زیتون– اسامی وکلای مورد تایید قوه قضاییه برای دادرسی در پروندههای سیاسی و امنیتی منتشر شد.
بر این اساس٬ ذیل اصلاحیه ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری تنها وکلای مورد تایید قوه قضاییه میتوانند وکالت پروندههای سیاسی و امنیتی را برعهده بگیرند.
از میان بیش از ۲۰هزار وکیل عضو کانون وکلا تنها محمد ساعدی٬ حسن تردست٬ جعفر پوربدخشان٬ مجتبی پناهی٬ اسماعیل سلوکی٬ کریم بخنوه٬ سیدکاظم حسینی٬ جلیل مالکی٬ علی رحیمی ایشکا٬ هادی جودوی خراسانی٬ محرمعلی بیگدلی٬ حسین مهدوی٬ حسین محبیان٬ محمدنظری٬ محمد عزیزنژاد٬ عباس حسینی٬ عباس قاسمیان٬ عبدالرضا محبتی٬ محمدرضا طاهری و رضا جعفری میتوانند وکالت چنین پروندههایی را برعهده بگیرند.
در تبصره ماده ۴۸ آمده است که در جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی و همچنین جرائم سازمان یافته که مجازات آنها مشمول ماده(۳۰۲) این قانون است در مرحله تحقیقات مقدماتی طرفین دعوی، وکیل یا وکلای خود را از بین وکلای رسمی دادگستری که مورد تائید رئیس قوه قضائیه باشد، انتخاب می کنند. اسامی وکلای مزبور توسط رئیس قوه قضائیه اعلام می شود.
اجرایی شدن این تبصره از قانون آیین دادرسی کیفری٬ اعتراض وکلا را در پی داشت.
امیر رئیسیان٬ از جمله وکلایی که پروندههای سیاسی را قبول میکرد٬ در این رابطه توییت کرد:
شفاها به من وبرخی همکاران اعلام شده که مطلقا حق پذیرش وکالت در پرونده های سیاسی و امنیتی را نداریم چون ناممان در این لیست ٢٠ نفره نیست. حتی در دادگاه! علیرغم اینکه این لیست در دادگاه معنا ندارد وتبصره ماده ۴٨ ( #وکلای_مورد_تایید_رئیس_قوه_قضاییه ) برای مرحله تحقیقات مقدماتی است.
— امیر رئیسیان AMIR RAESIAN (@amirreiis) June 2, 2018
سیدعلی مجتهدزاده نیز در اعتراض نوشت:
https://twitter.com/alimojtahedzade/status/1003111857987547138
وکلای دادگستری با استفاده از هشتگ های «وکلای مورد تایید رئیس قوه قضاییه» و «تبصره ماه ۴۸» و «وکالت» اعتراض خود را به این موضوع نشان دادند.
به راه بادیه رفتن بِه از نشستن باطل
اگر که کام نیابم ، به قدر وسع بکوشم!
? همکاران محترم وکلای دادگستری درباره لیست وکلای تبصره ماده ۴۸ موضع جدی و هماهنگ اتخاذ و درصدد اصلاح قانونی برآیند.#سعدی#وکلای_مورد_تایید_رئیس_قوه_قضاییه #دادرسی_عادلانه #تبصره_ماده_۴۸ pic.twitter.com/UHqM0MLzsU— مصطفی ترک همدانی وکیل دادگستری (@mostafaMTH) June 2, 2018
https://twitter.com/Jp34174974/status/1003026708176494592
2 پاسخ
من برای قتل نفس و رفتنم از این جهان
بر وکیلانی بجز اینها وکالت می دهم
در پاسخ به سئوال اقای مجتهد زاده . در دادگاههای نظام شاهنشاهی ، کلیه افسران ارتش میتوانستند وکالت متهمان را به عهده بگیرند ، بدون حصر و استثنا و نیاز به تائید !
در محاکمه بازرگان و طالقانی افسران با شرف ارتش به خوبی از موکلان خود دفاع کردند .
نکته جالب اینکه در دادگاههای نظامی رئیس دادگاه به متهمان زمان نامحدود برای دفاع میداد و به متهم میگفت بدون محدودیت زمانی از خود دفاع کند .
دیدگاهها بستهاند.