زیتون- پریا منظرزاده: انتشار افشاگری علیه علاءالدین بروجردی، در سمت رئیس چند دوره کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در روزهای اخیر نشانه های دیگری از رخنه فساد به درون این نهاد نظارتی و قانونگذاری است.
طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران هم روز سه شنبه برای دومین بار در مجلس شورای اسلامی رای نیاورد. به این ترتیب، پس از گذشت حدود یکسال از رفتن محمدباقر قالیباف از شهرداری، لابی او هنوز حتی اجازه آغاز بررسی تخلفات انجام شده را نمی دهد.
بروجردی به اژهای نیز اعتراض می کند که چرا کیفرخواست صادر کرده و با این شعر او را تهدید میکند: «گر حکم شود که مست گیرند/ در شهر هرآنکه هست گیرند.»
مجلس در جلسه روز سه شنبه خود ابتدا «رد تحقیق و تفحص» از برخی فعالیت های شهرداری تهران را به رای گذاشت که رای نیاورد. پس از آن، درباره تحقیق و تفحص از شهرداری رای گیری شد که آن هم رای نیاورد. به این ترتیب، نمایندگان مجلس با رای دادن برخلاف مصوبه نخست، آن را نیز از دستور خارج کردند!
این درحالیست که دهم اردیبهشت ماه امسال مصطفی کواکبیان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در جمع خبرنگاران گفته بود: «طرح تحقیق و تفحص از عملکرد شهرداری تهران یک بار به مجلس آمد، اما رای نیاورد. اما مجلس قصد دارد دوباره آن را کلید بزند.» او احتمال رای آوردن این طرح را در دور دوم بیشتر دانست و گفت که به نظر می رسد در دو سه هفته آینده در مجلس مجددا مطرح شود. البته مدت زمانی که کواکبیان به آن اشاره کرده بود به سه هفته به سه ماه کشید.
کمتر از یکماه پیش بود که محمود صادقی از دریافت حق تراکم (موسوم به هولوگرام) شهرداری به ارزش یک میلیارد تومان و توزیع کارت پول پنج میلیون تومانی میان نمایندگان مجلس پرده برداشت. بهنظر می رسد که این افشاگری ها تاثیری بر عملکرد مجلس نداشته و روند حمایت مجلس از تخلفات محرز شهرداری در زمان قالیباف ادامه دارد.
کریمی قدوسی: بروجردی اژه ای را هم تهدید کرد
موضوع دیگری که این روزها موجب علنی شدن فساد در مجلس شورای اسلامی شده، انتشار اسناد مربوط به همکاری علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی به امیرمنصور آریا، است.
«خاوری هم رییس شعبه مرکزی را فراخوانده که چرا با امیر منصور آریا همکاری نمی کنید. درحالیکه در آن جلسه بروجردی هم کنار خاوری نشسته بود »
در سال ۱۳۹۰ خبری مبنی بر سوءاستفاده علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی اعلام شد. جواد کریمی قدوسی اعلام کننده این خبر بود. او گفت که بروجردی با استفاده از سربرگ کمیسیون توصیههایی را در جهت حمایت از گروه اقتصادی امیرمنصور آریا انجام داده است.
کریمی قدوسی در ویدویی که بهتازگی منتشر کرده، علت رسانهای شدن دوباره بحث بروجردی، رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، را خبری عنوان کرد که در رسانه ها به صورت وسیع منتشر شد. او گفت که بروجردی اخبار رسانه ها را به صحن علنی مجلس آورد که درباره او شایعه مطرح شده است.
کریمی قدوسی به این اقدام بروجردی واکنش نشان داد و گفت که هنوز اسناد و مدارک بروجردی را منتشر نکرده است. به همین دلیل، او چند روز پیش در ویدئویی، ضمن انتشار اسناد، به یکی از خبرنگاران توضیح داد که اتهاماتی که او در سال ۹۰ به بروجردی نسبت داده چه نتایجی داشته است.
