زیتون– اعزام تیم ملی کشتی فرنگی به دو تورنمنت خارجی بزرگ بدلیل حضور کشتیگیران اسراییل در دقیقه ۹۰ لغو شد.
طی ماههای اخیر تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان ایران قرار بود در دو تورنمنت روسیه و کرواسی شرکت کند اما در لحظات پایانی و بدلیل حضور کشتیگیراناسرائیلی، شرکت ایران در این مسابقات لغو شد.
به گزارش ایسنا حتی ویزای اعضای تیم نیز برای حضور در این دو مسابقه صادر شده بود اما با توجه به اتفاقات چند ماهه اخیر و ایجاد حساسیت نهادهای بین المللی ورزش بر روی این موضوع، مسئولان فدراسیون ترجیح دادند قید حضور در این رقابتها را بزنند.
علی اشکانی سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی به ایلنا گفت: «برنامهریزی شده بود تا فرنگیکاران در این دو رویداد معتبر حاضر شوند. حتی ویزای اعضای تیم نیز گرفته شد اما در دقیقه ۹۰ پس از آنکه مطلع شدیم فرنگیکاران اسراییل نیز در این مسابقات حاضر میشوند، بدلیل حساسیت اتحادیه جهانی کشتی و کمیته بینالمللی المپیک بر روی این موضوع و احتمال محرومیتهای عدم رویارویی با کشتیگیران اسراییل، تصمیم گرفتیم در این دو رویداد حاضر نشویم.»
این اولین بار نیست که ورزشکاران ایرانی به دلیل حضور همتایان اسرائیلیشان با از حضور در رقابتها محروم میشوند
رسول خادم، رییس مستعفی فدراسیون کشتی، ۱۲ اسفند سال گذشته با انتشار بیانیهای از اظهارنظرهای مقامهای سیاسی و نظامی درباره مساله مسابقه با ورزشکاران اسرائیلی انتقاد کرد و خواست تا پشت ورزشکاران پنهان نشوند.
رییس مستعفی فدراسیون کشتی در این بیانیه مقامات سیاسی جمهوری اسلامی را به «بیتفاوتی نسبت به جایگاه قهرمانان ملی» و دروغگویی متهم کرده و گفته است جوایز و افتخاراتی که ورزشکاران کسب میکنند «برای رجال مسئول یک نوع سرگرمی اجتماعی است.»
رسول خادم٬ رییس فدراسیون کشتی و تمامی اعضای شورای فنی کشتی آزاد و فرنگی ایران نهم اسفندماه استعفا دادند.
خبر استعفای رسول خادم چند روز پس از اعتراض او به سیاستهای جمهوری اسلامی در قبال اسرائیل٬ منتشر شد.
خادم پیش از این هشدار داده بود از این پس در صورت عدم رویارویی کشتی گیران ایرانی با رقبای اسرائیلی، فدراسیون کشتی ایران تعلیق خواهد شد. او پیشنهاد داده ایران یا مسئله مسابقه با ورزشکاران اسرائیلی را حل کند یا اینکه به صراحت و علنی این موضوع را اعلام کند و تبعات آن را بپذیرند.
انصراف از شرکت در رقابت ورزشی٬ باخت خودخواسته و حتی اخذ گواهی پزشکی حاکی از مصدومیت٬ راهکار ورزشکاران ایرانی برای «پاسداشت امیال جمهوری اسلامی در مبارزه با اسرائیل یا به رسمیت نشناختن این کشور» است.
پنجم آذرماه امسال فیلمی از کشتی علیرضا کریمی، کشتیگیر ایرانی در مسابقات جهانی زیر ۲۳ سال در لهستان، که در آن مربی از او میخواد ببازد.
در این ویدئو در حالی که علیرضا کریمی از حریف روس خود پیش است، صدای مربیان کشتی گیر وزن ۸۶ کیلو شنیده میشود که به او میگویند «بباز علیرضا٬ باید ببازی علیرضا.»
علیرضا کریمی در صورت برد باید با کشتیگیر اسرائیلی روبرو میشد.
پس از اعلام محرومیت علیرضا کریمی و مربی او٬ رسول خادم، رییس فدراسیون کشتی ایران٬ گفته بود: «اگر سیاست ایران به رسمیت نشناختن اسرائیل و روبرو نشدن با ورزشکاران آن است، پس پنهانی به حریف پیشین باختن و برای تهیه گواهی بیماری یا ضربخوردگی، به درمانگاهها و پزشکان در خارج از کشور مراجعه کردن چه معنایی دارد؟»
رییس فدراسیون کشتی ایران همچنین افزوده بود: «اگر قرار است عدم رویارویی با ورزشکاران رژیم اشغالگر قدس اصل باشد، پس چرا باید زمین و آسمان را به هم دوخت و هرآنچه داشت هزینه کرد تا بتوان با توجیه چرایی موضوع عدم رویارویی با نماینده رژیم اشغالگر قدس، برای نهادهای بینالمللی، که به لطف ارسال فوری تمامی اخبار از داخل کشور، مستنداتی بیش از ما در اختیار دارند، از تعلیق گریخت؟»
رسول خادم در اخرین بیانیهای خود تازه با اشاره به اظهار نظر «مقامات محترم وابسته به نهادهای سیاسی و بعضا نظامی» چنین نوشته است: «یا واقعاً متوجه موضوع نمیشوند و یا خود را به ندانستن میزنند.»
رییس مستعفی فدراسیون کشتی افزوده است: «چگونه بپذیرم در حالی که مسئولین مستقیم این موضوع، خود را کاملا کنار کشیدهاند، به قهرمان ملی مردمم بگویم ‘باید ببازی…’. به شما میگویم، شما هم باید به میدان بیایید و اگر قرار به باختن است، ‘با هم ببازیم…’.»
او در ادامه تاکید کرد: «تمام سخن من به عزیزانی که نام “رژیم صهیونیستی” آنها را به یاد خط قرمز نظام سیاسی میاندازد این است که، اگر به آنچه میگویید به عنوان یک اصل… اعتقاد دارید، به… سردار قاسم سلیمانی [فرمانده نیروی قدس سپاه] تاسی نمایید، سلاح بردارید و پیشاپیش ورزشکاران ملیپوش حرکت کنید. نه این که قهرمانان ملی را سپر بلای خود قرار دهید.»
غلامحسین غیبپرور، رییس بسیج، پس از اعلام استعفای خادم٬ بدون اشاره به نام او گفته بود: «خواهش من این است که موضوع رژیم اشغالگر را به عنوان ابراز سلیقه شخصی از تریبونهای رسمی مطرح نکنیم؛ این خطای بزرگی است… این که فردی، حتی مقام مسئول از سر هیجان و التهاب بیاید و از تریبون رسمی کشور حرفی را بزند درست نیست.»
پیش از انقلاب، ایران و اسرائیل به رقابت ورزشی با یکدیگر میپرداختند و مثلا در رشته فوتبال، پنج بازی رسمی با یکدیگر داشتند که آخرین بازی با اسرائیل نیز برد شیرینی را برای ایران در پی داشت و همچنان نیز پس از گذشت سالها، برخی مسئولان و ورزشدوستان با افتخار از این برد شیرین یاد میکنند. اما پس از انقلاب اسلامی و در سال ۱۹۸۳ «بیژن سیفخانی» فرنگیکار کشورمان حریف خود از تیم اسرائیل به نام «رابینسون کوناشویلی» را در رقابتهای کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی جهان در کییف اوکراین شکست داد.
BBC در این زمینه مدعی است وقتی خبر پیروزی سیفخانی در رسانههای ایران منتشر شد، علیاکبر ولایتی وزیر وقت امور خارجه دستور بازگشت کاروان ایران به کشور را صادر کرد و این مسابقه، آخرین رقابت دو حریف در مسابقات ورزشی پس از انقلاب اسلامی محسوب میشود و ورزشکاران ایرانی به نوعی از مسابقه با اسرائیل منع شدند.