زیتون– بهرام قاسمی٬ سخنگوی وزارت امور خارجه٬ در خصوص حضور ایران در سوریه اعلام کرد «هنگامی که احساس کنیم سوریه به یک تثبیت نسبی نزدیک شده است و مبارزه با تروریسم هم به انتها رسیده و تا حد زیادی موفقیتهای لازم حاصل شده قطعا میتوانیم این حضور مستشاری خود را در سوریه کاهش دهیم یا خارج شویم.»
قاسمی در گفتوگو با وب سایت انتخاب٬ مدعی شد: «ورود ما به سوریه مستشاری و به درخواست دولت سوریه است و تا زمانی که دولت سوریه بخواهد در این کشور خواهیم بود. هدف جدی ما علاوه بر درخواست دولت سوریه مبارزه با تروریسم بود و هنگامی که احساس کنیم سوریه به یک تثبیت نسبی نزدیک شده است و مبارزه با تروریسم هم به انتها رسیده و تا حد زیادی موفقیتهای لازم حاصل شده قطعا میتوانیم این حضور مستشاری خود را در سوریه کاهش دهیم یا خارج شویم.»
به گفته سخنگوی وزارت امور خراجه٬ ورود ایران به سوریه به درخواست کشور دیگری نبود که امروز به درخواست کشور دیگری سوریه را ترک کند.
قاسمی ادامه داد: «اما منافع و مصالح خود را به خوبی تشخیص میدهیم و در جهت منافع خود حرکت میکنیم، همانگونه که دولت روسیه هم از منافع و مصالح خود در همه جای جهان پیروی میکند.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در خصوص رابطه جمهوری اسلامی با سوریه نیز مدعی شد: «ما نقاط و فضاهای مشترکی را با فدراسیون روسیه داشتیم؛ از جمله همکاری در بحث مبارزه با تروریسم و حضور در سوریه که البته روسیه نیروهای عملیاتی در سوریه داشته و ما نیروهای مستشاری داریم. در نهایت همکاریهای خوبی را با یکدیگر سامان دادیم.»
جمهوری اسلامی از ابتدای جنگ داخلی سوریه در این کشور در قالب نیروهایی حضور داشته است که خود حتی پس از شش سال و اندی همچنان نیروی «مستشاری» مینامد.
مقصود جمهوری اسلامی از نیروی مستشاری، نیروهای نظامی است که نقش مشاوره و آموزش به نیروهای ارتش سوریه را بر عهده دارند و خود مستقیما در جنگ ورود نمیکنند.
این در حالی است که بهویژه در یک سال گذشته بارها خبر کشته شدن نیروهای ایرانی یا نیروهای افغان وابسته به سپاه پاسداران در رسانههای کشور منتشر شده و مراسم تشییع و ختم در چندین شهر ایران برای این افراد برگزار شده است.
گزارش ها حاکی از آن است که بیش از دو هزار تن تحت عنوان «مدافعان حرم» در سوریه کشته شده اند.
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…
تردیدی نیست که تداوم نزاع اسرائیل و فلسطین که اینک منطقهی پرآشوب و بیثبات خاورمیانه…
تصور پیامدهای حمله نظامی اسرائیل به ایران نیروهای سیاسی را به صفبندیهای قابل تأملی واداشته…
ناقوس شوم جنگ در منطقۀ خاورمیانه بلندتر از هر زمان دیگری به گوش میرسد. سهگانۀ…