کریمی قدوسی با اشاره به درخواست امیرمنصور آریا مبنی بر درخواست یک هزار میلیارد تومان تسهیلات از شعبه مرکزی بانک ملی، درحالیکه بدهکار بزرگی بوده و وثیقه نداشته، گفت: «امیرمنصور آریا پیش خاوری رفته و از رییس شعبه مرکزی شکایت کرده بود. خاوری هم رییس شعبه مرکزی را فراخوانده که چرا با یک سرمایهگذار که اشتغال ایجاد کرده همکاری نمی کنید. درحالیکه در آن جلسه بروجردی هم کنار خاوری نشسته بود.»
او ادامه داد: «رییس شعبه مرکزی از خاوری خواسته که درخواست وام را [به طور کتبی] ابلاغ کند. خاوری به رییس شعبه ابلاغ کرده که به بدهی امیرمنصور آریا کاری نداشته باش، داده که ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بدهد. همچنین ۲۰ درصد وثیقه از او گرفته شده است.»
اخبار روزافزون فساد مجلس شورای اسلامی درحالی منتشر میشود که در مجلس فراکسیونی به نام «مبارزه با مفاسد اقتصادی» فعال است
کریمی قدوسی درباره پیگیری پرونده توسط اژهای گفت: «وکیلی که امیرمنصور آریا گرفته، یکی از قضات بازنشسته دادگستری بوده است. او سه میلیارد تومان به صورت علی الحساب قرارداد بسته است.»
او با اشاره به شکایت بروجردی در سال ۱۳۹۰ به اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویق اذهان عمومی» و احضار او به دادسرا اظهارداشت: «قاضی پرسیده که سندی داری؟ گفتم صحبتهای اقای اژهای. گفت استعلام می گیرم. مرحله بعد که به دادسرا احضار شدم، قوه قضاییه پاسخ داده بود که در حال پیگری و رفع نقص پرونده است. اولین استعلام این بود که از بازپرس شعبه ششم دادسرای ویژه کارکنان دولت مستقر در اوین، جایی که آقای بروجردی آنجا می رود و از او بازپرسی به عمل می آید.»
کریمی قدوسی ادامه داد: «بازپرسی که پرونده دستش بوده، به استعلام آقای جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، در تاریخ بهمن ۱۳۹۰ جواب می دهد.»
کریمی قدوسی با نشان دادن این سند در مقابل دوربین گفت که در این نامه اشاره شده که علاءالدین بروجردی به اتهام اعمال نفوذ بر خلاف حق و قانون در پرونده کلان بانکی، احضار و تحت تعقیب و تحقیق قرار گرفته است. برای او قرار تامین صادر شده، و آخرین دفاعیات وی اخذ و قرار مجرمیت اولیه، توسط بازپرس، آقای محمدیان صادر شده، ایشان نیز یکی از متهمان بوده و تقاضای کیفرخواست و مجازات برای او شده اما نام او در پرونده نیامده و پرونده مجزایی برای او تشکیل شده است. این استعلام سال ۹۰ برای دادستان کل ارسال شده است.»
به گفته این نماینده مجلس، آن زمان بروجردی به اژه ای نیز اعتراض می کند که چرا کیفرخواست صادر کرده و با این شعر او را تهدید می کند: «گر حکم شود که مست گیرند/ در شهر هر آنکه هست گیرند.» به گفته کریمی قدوسی، اژهای ۷-۸ پیوست در حاشیه این نامه تهدیدآمیز نوشته است.
با وجود همه این اتفاقات، بروجردی از زمان مجلس هشتم تا دو سال اول مجلس دهم ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس را به عهده داشته است. بنابراین، ادعای کریمی قدوسی مبنی بر اینکه لاریجانی همواره یکی از حامیان بروجردی بوده درست بنظر می رسد.
بروجردی: خاوری گفت که آریا یک ریال به سیستم بانکی بدهکار نیست
در پاسخ به ویدئوی کریمی قدوسی، علاءالدین بروجردی نیز ویدئویی منتشر کرد. او در حالی که در یک کادر کوچک، عکس آیت الله خمینی و خامنه ای را در کنارش قرار داده بود، اسامی همچون سردار کوثری را مطرح کرد تا نشان دهد ارتباط نزدیکی با آنها دارد. او گفت که کوثری و کریمی قدوسی درباره این موضوع نزد اژهای رفته اند. اما او اتهام فرزندان بروجردی را رد کرده و درباره خود او نیز معتقد است که مجموع مطالب مطرح شده چیزی نیست که منجر به اتهام شود.
