زیتون– وبسایت عصر خبر به نقل از «یک مقام مطلع در قوه قضاییه» نوشت که این نهاد نقشی در تهیه و پخش اعترافات دختران رقصنده نداشته است.
به گفته این مقام مطلع پخش اعترافات دختر اینستاگرامی در تلویزیون ارتباطی با قوه قضائیه نداشته و درخواستی نیز جهت پخش از سوی مسئولان قضایی و قاضی وجود نداشته است.
شانزدهم تیرماه از شبکه یک صدا و سیما اقدام به پخش مصاحبهای با مائده هژبری و چند دختر رقاص دیگر کرد.
مصاحبهای که بیشتر رنگ و بوی بازجویی داشت. پخش این مصاحبه خشم افکار عمومی را در ایران برانگیخت.
روز گذشته رنجبران مدیرکل روابط عمومی صدا و سیما اعلام کرده بود: «بر اساس صحبتی که امروز با مسئولان ناجا داشتم برای این افراد حکم قضایی صادر شده بوده و حتی مقام قضایی درخواست کرده بوده است تا موضوع این افراد حتما رسانه ای شود.»
مرکز اطلاعرسانی پلیس٬ نیز عصر روز گذشته ضمن صدور بیانیهای مدعی شد که «فیلم منتشر شده» متعلق به هیچ یک از دختران رقصنده نیست و تقطیع شده است.
در ادامه این بیانیه که توسط ایلنا نیز بازنشر شده٬ آمده است که «صدای گریه از جای دیگری روی تصویر گذاشته شده است.»
در بخش دیگری از این بیانیه همچین آمده است که فرد مورد نظر مبتنی بر دستور مقام قضایی و در خواستهای مردمی احضار و بعد از ابراز ندامت، در همان روز بلافاصله رها شد و به هیچوجه بازداشت نشده بود.
پخش اعترافات این دختران انتقاد نمایندگان مجلس را برانگیخت.
غلامرضا کاتب عضو ناظر مجلس در شورای نظارت بر صدا و سیما٬ از بررسی اقدام صدا و سیما در پخش مستند بیراهه و نشان دادن اعترافات، در جلسه دوشنبه هفته آینده این شورا خبر داد.
غلامرضا کاتب به ایسنا گفت که اقدام صدا و سیما در پخش مستند بیراهه و نمایش اعترافات، اقدامی غیرقانونی و غیراخلاقی بود که موجب به وجود آمدن فضای بسیار منفی در جامعه شد و شکایتهای متعددی توسط انجمن حمایت از کودکان و گروههای اجتماعی گوناگون از صدا و سیما به شورا رسیده که در جلسه هفته آینده به این شکایات و آثار بسیار منفی به وجود آورده در داخل و خارج از کشور رسیدگی میکنیم.
کاتب ادامه داد که این اقدام برنامهسازان بیراهه در صدا و سیما به «ابزار و بهانه ای در دست معاندان و دشمنان نظام به ویژه رادیوها و تلویزیونهای خارجی به خصوص بیبیسی و شبکههای آمریکایی و صهیونیستی برای زیر سوال بردن اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی تبدیل شده است.»
روزنامه کیهان نیز درباره مستند صداوسیما در زمینه دختر اینستاگرامی نوشت: «صدا و سیما با آن عریضی و طویلی در این مستند، «غیرهنرمندانه» وارد شد و «بدسلیقگی کرد.»
به نوشته این روزنامه انتخاب آن قسمت از صحبتهای دختر نوجوان که گریهکنان ابراز پشیمانی میکند برای مستند، دل هر انسانی را میرنجاند و همین حس گاهی، برای پیدا شدن سر و کله «کفتارهای سیاسی» که نه انسانیت سرشان میشود نه حقوق زن و دختر میفهمند کافی است.
کیهان در ادامه مدعی شد که «آنها مترصد فرصتند تا در جامعه «بحرانآفرینی» کنند. صدا و سیما با این بدسلیقگی برای این کفتارها فقط خوراک تبلیغاتی مهیا کرد.»
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…