شروط ظریف برای آمریکا

زیتون– محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران٬ در مقاله‌ای به شروط دوازده گانه مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، پاسخ داده و فهرستی از مطالبات تهران از واشینگتن را مطرح کرده است.

مایک پومپئو به دنبال خروج آمریکا از توافق هسته ای شش قدرت جهانی با ایران، برجام، در اول خرداد ماه سال جاری برای دستیابی به یک توافق جدید با ایران ۱۲ شرط تعیین کرد. او گفته بود آمریکا «شدیدترین تحریم های تاریخ را علیه ایران وضع خواهد کرد و اگر حکومت ایران رفتار خود را عوض نکند فشار تحریم‌ها افزایش خواهد یافت.»

وزیر امور خارجه ایران اما در واکنش در نامه‌ای که امروز (چهارشنبه ۳۰ خرداد) متن فارسی و انگلیسیآن منتشر شده نوشته است: «دولتی که برجام را که نتیجه صدها ساعت مذاکره دوجانبه و چندجانبه با حضور عالی‌ترین مقامات ایالات متحده است و به وسیله شورای امنیت ملل متحد که آمریکا عضو دائم آن است در قطعنامه‌ای به پیشنهاد خود آن دولت و تصویب تمامی اعضای شورای امنیت به یک تعهد بین‌المللی طبق اصل ۲۵ منشور ملل متحد تبدیل شده است را زیرپا گذاشته، چگونه می‌تواند توقع داشته باشد که دوباره با آن دولت مذاکره شود؟»

محمد جواد ظریف با ارائه مطالبات ۱۵ گانه ایران ،‌ از دولت آمریکا خواسته است به آنچه که اشتباهات گذشته واشینگتن خوانده، اذعان کند.

وزیر امور خارجه ایران به رسمیت شناخته شدن «استقلال» و «حق حاکمیت ملی ایران» را از جمله این شروط اعلام کرد و خواستار آن شد که «دولت آمریکا باید تهدید و استفاده از زور به عنوان یک ابزار سیاست خارجی علیه جمهوری اسلامی ایران را رسماً کنار بگذارد.»

او همچنین از دولت آمریکا خواست تا «اقدامات غیرقانونی خود علیه مردم ایران در طول دهه‌های گذشته را پذیرفته، خسارات وارده به مردم ایران را جبران نماید»؛ از جمله «کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲»٬ «ضبط و مصادره غیرقانونی ده‌ها میلیارد دلار اموال و دارایی‌های ملت ایران» و مواردی دیگر از این دست.

محمدجواد ظریف همچنین تاکید کرد که دولت آمریکا باید فوراً بدعهدی‌ها و نقض صریح برجام را که صدها میلیارد دلار خسارت مستقیم و غیرمستقیم ناشی از جلوگیری از تجارت با ایران و سرمایه‌گذاری در ایران وارد کرده است، متوقف نموده، خسارات مردم ایران را جبران نماید و به صورت قابل راستی‌آزمایی متعهد شود که بدون هیچ قید و شرط کلیه تعهدات خود در برجام را اجرا نموده و بر اساس مفاد برجام از هر اقدامی که مانع عادی شدن روابط اقتصادی با ایران شود، خودداری خواهد کرد.

وزیر امور خارجه ایران در ادامه اضافه کرد که  دولت آمریکا باید همه شهروندان ایرانی و غیرایرانی را که به دلیل اتهاماتی نظیر نقض تحریم‌های ایران در آمریکا در زندان به سر می‌برند را فوراً آزاد کند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. مطالبه خسارت کودتا علیه دولت کسی که به گفته امام راحل عظیم الشان مسلم نبود ؟!
    پس راه امام چی میشه جناب ظریف ؟!

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه می‌پردازم. به امید مانایی صلح، جنگ حتا حوصله‌ای برای نگارش و خواندن اینگونه مطالب نخواهد

ادامه »

در جهان امروز، رادیکال‌های فکری اغلب به چهار جریانِ عمده رادیکالِ راستِ سکولار، رادیکالِ چپِ سکولار، رادیکالِ بنیادگرای مذهبی و رادیکال عرفانی دسته‌بندی می‌شوند.

ادامه »

آقای خاتمی، بسیار کوشید اصلاحات مورد نظر خود را به عنوان یک روش برای اصلاح و بهبود جمهوری اسلامی در

ادامه »