این نماینده مجلس درباره انتشار دستگیریاش در فضای مجازی پاسخ داد: «امیرمنصور آریا برای مشارکت در پروژه بزرگی که در بروجرد در حال اجرا بود جذب شده و از رییس کل بانک ملی، که آن زمان خاوری بوده، تاییدیه گرفته است. خاوری درباره امیرمنصور آریا گفته بود که او حتی یک ریال به سیستم بانکی ایران بدهی ندارد.» به این ترتیب، روایت کریمی قدوسی و بروجردی از جلسه با خاوری متفاوت است.
او بدون اینکه نامی از کریمی قدوسی ببرد گفت که در آن زمان از اتهامزننده شکایت کرده، و او به جرم «نشر اکاذیب» شش ماه زندان محکوم شده است. بروجردی ادامه داد که در پی درخواست قاضی پرونده، حکم زندان به جریمه نقدی تبدیل شده است. اما کریمی قدوسی درباره شکایت بروجردی گفت: «فکر کردیم صلح و سازش شده، دیدیم شش ماه زندان برای ما آمد. دو میلیون تومان جریمه محکوم شدیم.»
بروجردی با اشاره به اینکه کریمی قدوسی همچنان به این موضوع ادامه می دهد گفت: «من نمی دانم این یک بازی سیاسی است یا انگیزه های دیگری وجود دارد؟ ما در کشور قانونمند جهوری اسلامی ایران زندگی می کنیم که قانون مبناست. اگر من ریالی از منصور آریا و این گروه گرفته بودم طبیعتا با من هم برخورد می شد و باید بشود.»
مجلسی که سودی برای ملت ندارد
اخبار روزافزون فساد مجلس شورای اسلامی درحالی منتشر میشود که در مجلس فراکسیونی به نام «مبارزه با مفاسد اقتصادی» فعال است و امیر خجسته ریاست آن را بر عهده دارد. بهنظر می رسد که این فراکسیون باید رسیدگی به مفاسد را از خود شروع کند.
انتقاد از عملکرد مجلس شورای اسلامی تنها به فساد مربوط نمی شود. اولویت های مجلس که با رای دادن به فوریت لوایح مشخص می شود، با خواست عموم جامعه متفاوت است. مجلس در مواردی همچون لایحه حمایت از حقوق کودکان، پس از سال ها مسکوت ماندن و بروز فجایعی در کشور به تصویب لوایح می پردازد. در موارد دیگری همچون خروج از کشور زنان بدون اذن همسر نیز، با محافظه کاری مصوبه ای ارایه می دهد که زنان را به «زنان نخبه» محدود می کند.
پس از گذشت حدود یکسال از پایان شهرداری محمد باقر قالیباف لابی او هنوز حتی اجازه آغاز بررسی تخلفات انجام شده را نمی دهد.
عباس عبدی، فعال سیاسی و پژوهشگر اجتماعی در توییتر خود درباره مجلس چنین نوشته است: «نتیجه یک نظرسنجی ملی در باره مشکلات کنونی کشور و ریشهها و راههای برون رفت از آن را میدیدم. هر کسی آن را ببیند مطمئن میشود که از این مجلس آبی برای مردم گرم نمیشود و نمایندگان آن کمترین آگاهی را از نظرات مردم دارند.»
او افزود: «حالا این وسط برخی نمایندگان مجلس دنبال چه اهدافی هستند، این را باید جداگانه بحث کرد. از ۵۰ روز پیش که بحث تغییرات وزرا حتی از سوی رییس جمهور هم مطرح شد دوبار نوشتم که تغییر نگرش بر تغییر کابینه اولویت دارد. این تغییر نگرش نه فقط در دولت؛ که باید در اجزای دیگر حکومت هم رخ دهد والا با این کارها هیچ مشکلی حل نخواهد شد؛ که بدتر هم می شود.»
نمایندگان مجلس گاهی نیز درباره پی گیری فساد دیگر نهادها مانع تراشی می کنند.
دو روز پیش هم در پی طرح دوباره موضوع «حسابهای رییس قوه قضاییه» فضای مجلس ایران به تشنج کشیده شد؛ موضوعی که از سوی محمود صادقی، نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید مطرح شده بود.
