبلا تهیه شده بود نیز تسلیم دادگاه گردید.
قاضی دادگاه در پایان جلسه ای که حدودا یکساعت طول کشید اعلام نمود نتیجه و رای دادگاه را بعدا به اطلاع صدیقه وسمقفی خواهد رساند.
به گزاش «زیتون» در گزارش وزارت اطلاعات که در پرونده صدیقه وسمقی قرار داشت٬ از تعابیری چون «مخفی شدن» و «فرار» استفاده شده بود، در حالی که او به صورت رسمی و بنابه دعوت برخی دانشگاه های خارج از کشور و برای تدریس از کشور خارج شده و با میل و اختیار خویش به کشور بازگشته بود.
«زیتون» پیشتر خبر داده بود که صدیقه وسمقی، شاعر، نویسنده، اسلام پژوه و عضو دوره اول شورای شهر تهران که هنگام بازگشت بهکشور در فرودگاه امام خمینی برای ساعاتی بازداشت شده بود٬ ۳۰ مهرماه به دادسرای شهید مقدس اوین احضار و بازداشت شده بود.
او در دادگاهی ۱۲ دقیقهای به ریاست قاضی مقیسه محاکمه و در ابتدا قرار وثیقه سه میلیاردی برای او صادر شد. پس از آن مبلغ قرار به یک میلیارد کاهش یافت؛ اما در نهایت با تغییر رای رییس دادگاه قرار بازداشت برای این نویسنده و اسلام پژوه صادر و او به بند زنان زندان اوین منتقل شده بود.
وسمقی یک روز پس از بازگشت به ایران نیز به دادسرای اوین مراجعه کرده بود و ماموران دادسرای اوین به او گفته بودند: «پروندهتان نیامده .بروید هر موقع آمد خبرتان میکنیم.»
صدیقه وسمقی در زمان حضور در خارج کشور، به طور غیابی از سوی دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس محکوم شده بود.
خانم وسمقی در سال ۲۰۱۱ از ایران خارج و به عنوان استاد میهمان در دپارتمان اسلامشناسی دانشگاه جورج آگوست گوتینگن آلمان مشغول به فعالیت شده بود.
وسمقی به دعوت دانشگاه گوتینگن آلمان برای تدریس در دپارتمان اسلام شناسی آن دانشگاه در فروردین ۱۳۹۰ به خارج از کشور آمد و پس از یکسال به سوئد دعوت شد. او نویسنده مهمان شهر فرهنگی و دانشگاهی اوپسالا بود و با دانشکده حقوق دانشگاه اوپسالا همکاری آموزشی و پژوهشی داشت. وی در این مدت دو کتاب «حتما راهی هست» (یادداشت های سخنگوی اولین دوره شورای شهر تهران) و «بازخوانی شریعت» را منتشر کرد.
او پس از اتمام کتاب اخیر خود علیرغم دعوت دانشگاه های متعدد از وی جهت همکاری علمی، قصد خود برای بازگشت به کشور را اعلام و گفته بود: «از ابتدا که به صورت قانونی به خارج از کشور آمدم قصد ماندن نداشتم وپس از انتشار کتاب اخیرم به ایران بازخواهم گشت.»
بنا به گفته وکیل او٬ پیشتر با شکایت وزارت اطلاعات٬ شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به صورت غیابی وی را به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به پنج سال حبس محکوم کرده بود. خانم وسمقی این حکم را غیر قانونی وناعادلانه دانسته و با اطلاع از صدور این حکم به ایران بازگشت.