زیتون– روز گذشته خبر کشته شدن یکی از معترضین در شهر کرج منتشر شد.
طی روزهای گذشته شهر کرج صحنه اعتراض مردم به شرایط اقتصادی – سیاسی بود. تا کنون خبر بیش از ۲۰ بازداشتی و یک کشته در این شهر منتشر شده است.
خبرگزاری فارس٬ وابسته به سپاه پاسداران٬ شب گذشته ضمن تایید خبر کشته شدن یکی از معترضین «به ضرب گلوله افراد ناشناس» مدعی شد که «بررسیها نشان میدهد ضارب از داخل خودرو ۲۰۶ و با سلاحی غیر سازمانی اقدام به شلیک کرده است.»
معترضین طی روزهای اخیر بارها خبر داده بودند که نیروهای لباس شخصی در میان جمعیت حضور دارند و به ناگهان اقدام به ضرب و شتم یا بازداشت افراد میکنند.
خیرالله ترخانی٬ سرپرست معاونت سیاسی-امنیتی استاندار البرز روز شنبه (۱۳ مرداد) با اشاره به تجمعات کرج گفت: «در این مدت سعی کردیم با این تجمعات مماشات کنیم و به حرفهای آنان گوش کنیم٬ اما دیدیم که این مطالبات اقتصادی نیست و کاملا ساختارشکنانه است.»
او تاکید کرد که ناآرامیهای کرج از زمان خروج آمریکا از برجام آغاز شد و افزود: «اما طبق مشاهدات چند روز اخیر٬ عمده افرادی که در این ناآرامیها شرکت دارند٬ دغدغه اقتصادی ندارند. جوانانی که در این اتفاقات حضور دارند با فراخوان گروههای معاند همچون سلطنتطلبان و منافقین تهییج شدهاند و این گروهها قصد دارند از اغتشاشات و با به خیابان کشیدن مردم سوءاستفاده سیاسی کنند.»
شب گذشته خبرگزاری تسنیم٬ نزدیک به سپاه پاسداران٬ نیز خبر داده بود که تمامی مسیرهای منتهی به گوهردشت در کرج٬ مسدود شده است.
تعدادی از شهروندان این شهر نیز در شبکههای مجازی خبر داده بودند که اجازه عبور و مرور به مقصد گوهردشت کرج داده نمیشود.
فیلمهای انتشار یافته در شبکههای اجتماعی حاکی از برگزاری تظاهرات و تجمعهایی در تهران، کرج، شیراز، قم و اشتهارد در شنبه شب ۱۳ مرداد، است.
تظاهرات در تهران از روز پنجشنبه ۱۱ مرداد، آغاز شد. پیشتر تظاهرات در اصفهان آغاز شده بود.
در فیلم مربوط به تظاهرات در نزدیکی پل حافظ (کالج) تهران، معترضان شعار دادند: «ایرانی میمیرد، ذلت نمیپذیرد»، «ایرانی، غیرتت رو نشان بده»، «مرگ بر دیکتاتور»، «ایرانی با غیرت، حمایت حمایت.»
بر اساس فیلم های منتشر شده در شبکه های اجتماعی، در کرج نیز، تظاهرکنندگان شعار دادند: «خامنه ای حیا کن، مملکت رو رها کن»، «نیروی انتظامی، حمایت حمایت.»
فیلم دیگری نیز منتشر شد که مربوط به تجمعی در یافت آباد تهران در روز شنبه بود. گوینده می گفت: «همه خستن. همه بریدن. همه زن و بچه دارن و زیر ظلمن. اینجا همه زیر بدهیان. نگاه کن، ما همه با هم هستیم. همه خسته ایم. همه آزادی می خوایم.»
یکی از شعارهای معترضان در سه راه گوهردشت کرج این بود: «ایرانی حرف بزن، حقت رو فریاد بزن»
همچنین معترضان در شیراز «مرگ برگرانی»، «مرگ بر دیکتاتور»، «ایرانی بسه دیگه، غیرتت رو نشان بده».
بر اساس فیلم دیگری که در شبکه های اجتماعی انتشار یافت، تظاهرکنندگان شعار دادند: «توپ تانک فشفشه، آخوند باید گم بشه.»
در قم نیز معترضان از جمله شعار دادند: «مرگ بر دیکتاتور» و «اسلام رو پله کردن، مردم رو ذله کردن.»
در تجمع اشتهارد هم تظاهرکنندگان شعار دادند: «نترسید نترسید،ما همه با هم هستیم.»
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…