گفت و گو با ناصر قوامی؛

مجلس دهم تفاوت زیادی با مجلس ششم خواهد داشت

گفت و گو با ناصر قوامی؛

زیتون- فیروزه رمضان‌زاده: پس از ائتلاف اصلاح طلبان و اعتدال گرایان در انتخابات هفت اسفند ۹۴ چه موقعیتی پیش روی مجلس آینده و اصلاح طلبان قرار دارد؟ با در نظر گرفتن شرایط فعلی و حضور نمایندگانی که به مجلس دهم راه یافته اند آیا امیدی برای تغییرات جدی در حوزه های مختلف قانون گذاری وجود دارد؟ آیا ثمره این ائتلاف، چشم اندازی برای بهبود در شرایط موجود ایجاد خواهد کرد؟ حجت الاسلام ناصر قوامی، عضو مجمع روحانیون مبارز، نماینده ادوار مجلس در این زمینه به زیتون می گوید:« مجلس دهم همانند مجلس نهم، در جهت ایجاد مشکل تراشی برای دولت، عمل نخواهد کرد.»
6-1به گفته این فعال سیاسی اصلاح طلب، بسیاری از افرادی که به مجلس دهم راه یافته اند همگام با دولت خواهند بود؛ چه اصولگرا و چه اصلاح طلب.
اما از سوی دیگر، شورای نگهبان با ابزارهای کنترلی بی حد و حصر خود در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی به طور مشخص، خیمه اصلاح طلبان و اعتدال گراهای هوادار دولت را نشانه رفت.
به گفته عضو مجمع روحانیون مبارز، در مجلس دهم هم همچنان در بر همان پاشنه می چرخد و مجلس دهم هم مانند مجلس های قبلی به ویژه مجلس ششم قادر نخواهد بود مصوبات خود را پیش ببرد.
مشروح کامل این گفتگو در ادامه آمده است.
آقای قوامی، ارزیابی شما نسبت به محلس دهم چیست؟ سیمای نهایی مجلس آینده را چگونه ترسیم می کنید؟
باید دید این ۶۰ نفر باقی مانده بعد از انتخابات وقتی وارد مجلس می شوند چه برنامه ای دارند. از چه طیفی هستند و دارای چه تفکراتی هستند؟ به نظرم، در حال حاضر قضاوت در مورد چند و چون فعالیت و برنامه های مجلس آینده کار مشکلی است. من فکر می کنم مجلس آینده، مجلسی نیست که صد درصد اصلاح طلبان در آن نقش داشته باشند. می توان گفت این مجلس به همان سبک مجالس قبل دایر می شود و به نظرم این مجلس تا حدودی همراه با دولت خواهد بود.این مجلس مثل مجلس نهم در جهت ایجاد مشکل تراشی برای دولت، نخواهد بود. بسیاری از این افراد، همگام با دولت خواهند بود چه اصولگرا و چه اصلاح طلب٬ چرا که این افرادی که به مجلس دهم راه پیدا کرده اند از لایه های سوم و چهارم اصلاح طلبان هستند که وارد مجلس شده اند.
همان طور که می دانید شورای نگهبان در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی، به شکلی کم سابقه و گسترده با رد صلاحیت چهره های شناخته شده اصلاح طلبان و اعتدال گرایان هوادار دولت، مانع از حضور آنان در این رقابت های انتخاباتی شد .به نظر شما گام بعدی اصلاح‌طلبان در مجلس پس از عبور از این فیلترینگ انتخاباتی چه خواهد بود؟ چه برنامه‌هایی برای مجلس آینده خواهند داشت؟
با توجه به این که نخبه های شرکت کننده در مجلس دهم همگی از سوی شورای نگهبان به صورت گسترده رد صلاحیت شده‌اند٬ می توان گفت آنها که از اصلاح طلبان باقی مانده و به مجلس راه یافته اند در رده های سوم و چهارم بوده اند که خود، امیدی به نماینده شدن و ورود به مجلس دهم را نداشتند. آنها در شرایطی به مجلس دهم راه پیدا کرده‌اند که مردم در اثر رد صلاحیت های گسترده اصلاح طلبان از سوی شورای نگهبان به شدت متاثر و منقلب بوده‌اند. به دلیل روحیه مظلوم طلبی مردم ایران بود که به آنها رای دادند. باید گفت که این مجلس تفاوت بسیاری با زمان مجلس ششم دارد.از طرف دیگر، من کمتر برنامه درست و حسابی از این نمایندگان دیده‌ام. از سوی دیگر به دلیل حضور شورای نگهبان می توان گفت مصوبات مجلس بی نتیجه خواهد ماند.

جریان رد صلاحیت نماینده اصلاح طلب اصفهان بدعتی است که بدون در نظر گرفتن علاقه مردم در این انتخابات از سوی شورای نگهبان انجام شده است

تصور می کنید مجلس دهم چه تفاوت هایی با مجلس های قبلی خواهد داشت؟

مجلس آینده ممکن است به همین صورت باشد هر چند که حضرت امام فرموده بودند مجلس در راس امور است اما در حال حاضر در پایین ترین امور قرار دارد، به عبارت دیگر نقش مهمی در تصمیم گیری های کلان ندارد به ویژه در عرصه قانون گذاری چرا که شورای نگهبان داری حق وتو است. همان طور که شاهد بودیم مجلس ششم که دارای مصوباتی راه گشا برای کشور بود و خدمات مهمی برای کشور انجام داد از جمله قصد داشت قانون سرمایه گذاری خارجی را به تصویب برساند که متاسفانه از سوی شورای نگهبان این قانون، وتو شد. همچنین قانون مطبوعات یا قانون انتخابات و یا تعریف جرم سیاسی که به دلیل وتوی این قوانین هیچ کدام به ثمر نرسیدند.فکر می کنم در این مجلس هم همچنان در برهمان پاشنه بچرخد.
رد صلاحیت مینو خالقی، منتخب سوم اصفهان در انتخابات مجلس دهم، پس از برگزاری انتخابات را چطور ارزیابی می کنید؟
فکر می کنم در حال حاضر شورای نگهبان بدعت جدیدی ابداع کرده است. این جریان رد صلاحیت نماینده اصلاح طلب اصفهان بدعتی است که بدون در نظر گرفتن علاقه مردم در این انتخابات از سوی شورای نگهبان انجام شده است. همان طور که پیش تر، قانون مطبوعات و انتخابات را در مجلس ششم وتو کردند. اعضای شورای نگهبان در آن زمان می گفتند هیچ چیزی ما را محدود نمی کند، ما محدود به هیچ حد و حدودی نیستیم. ما محدود نیستیم نه به قبل نه بعد و بین انتخابات، آنها می گفتند هر قانونی که ما را محدود کند خلاف شرع است و ما نمی پذیریم، اختیارات ما نامحدود است، هیچ قانونی نمی تواند اختیارات ما را کند و این بدعت هم امر جدیدی از سوی شورای نگهبان است که بعد از انتخابات می تواند یک نماینده اصلاح طلب مورد عللاقه و مورد توجه مردم را که در باند سیاسی آنها نبوده رد کنند. فکر می کنم شخص رییس جمهور باید حقوق این نماینده را پیگیری کند.در مجموع امیدوار هستم این مجلس از مردمی که از آبروی خود مایه گذاشتند و به پای صندوق های رای آمدند و به اصلاح طلبان رای دادند دفاع کند و کاری نکنند که مردم از رای دادنشان پشیمان شوند و حداقل نظر مردم را جلب کند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

گفت و گو با ناصر قوامی؛

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه می‌پردازم. به امید مانایی صلح، جنگ حتا حوصله‌ای برای نگارش و خواندن اینگونه مطالب نخواهد

ادامه »

در جهان امروز، رادیکال‌های فکری اغلب به چهار جریانِ عمده رادیکالِ راستِ سکولار، رادیکالِ چپِ سکولار، رادیکالِ بنیادگرای مذهبی و رادیکال عرفانی دسته‌بندی می‌شوند.

ادامه »

آقای خاتمی، بسیار کوشید اصلاحات مورد نظر خود را به عنوان یک روش برای اصلاح و بهبود جمهوری اسلامی در

ادامه »