زیتون- در حالی که چهارمین نشست بین المللی امنیت هسته ای روزهای پنج شنبه و جمعه (امروز و فردا) در شهر واشنگتن آمریکا برگزار خواهد شد، عدم حضور ایران در این نشست درست در زمانی که کمتر از ۹ ماه از توافق هسته ای اخیر بین ایران و قدرت های جهانی گذشته است، در چشم ناظران بین المللی خودنمایی می کند.
وب سایت نشنال اینترست با انتشار تحلیلی در این باره، عدم حضور ایران در چهارمین نشست بین المللی امنیت هسته ای در واشنگتن را یک فرصت سوزی دانست و مخالفت لابی های حامی اسراییل و برخی محافل سیاسی مخالف ایران در واشنگتن را از دلایل احتمالی عدم دعوت ایران به این نشست دانست.
نشست بین المللی امنیت هسته ای نخستین بار در آوریل ۲۰۱۰ در واشنگتن برگزار گردید و دوره های دوم و سوم این نشست نیز به ترتیب در سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ در شهرهای سئول و لاهه برگزار شد و امسال چهارمین نشست بین المللی امنیت هسته ای بار دیگر در شهر واشنگتن برگزار می شود.
عصر ایران به نقل از نشنال اینترست نوشت: مهم ترین هدف این نشست بین المللی تضمین عدم دسترسی گروه های تروریستی و خطرناک به سلاح هسته ای و مباحث مرتبط با عدم اشاعه سلاح های هسته ای و ایمنی هسته ای است.
نشنال اینترست با یادآوری اینکه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مهم ترین دستاورد در زمینه امنیت هسته ای بین المللی در سال های گذشته بوده است، با برشماری مفاد این توافق همگی بخش های آن را یک دستاورد در راستای اهداف کلان نشست بین المللی امنیت هسته ای دانسته و تاکید کرد که حضور ایران در این نشست می توانست تکمیل کننده و ارایه کننده موفقیت توافق برجام به این نشست بین المللی به عنوان یک الگو باشد.
در این مطلب با اشاره به اینکه ایران پیمان عدم اشاعه سلاح های هسته ای (NPT) را امضا کرده است عدم حضور در این نشست را در حالی تعجب برانگیز دانسته است که کشورهایی چون هند، پاکستان و سراییل که این پیمان را امضا نکرده اند در این نشست حضور دارند.
به نوشته نشنال اینترست: اگر ایران در اجلاس امسال امنیت هسته ای حاضر می بود این مساله می توانست در تقویت جنبش جهانی عدم اشاعه سلاح های هسته ای بسیار موثر باشد و فرصتی باشد که برای نخستین بار پس از برجام این دستاورد بزرگ دیپلماتیک در یک اجلاس بین المللی مرتبط با آن جشن گرفته شود. همچنین حضور ایران در این نشست می توانست تشویق خوبی برای دعوت از کشورها جهت پیوستن به ” کنوانسیون بین المللی حفاظت فیزیکی از مواد هسته ای ” و ” کنوانسیون بین المللی جلوگیری از اعمال تروریستی ” باشد.
نشنال اینترست در پایان عدم دعوت از ایران برای شرکت در نشست امنیت هسته ای در واشنگتن را یک فرصت از دست رفته در راستای ترویج پیگیری مسالمت آمیز هدف عدم اشاعه سلاح های هسته ای دانسته است.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…