انتقاد شدید رئیس پارلمان اروپا از خواسته‌‌های اردوغان

زیتون- مارتین شولتس، رئیس پارلمان اروپا، نسبت به خواست رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه از آلمان واکنش نشان داد. رئیس پارلمان اروپا گفت اردوغان خواستار محدود کردن حقوق دمکراتیک در آلمان شده است.

مارتین شولتس گفت: «پذیرفتنی نیست که رئیس جمهوری کشوری از آلمان بخواهد که حقوق دمکراتیک خود را محدود کند، به این علت که فکر می کند او را به طنز کشیده‌اند.»

رئیس پارلمان اروپا امروز (یکشنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار روزنامه آلمانی بیلد آم زونتاگ در ادامه گفت: «باید به اردوغان تفهیم کنیم که در کشور ما دمکراسی حاکم است. همین.»

دویچه وله فارسی در مورد علت اعتراض اردوغان به دولت ترکیه نوشت: در برنامه طنزآلود (Extra 3) که در ۱۷ مارس سال جاری میلادی (۲۰۱۶) از تلویزیون شمال آلمان (وابسته به شبکه اول تلویزیون این کشور) پخش شد، از سیاست رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه به خاطر نقض آزادی بیان و عدم رعایت حقوق بشر انتقاد شده بود.

مارتین شولتس، رئیس پارلمان اروپا، خواستار برخورد قاطع دولت آلمان با رئیس جمهوری ترکیه شد و گفت که او اردوغان را به خوبی و از زمانی طولانی می‌شناسد. شولتس تاکید کرد که رئیس‌جمهوری ترکیه شخصیتی است که «سخنان دقیق و روشنی می‌زند و همچنین سخنان دقیق و روشن را نیز خوب می‌فهمد.»

رئیس پارلمان اروپا در ارتباط با واکنش مناسب به رئیس جمهوری ترکیه چنین پیشنهاد کرد: «باید به او گفته شود: آقای اردوغان عزیز، شما فراتر از حدی که باید رفته‌اید و این پذیرفتنی نیست.»

شولتس از طنز سیاسی به عنوان یکی از عناصر پایه‌ای در فرهنگ دمکراتیک یاد کرد که همه سیاست‌مداران کشورها حتی رئیس‌جمهوری ترکیه باید آن را تحمل کنند.

در پی بخش برنامه طنز‌آمیز درباره سیاست‌های اردوغان در تلویزیون شمال آلمان (NDR)، رئیس جمهوری ترکیه به پخش این برنامه اعتراض کرد و دولت ترکیه مارتین اردمن، سفیر آلمان در آنکارا را فراخواند. دولت ترکیه از آلمان خواست از پخش این برنامه جلوگیری کند.

سفیر آلمان پیش‌تر نیز به دلیل شرکت در دادگاه بدوی دو روزنامه‌نگار روزنامه جمهوریت شرکت کرده و به همین دلیل از طرف دولت ترکیه فراخوانده شده بود. سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان علت این موضوع را حمایت سفیر آلمان از آزادی بیان و رسانه‌ها اعلام کرده بود.

 

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »