سقوط مجدد ارزش ریال

دلار هشت هزار تومان

زیتون– ظهر امروز (شنبه) هر دلار آمریکا در بازار تهران با نرخ هشت هزار تومان معامله شد.

ایسنا خبر داد که  دلالان و صرافانی که در بازار «غیررسمی ارز» دلار را تا هشت هزار تومان خرید و فروش کردند.

از سوی دیگر قیمت هر گرم طلا نیز به قیمت اندکی بیش از یک میلیون تومان خرید و فروش شد. قیمت سکه نیز به بیش از دومیلیون و پانصد هزار تومان رسید.

صعود قمیت هر پوند انگلیس به بیش از ده هزار تومان و هر یورو به بیش از ۹ هزار و پانصد تومان خبر از سقوط ارزش ارزش ریال می‌دهد.

بهای رسمی دلار، موسوم به «ارز مبادله‌ای» یا دلار ۴۲۰۰ تومانی نیز طی روزهای اخیر بین پنجاه تا هفتاد تومان افزایش یافته است.

بنا بر سیاست‌های ارزی جدید دولت ایران، بانک مرکزی از توزیع ارز در بازار منع شده است اما به نوشته ایسنا، این بانک تا یک هفته پیش، برای کنترل بازار به روش‌های مختلف به عرضه ارزهای خارجی اقدام می‌کرد.

همچنین بنا بر سیاست‌های ارزی جدید، بازار آزاد ارز به رسمیت شناخته نمی‌شود و هر گونه‌ معامله‌ای در آن «قاچاق» است؛ با این حال به گزارش خبرگزاری ایسنا، حجم عرضه و تقاضا در این بازار، حتی پس از اجرای سیاست‌های جدید، نیز بالا بوده است.

سیاست ارزی جدید دولت حسن روحانی را معاون اول او، اسحاق جهانگیری، شامگاه بیستم فروردین اعلام کرد.

بر اساس سیاست جدید، ارز مورد نیاز برای واردات و همچنین ارز ناشی از صادرات به شبکه پولی و بانکی اقتصاد ایران، با دلار ۴۲۰۰ تومانی ارائه می‌شود و تمامی نرخ‌های غیر از آن «غیررسمی و غیرقانونی» محسوب می‌شود.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. پس از انقلاب شکوهمند اسلامی برخی از کسانی که هنوز در حکومت بودند، خواهان اصلاح ساختار و بهبود وضع اقتصادی جامعه بودند و هشدار میدادند. ولی سرمستانِ قدرتِ دور از انتظار و تازه به چنگ آمده، ناسزا می گفتند و آنها را لیبرال و طرفدار امریکا و استکبار جهانی می خواندند ! میگفتند ما برای اقتصاد انقلاب نکردیم، برای مکتبمان انقلاب کردیم. از این حرفها زیاد بود. به کارشناسان و دانشگاهیان میتاختند که ما آدمهای متعهد می خواهیم. در حالی که آدم متعهد به اخلاق، وارد کاری نمی شود که نمیداند، آنهم وارد کاری که از آنِ مردم و در واقع امانت است. ولی قدرت به چنگ آمده بسیار بیشتر از ظرفیت آقایان بود اثری در آنها داشت که آمادگی تحمل این توصیه ها را نداشتندکه سخت هم برخورد میکردند.
    رفته رفته خودشان بجان هم افتادند و . . . و اکنون عده ای از سران حزب اله و حتا جناح اصولگرا و خود ولی امر مسلمین جهان حرفهایی میزنند که اگر سی سال پیش ما میزدیم حکم اعداممان قطعی بود !
    ولی هریک (بویژه مقام عظمای ولایت) مسئولیت کردار خود را به گردن نمیگیرند، فرافکنی میکنند و نمی پذیرند که بیش از این ایران را ویران نکنند و کنار بروند.
    در هر حال، نمیشود گفت گذاشته، گذشته ! اثر کردار گذشته اکنون باقی و بشدت فعال است. باید آنچه گذشت را بیاد داشت و یاداوری کرد و از آن درس و عبرت گرفت.
    ولی باتأسف تصمیم گیرندگان و سران حکومت پربرکت اسلامی مرغشان یک پا دارد و همچنان بر همان رفتارها و گفتارهای ناپسند و سراسر زیان آور و مصیبت زا پا می فشارند.
    وضع بشدت بحرانی است و این بحران شتاب بیشتری گرفته. آقای خامنه ای هم بهر دلیل انگار در عالم دیگری بسر میبرد. تازه دیگران را سرزنش میکند و پیوسته دم از پیشرفت میزند و خواهان افزایش جمعیت است ! ادعای نابودی اسرائیل بجای خود !
    آنها که نامی در جامعه دارند (با هر عقیده و سلیقه و مرام که خواهان نجات کشورند) یکپارچه شوند، به سازماندهی بپردازند و تا جایی که می توانند برای نجات ایران بکوشند.
    از کارهای حکومت محمدرضاشاهی ستیز با روحیه همکاریِ سازمان یافته سیاسی و مدنی غیرحکومتی بوده است. حکومت پربرکت و شکوهمند اسلامی هم در این زمینه با آن رژیم همکار است و سخت با کارها و همکاری های سیاسیِ مردمیِ غیرحکومتی برخورد میکند.
    فردا دیر است.

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

سقوط مجدد ارزش ریال

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که در بقای آن نقش دارند، بسیار چالش‌برانگیز است. آیا می‌توان پذیرفت که کسانی که به دلایل مختلف به نظام دیکتاتوری

ادامه »

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است که انسان‌هایی عاشق، اندیشمند و بیزار از خشونت و

ادامه »

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه

ادامه »