وقایع اخیر نشان می دهد که برخی از نمایندگان، خانه ملت را تبدیل به خانه ای امن کرده اند که در سایه آن نه تنها قوانینی علیه ملت تصویب می کنند، بلکه پشت پرده نیز تخلفاتی دارند که همکاران دیگرشان، همچون کریمی قدوسی، آنها را مستوجب اعدام می دانند.
3 پاسخ
در سایت ( پیک نت ) آمده بود که علا ئ الدین بروجردی اضافه بر فساد مالی به ارتباط با اسرائیل هم متهم شده است .اگر خوانندگان اطلاع و گمانی در باره وی دارند بد نیست نظر بنویسند . گاهی از انباشت شایعات قرائن جدیدتری بیرون می آید ! چون نامبرده حداقل بیش از دهسال رئیس کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس بوده است که حکایت از مثنوی های هفتاد منی دارد ! مثلن ایشان هم مانند برخی پیشانی داغ کرده دارد .اگر کسی وقت و امکان داشته باشد و مروری اجمالی به اظهار نظرهای وی ( با توجه به شرایط زمانی ) طی این سالها انجام دهد به احتمال خیلی زیاد به دلائل و قرائن محکمه پسند هم در باره همین اتهامات دست خواهد یافت . چون انگار گروه خاصی از صاحبان پیشانی های داغ کرده اتهامات غالبن مشابهی دارند .
صحبت از رخنه فساد در هر یک از نهاد های حکومتی ساده نگری است ، صخبت از رخنه نیست . الوده بودن به فساد شرط ورود به بدنه حاکمیت است ، چنین افرادی با نقطه ضعف های شناخته شده از سرسپردگی به ولایت تن نمیزنند و جفتک نمیپرانند . معدود افرادی چون صادقی و مطهری هم به سادگی از فیلتر جنتی عبور نکرده اند !
چرا همه تحلیل های به اصطلا ح روشنفکران برج عاج نشین ایرانی بریده از مردم در همه جنبش ها و انقلاب و شورش های چندین دهه گذشته کج و معوج و کودکانه است و نارسا بودن و متعصبا نه بودن و غیر واقعی و غیر منطبق بودن ان با حوادث تاریخی کاملا پیدا است ؟ چون همگی ساختگی و بر اساس کوبیدن یکی و بالا کشیدن دیگری استوار است و یا برای ماست مالی کردن اشتباه استراتژیک و گاهی خیانت یک فرد یا گروه و قهرمان سازی دروغین برای فرد دیگر و یا گروه دیگر . بختیار را بزرگ میکنند ( ناجی مشروطه میخوانند ) بدون آنکه هم خوابگی او با صدام ( که برای مجاهدین خلق جرم سنگین است ) و یا زد و بند همزمان او با خمینی و شاه و ارتش شاه را در نظر بگیرند . اما شاه مدرن و خدمات او و حق پسرش برای همان مشروطه سلطنتی را نادیده میگیرند. چرا ؟ میخوهند بنی صدر نخستین رئیس جمهوری را از صحنه تاریخ حذف کنند . انگار که او اصلا نبوده . از لگد زدن به بازرگان مشروطه خواه واقعی هم ابایی ندارند. اینجا است که دوستی بغض آلود و دروغین آنها با بختیار از سر خشمی است که با بنی صدر و بازرگان دارند. اگر جمهوری خواه هستید باید به جای بختیار بنی صدر را تحویل بگیرید ، اگر مشروطه خواه هستید و ملی گرا باید بازرگان را محترم بشمارید و اگر فقط ملی گرا هستید باید مصدق و فروهر ها و امیر انتظام ها را دریابید و اگر فقط مشروطه پادشاهی میخواهید باید شاه و رضا پهلوی را تبلیغ و بختیار و بنی صدر و بازرگان و مصدق را باهم انتقاد کنید . دم حزب توده و روس مداران مارکسیست همینجا پیدا میشود . اینها دشمن شاه ، بختیار ، رضا پهلوی ، بنی صدر ، بازرگان و مصدق هستند و همراهی اینها با آخوندها و ملی مضحکی ها و خط شیطانی امام روسی از همینجا حاصل میشود
وسوسه بختیار رادیو زمانه
دیدگاهها بستهاند.