Categories: خبرها

به رغم حمایت العبادی از تحریم‌های آمریکا ایران بازسازی اماکن مقدس در عراق را ادامه می‌دهد

زیتون– ایرج مسجدی٬ سفیر جمهوری اسلامی در عراق٬ تاکید کرد که به رغم گفته‌های حیدر العبادی٬ نخست وزیر عراق٬ «وضعیت عملیات‌های عمرانی ستاد بازسازی عتبات در اماکن متبرکه عراق» کار خودش را در بازسازی اماکن مقدس انجام می‌دهد.

پس از اجرایی شدن فاز اول تحریم‌های آمریکا علیه ایران٬ نخست وزیر عراق٬ اعلام کرد که «علی‌رغم میلی باطنی» از این تحریم‌ها پیروی خواهد کرد.

«ستاد بازسازی عتبات عالیات» در عراق در سال ۱۳۸۲ تشکیل گردید.

به گفته رییس وقت آن٬ تشکیل این ستاد پیرو «رهنمودهای مقام معظم رهبری» بوده است. وظیفه ستاد بازسازی عتبات عالیات، «بازسازی عتبات عالیات و اماکن مذهبی عراق و دیگر کشورها و انجام خدمات علمی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، عمرانی و فعالیتهای انسان دوستانه بود.»

در خصوص هزینه‌٬ جمهوری اسلامی برای بازسازی اماکن مقدسه در عراق٬ تا کنون آمار دقیقی منتشر نشده است٬ اما به روایت رییس ستاد٬ کار بازسازی تاکنون در سه مرحله انجام شده و در حال انجام است:

مرحله اول: اقدامات ترمیمی ظرف ۳-۲ سال: رفع مشکل آب، ایجاد سیستم‌های هواساز، راه اندازی سیستم‌های صوتی، روشنایی، و همچنین تهیه فرش و نظافت.

مرحله دوم: ساخت حسینیه حیدری در نجف، ساخت صحن و رواق ابوطالب که فضای زیارتی را به چهار برابر افزایش داد، سنگ کاری حرم کربلا، ساخت مجتمع خدماتی سیدالشهدا و بیمارستان امام سجاد. تعویض طلای گنبدهای مطهر کاظمین، سنگ کاری صحن اصلی، و توسعه مسجد صفوی که ظرفیت پذیرش زوار را به ۵ برابر افزایش داد. در سامرا نیز آیینه کاری، طلا کاری گنبد، سنگ کاری داخل و مرمت ایوانها انجام شد.

مرحله سوم: طرح های توسعه ای بزرگ: اجرای بزرگترین پروژه عمرانی ستاد در نجف که فضای زیارتی حرم حضرت علی را به شدت توسعه می‌دهد. در طرح جدید، صحن حرم، فاطمه زهرا نام گذاری شده است. مساحت آن حدود ۲۲۰ هزار متر مربع است. طراحی فرش های این حرم به مساحت ۱۲ هزار متر مربع انجام شده است. احداث صحن حضرت زینب در کربلا دیگر پروژه این مرحله است.
کار ساخت ضریح حضرت عباس، که ابعاد آن مشابه ضریح فعلی است، از سال ۸۹ آغاز شده و با اتمام ساخت قطعات مختلف قلمزنی شده از قبیل لچکی‌های پنجره‌ها، گلدانی‌های بدنه و گوی ماسوره، در مراحل پایانی ساخت قرار دارد و انتظار می‌رود تا پایان سال جاری تکمیل شده و جایگزین شود. در ساخت این ضریح که ۱۴ پنجره دارد جهت جلوگیری از کدر شدن آن از نقره با عیار۹۹۹ و طلا با عیار ۲۴ استفاده شده است.

مرحله چهارم: طرح های آینده: «ترفیع گنبد و لاغرسازی ستون‌های حرم اباعبدالله(ع)»، «طلاکاری ۴ گلدسته حرم کاظمین» و «بازسازی باب القریش و باب‌القبله»، «طراحی و مشارکت در اجرای پروژه صحن صاحب‌الزمان» و همچنین «طراحی و اجرای پروژه‌ صحن امام رضا»، «دارالضیافه کوچک و بزرگ»، «درمانگاه» و «تکمیل پروژه مسقف شرقی و غربی حرم امام کاظم و امام جواد» در کاظمین، «اجرای طرح‌های توسعه حرم امامین عسکرین» در سامرا «بازسازی حرم سلمان فارسی در مداین»و …

توجیه مسئولان ایرانی برای این همه هزینه این است که همه عتبات ائمه اطهار در عراق توسط مردم و دولت ایران در طول تاریخ ساخته شده اند. سه طرح دیگر ستاد به شرح زیر است:

ساخت مجتمع اقامتی حضرت زهرا واقع در کربلا که از سال ۹۱ به بهره برداری رسیده است.

پروژه اقامتی، رفاهی و درمانی در حال ساخت سید الشهدا با حدود ۲۱ هزار متر مربع محوطه و ۱۴ هزار متر مربع زیر بنا .
پروژه ساخت صحن جدیدی به نام حضرت زینب در کربلا با ۱۶۰ هزار متر مربع وسعت با هدف گسترش فضای زیارتی حرم امام حسین در دست اقدام است. ​

حال به گفته سفیر ایران در عراق٬ به رغم تمامی مشکلات اقتصادی ایران٬ در پرداخت این هزینه‌ها خللی ایجاد نخواهد شد.

 

Recent Posts

آیا آیت‌الله خامنه‌ای از سقوط اسد درس می‌گیرد؟

علل سرنگونی دیکتاتور دمشق نظام فاشیستی سوریه با چنان سرعتی فروپاشید که کمتر کسی تصور…

۱۶ دی ۱۴۰۳

تنهاییِ ایرانیان و ایرانِ تنها

سروش دباغ چنانکه پیش از این در مقالة «تحولات فکری و گذار اگزیستانسیال یک نواندیش…

۱۶ دی ۱۴۰۳

آسیب‌شناسی سیاست در ایران؛ رهیافتی برای آینده

شواهد گوناگون حاکی از آن است که جامعه ایران، خواهان گذار از وضعیت موجود است…

۱۶ دی ۱۴۰۳

از ۸۸ تا امروز؛ تحلیل فضای جنبش‌های ایران

مقدمه تحلیل فضایی (Spatial Analysis) یکی از رویکردهای کلیدی در جغرافیاو علوم اجتماعی است که…

۱۶ دی ۱۴۰۳

ترک‌گرایی در ترکیه و زبان فارسی: دیدگاه ضیا گوک‌آلپ

کتاب بنیان‌های ترک‌گرایی در ترکیه ترجمه فارسی کتاب Türkçülüğün Esasları، به قلم ضیا گوک‌‌آلپ است.…

۰۴ دی ۱۴۰۳