زیتون– علی مطهری٬ نایب رییس مجلس٬ از ایده بستن تنگه هرمز در صورت تنگتر شدن حلقه تحریمهای آمریکا استقبال کرد.
او در گفتوگویی با خبرگزاری خانه ملت٬ ارگان خبر مجلس گفت معتقد است که تهدید نفتی آمریکا از سوی روحانی تدبیر خوبی بود و عامل بازدارندهای برای ممانعت از صادرات نفت ایران خواهد شد.
علی مطهری تاکید کرد: «اقدام ما برای مقابله با تهدیدات نفتی آمریکا مبنی بر به صفر رساندن صادرات نفت ایران بستن تنگه هرمز است.»
نایب رییس مجلس افزود: «آمریکاییها آمادگی جنگ جدید در خلیج فارس را ندارند، از این رو سخن آقای رئیس جمهور تهدید خوبی بود که آثار مثبتی خواهد داشت و عامل بازدارنده ای برای ممانعت از صادرات نفت ایران خواهد بود.»
حسن روحانی٬ رییس جمهوری٬ ۱۲ تیرماه با اشاره به سخنان مقامهای آمریکایی در مورد تلاش برای قطع صادرات نفت ایران، گفته «اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود.»
روحانی در دیدار با گروهی از ایرانیان مقیم سوئیس گفت: «آمریکاییها مدعی شدهاند که میخواهند به طور کامل جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند. آنها معنی این حرف را نمیفهمند، چرا که این اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود.»
او سپس افزود که «اگر شما توانستید، این کار را بکنید، تا نتیجهاش را ببینید.»
این سخنان رییس جمهوری تحسین قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، را به دنبال داشت که در نامهای خطاب به حسن روحانی نوشت، دست او را میبوسد.
سلیمانی در نامه خود نوشته است: «آن چه از فرمایشات حضرتعالی در رسانهها منعکس شد مبنی بر اینکه اگر نفت جمهوری اسلامی ایران صادر نشود، تضمینی برای صدور نفت کل منطقه نمیباشد…مایه مباهات و افتخار است.»
در پی خروج آمریکا از توافق هستهای و اعمال مجدد تحریمهای این کشور علیه جمهوری اسلامی٬ صادرات نفت ایران مجددا مورد تهدید قرار گرفت.
وزارت خارجه آمریکا پنجم تیرماه گفته بود کشورهای خریدار نفت ایران از آغاز ماه نوامبر (۱۳ آبان) و از سرگیری تحریمهای آمریکا علیه تهران، باید تمام واردات خود از این کشور را متوقف کنند.
جمهوی اسلامی طی هفتههای گذشته تلاشهایی را برای حفظ تعاملات اقتصادی با اروپا و آسیا، از جمله در زمینه فروش نفت که اقتصاد ایران به آن وابسته است، انجام داده است.
با این حال گزارشهای مختلفی در مورد نتیجه این تلاشها منتشر شده که لزوما تصویر روشنی از شرایط پیشرو نمیدهد. با این حال مشتریان سابق ایران از جمله ژاپن و هند تمایلی به ادامه خرید نفت از ایران نشان نمیدهند.
کاپیتان ویل اوربان٬ یکی از سخنگویان ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده٬ این سخنان را در واکنش به تهدید «بستن تنگه هرمز» از سوی رییس جمهوری ایران٬ عنوان کرد.
کاپیتان بیل اوربان روزگذشته (چهارشنبه) به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «نیروی دریایی آمریکا و متحدان آن در منطقه آمادهاند که آزادی رفت و آمد و جریان آزاد تجاری را در هر کجا که قوانین بینالمللی اجازه میدهد، برقرار کنند.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…