Categories: خبرها

وزیر امور خارجه ایران: مردم پذیرای مذاکره مجدد با آمریکا نیستند

زیتون– محمدجواد ظریف٬ وزیر امور خارجه ایران٬ با طرح این پرسش که «چه کسی باور می‌کند که ترامپ می‌خواهد با ایران مذاکره کند؟» افزود: «مذاکره باید ارزش داشته باشد و ما بدانیم که وقتمان را برای چه چیز می‌گذاریم.»

وزیر خارجه ایران گفت که مقامات آمریکایی «به دنبال فضاسازی هستند که بگویند ما اهل مذاکره هستیم» اما مردم ایران «حتماً این را قبول نمی‌کنند.»

پیشتر رییس‌ جمهوری آمریکا اعلام کرده بود حاضر است «بدون پیش‌شرط» و « از موضوع برابر» با حسن روحانی گفت‌وگو کند.

دونالد ترامپ روز گذشته تأکید کرده بود وضع اقتصادی ایران سریعاً رو به وخامت است و در نهایت این مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی هستند که باید تصمیم بگیرند حاضر به گفت‌وگو هستند یا نه.

مایک پمپئو٬ وزیر امور خارجه آمریکا٬ نیز بیشتر اعلام کرده بود «دور جدید مذاکرات» مشروط به تغییر رفتار جمهوری اسلامی است.

وزیر خارجه ایران گفت که با «فشار و تبلیغات نمی‌توانند سیاست ایران را عوض کنند».

به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمد جواد ظریف روز دوشنبه، ۱۵ مرداد، با اشاره به مذاکرات ایران و کشورهای گروه ۱+۵ دربارهٔ برجام گفت: «آنها در آن مدت متوجه شدند که با فشار و تبلیغات نمی‌توانند سیاست ایران را عوض کنند».

آقای ظریف در مورد شرایط کشور نیز گفت: «سعی کنید سیاه‌نمایی و ناامید کردن مردم را کنار بگذارید کشور ما در شرایط خوبی است. اجازه ندهیم یک فضای بحرانی از کشور ما بسازند. ما شرایط بسیار سخت‌تری را قبلاً گذرانده‌ایم که شرایط فعلی بسیار بهتر از شرایط قبل است بنابراین می‌توانیم از عهده آن برآییم.»

او که در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار که در محل وزارت خارجه سخن می‌گفت افزود: «امروز روز برگرداندن تحریم‌هاست. البته اتفاقی نمی‌افتد در این مدت کاری که می‌خواستند کردند و اینها بیشتر جنبه روانی داشت.»

واشینگتن امروز (دوشنبه) جزئیات مربوط به ازسرگیری بخشی از تحریم‌ها علیه ایران، از جمله محدودیت‌های ارزی را، اعلام می‌کند.

از سوی دیگر مجید تخت‌روانچی معاون سیاسی دفتر رییس جمهوری ایران به تسنیم گفت که در شرایط فعلی مذاکره با آمریکا «بی‌فایده» و «غیر منطقی» است.

معاون پیشین اروپا و آمریکای وازرت امور خارجه همچنین در بخش دیگری از این گفت‌وگو به اخباری مربوط به پادرمیانی عمان برای مذاکره ایران با آمریکا واکنش نشان داد: «سفر آقای بن علوی وزیر خارجه عمان به تهران تحول جدیدی نیست که فکر کنیم حامل پیامی است و یا از اینجا بخواهد پیامی ببرد، به‌ هر حال موضع ما روشن است و نیازی به این نیست که کسی بخواهد پیغام ببرد و پیغام بیاورد، ما از این که آقای علوی و بقیه مقامات عمان به ایران بیایند، استقبال می‌کنیم، کما این که ما هم آنجا می‌رویم، اما این که این موضوع به سفر وی به آمریکا وصل شود، من چنین فکر نمی‌کنم.»

مذاکره کننده سابق تیم هسته‌ای ایران در ادامه ضمن «بی‌فایده» توصیف کردن مذاکره در شرایط کنونی با آمریکا گفت: «من فکر نمی‌کنم در آینده نزدیک چنین اتفاقی بیفتد، چرا که شرایطش مهیا نیست. برای این که شخصیت آقای ترامپ بازاری است و تصور می‌کند می‌تواند با حمله کردن و تحت فشار گذاشتن طرف مقابل، ما را به انجام مذاکره متمایل سازد، این روش شاید برای دیگر کشورها جوابگو باشد، اما در مقابل ایران پاسخگو نیست. این شرایط اصلا عادی نیست که ما بخواهیم وارد مذاکره شویم.»

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