Categories: خبرها

روایتی جدید از تایید صلاحیت و رد صلاحیت مجدد مینو خالقی

زیتون- یکی از نزدیکان مینو خالقی مدعی شد که دلیل رد‌صلاحیت او عکس‌هایی است که در اختیار هیأت نظارت قرار گرفته است. این فرد گفت:« بخشی از عکس‌های مورد نظر برای رد‌صلاحیت مینو خالقی، عکس‌های شخصی است که به احتمال زیاد با هک‌کردن گوشی وی می‌توانسته به دست آمده باشد.»

روزنامه وقایع اتفاقیه طبق نوشت: طبق اظهارات یک منبع مطلع، خالقی در ابتدا از طرف هیئت نظارت رد‌صلاحیت شده بود و به دلیل نزدیکی و رفاقت دیرینه‌ای که پدر او با احمد سالک، نماینده فعلی مجلس داشت، با وساطت آنها شورای نگهبان او را تأیید صلاحیت کرد. البته این امر شروع داستانی بود که مینو خالقی را از ابتدای سال جدید، تیتر رسانه‌های داخلی و خارجی و فضای واقعی و مجازی کرده است.
طبق اظهارات این منبع مطلع، دو روز مانده به شروع تبلیغات، نماینده شورای نگهبان با مینو خالقی تماس می‌گیرد که برای پاره‌ای توضیحات به هیأت نظارت اصفهان مراجعه کند. آنها قبل از اینکه به شورای نگهبان بروند، نزد یکی از دوستان خود رفته و موضوع را مطرح و مشورت می‌کنند. وی صراحتا به آنها می‌گوید: «خانم خالقی! شما قرار بوده که از سوی شورای نگهبان رد‌صلاحیت شوید، ولی با‌توجه به نامه‌نگاری‌ها و رایزنی‌های صورت‌گرفته، شما تأیید شده‌اید. بنابراین آنها می‌دانند که در تأیید شما اشتباه کرده‌اند و حالا پشیمان هستند.»
پس از این توضیحات، مینو خالقی، بنا به شهادت و اظهارات فرد مطلع به شورای نگهبان مراجعه می‌کند و در آنجا عکسی قدیمی از یک خانم که چهره واضحی ندارد و عینکی آفتابی روی چشم اوست، به وی نشان می‌دهند و از مینو خالقی سؤال می‌شود که این خانم شما هستید، مینو خالقی این عکس را رد می‌کند و می‌گوید که عکس متعلق به وی نیست. ولی دوباره عکسی دیگر به او نشان می‌دهند. دوباره از او می‌پرسند که شما قبلا فلان منطقه کشور نرفته بودید؟ ایشان هم طبق اظهارات این منبع آگاه همچنان این پرسش‌ها را رد می‌کند. این منبع مطلع در ادامه می‌گوید: آن روز از نظر روانی، تعادل مینو خالقی به هم ریخته بود و از دفتر شورا خارج شد. فردای آن روز با چهره‌ای نگران به خانواده گفته بود که سال‌ها پیش با گروه محیط‌زیستی به فلان منطقه از کشور رفته است و حضور ذهن ندارد که چه عکسی از وی در اختیار شورای نگهبان است.
بر‌اساس این اظهارات به نظر می‌رسد اطلاعاتی که باعث تصمیم‌گیری در‌باره ابطال آرای مینو خالقی شده است، ارجاع به تصاویر خصوصی و بعضا شخصی این منتخب مردم اصفهان بوده است.
برای نمونه آن مرجع مطلع گفت که یکی از استنادات برای رد‌صلاحیت وی، تصویر یکی از جلسات علمی در دانشگاهی در چین است که مینو خالقی در آن جلسه حضور داشته است و در آن جمع زنانه که مردی وجود نداشته ، عکسی در یکی از صفحات داخلی بولتن داخلی آن دانشگاه منتشر شده است.
این در حالی است که هیئت نظارت به‌هیچ‌وجه تا آن زمان از سفر مینو خالقی به چین خبر نداشته است وگرنه احتمالا همان زمان عکس‌های چین را ملاک تأیید یا رد‌صلاحیت قرار می‌دادند؛ ولی این اطلاعات توسط یکی از دوستان خانم خالقی به شورای نگهبان ارائه شده است.
اما اظهار نظر های رسمی در مورد سرنوشت رای مردم به سومین منتخب مردم اصفهان حکایت از گنگ بودن ماجرا دارد.

محمد حسین مقیمی، رییس ستاد انتخابات کشور از علت «ابطال» آرای مینو خالقی، منتخب اصفهان در انتخابات مجلس دهم، ابراز بی‌اطلاعی کرد و علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، نیز گفت که این اقدام شورای نگهبان «قانونی نبوده‌است» و وزارت کشور «می‌تواند» اعتبارنامه او را به مجلس ارسال کند.

محمد حسین مقیمی، به ایسنا خبر داد که «علت ابطال» آرای منتخب مردم اصفهان به وزات کشور «اعلام نشده‌است». به گفته مقیمی، شورای نگهبان در نامه خود به وزارت کشور تنها اعلام کرده که براساس مصوبه ۲۶ اسفند ۹۴ این شورا آرای نفرات اول، دوم، چهارم و پنجم در حوزه انتخابیه اصفهان تأیید و آرای نفر سوم «باطل» شده‌است.

پیش از این حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور، ضمن ابراز بی‌اطلاعی از علت «ابطال» آرای مینو خالقی اعلام کرده بود که این وزارتخانه دربارهٔ ابطال رأی او از نظر حقوقی برداشت متفاوتی نسبت به شورای نگهبان دارد.

علی مطهری نیز دیروز در مجلس به خبرنگاران گفت بعد از رای مردم این مجلس است که می تواند در مورد اعتبار نامه منتخبین قضاوت کند، نه شورای نگهبان.

این در حالیست که عده ای نیز به حمایت از تصمیم شورای نگهبان برخواسته اند. از جمله موسی قربانی نماینده ادوار پنجم تا هشتم مجلس. او به خبرآنلاین گفت که شورای نگهبان بر اساس قانون، نظارت تام و استصوابی دارد. او تایید کرد که چنین اقدامی برای اولین بار است که رخ می دهد با این حال گفت:« در کلیه مراحل قانون نیز اصلاحیه وجود دارد، این اقدام شورای نگهبان طبق قانون انجام شده است.»

قربانی در واکنش به اینکه برخی تصمیم گیری درباره مینو خالقی را به بررسی اعتبارنامه وی در مجلس منوط می دانند و نه شورای نگهبان، اظهار کرد:« بر اساس آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، این مجلس در اموری تصمیم گیری می کند که از دید شورای نگهبان دور افتاده باشد. اما اگر در مورد این موضوع شورای نگهبان تصمیمی اتخاذ کرده باشد، دیگر به دخالت مجلس نیاز نیست. در این مورد هم وقتی شورای نگهبان یک نامزد را رد صلاحیت کرده باشد، دیگر کار به بررسی اعتبار نامه وی در مجلس نمی رسد.»

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