ایران باید بهای گاز صادراتی به ترکیه را کاهش دهد

بنا به راي دادگاه بين المللي

زیتون- منابع ترکیه مدعی شده‌اند که این کشور در دومین شکایت گازی خود از ایران موفق به دریافت حکم یک میلیارد دلار جریمه بابت گران‌فروشی گاز ایران به این کشور شده‌است.

به گفته برات البیرق، وزیر انرژی ترکیه، حکم دیوان داوری اتاق بازرگانی بین المللی شامل تخفیف ۱۳.۳ تا ۱۵.۸ درصدی در بهای گاز خریداری شده از ایران از سال ۲۰۱۱ به بعد است. ترکیه می گوید دیوان داوری اتاق بازرگانی بین المللی به کاهش بهای گاز صادراتی ایران به ترکیه حکم داده است.

Untitled
در اواخر دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد، ترکیه دو شکایت گاز از ایران را به دیوان داوری بین‌المللی ارائه کرد. پیشتر این دادگاه در پرونده نخست که مربوط به کم‌فروشی گاز ایران به ترکیه بود، به نفع تهران رای داده بود، بر اساس ادعای طرف ترک، ایران در دادگاه دوم محکوم شده است.

ایران از صادرکنندگان عمده گاز طبیعی به ترکیه است و این کشور سالانه حدود یک پنجم نیاز خود به این سوخت را که ده میلیارد متر مکعب است‌، از ایران خریداری می کند.
ترکیه در ژانویه ۲۰۱۲ به خاطر اختلاف با ایران بر سر قیمت گاز وارداتی از این کشور، به دیوان داوری بین المللی که به اتاق بازرگانی بین المللی وابسته است شکایت کرد. به گفته آقای البیرق دو کشور تا چند ماه دیگر درباره قیمت نهایی گاز طبیعی به توافق خواهند رسید در غیر این صورت، تعیین این رقم با رای دیوان خواهد بود.
حمید رضا عراقی، معاون وزیر نفت ایران نیز با تایید حکم دیوان داوری بین المللی گفته است رقم دقیق این مبلغ هنوز مشخص نیست.

روز سه‌شنبه، ۱۳ بهمن، به گزارش خبرگزاری «شانا»، وابسته به وزارت نفت، آقای عراقی اعلام کرد که ترکیه ادعای کاهش ٣۵,۵ درصدی قیمت گاز وارداتی از ایران را به دادگاه ارائه کرده بود و دادگاه با کاهش ١٠ تا ١۵ درصد موافقت کرده است. معاون وزیر نفت ایران با بیان این که برای پرداخت این مبلغ باید روش و حد و نصاب مشخص شود، ادامه داد: «درباره نحوه پرداخت جریمه مذاکره‌ای انجام نشده است.»  عراقی به خبرنگاران گفت:« ایران باید قیمت گاز صادراتی به ترکیه را ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش دهد. البته ترکیه خواستار اعمال تخفیف از سال ۲۰۱۰ بود ولی دیوان داوری بین المللی این تخفیف را از سال ۲۰۱۱ در نظر گرفته است.»

بر اساس توافق سال ۱۹۹۵، ایران موظف است که روزانه ۲۷ میلیون متر مکعب گاز به ترکیه صادر کند.

 

 

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که در بقای آن نقش دارند، بسیار چالش‌برانگیز است. آیا می‌توان پذیرفت که کسانی که به دلایل مختلف به نظام دیکتاتوری

ادامه »

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است که انسان‌هایی عاشق، اندیشمند و بیزار از خشونت و

ادامه »

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه

ادامه »