زیتون– آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی٬ امروز گفت که در جریان مذاکرات هستهای «اشتباه کرد» که «اجازه تجربه» داده است.
آیتالله خامنهای امروز دوشنبه در یک سخنرانی عمومی گفت: «مذاکرات برجام اشتباه بود. در موضوع مذاکرات بنده اشتباه کردم و به اصرار آقایان اجازه تجربه را دادم که البته از خطوط قرمز معینشده هم عبور کردند.»
این اولین بار است که رهبر ایران درباره «اشتباه بودن صدور اجازه مذاکرات هستهای» صحبت میکند.
مذاکرات هستهای از دوران ریاست جمهوری احمدنژاد آغاز شده بود. هم زمان با مذاکرات رسمی بین ایران و کشورهای ۵+۱ ٬ اخباری از مذاکرات غیر رسمی ایران و آمریکا در عمان نیز منتشر شده بود.
در طول مذاکرات هستهای و حتی پس از آن نیز بارها رهبر جمهوری اسلامی از تیم مذاکره کننده و نتایج آن مذاکرات حمایت کرده بود.
با این حال آیتالله خامنهای امروز مدعی شد که حسن روحانی نیز اعتراف کرده که «اگر محدودیتهای شما نبود ما امتیازات بیشتری میدادیم.»
رییس جمهوری آمریکا در پی خروج از توافق هستهای٬ پیشنهاد مذاکره جدید «بدون پیش شرط» و «از موضع برابر» را مطرح کرده بود.
با این حال مقامات جمهوری اسلامی تا پیش از این با هرگونه مذاکره جدید مخالفت کرده بودند.
رهبر جمهوری اسلامی امروز با تاکید بر اینکه «جنگ نخواهد شد» رسما اعلام کرد که «مذاکره نخواهیم کرد.»
او همچنین عامل اصلی بحران اقتصادی روزهای اخیر ایران و کاهش ارزش ریال را درونی خواند.
آیتالله خامنهای روز دوشنبه افزود: «کارشناسان اقتصادی و بسیاری از مسئولین بر این مسئله متفقند که عامل این مسئله خارجی نیست، درونی است. نه اینکه تحریمها اثر نداشته باشد اما عمدهٔ تأثیر مربوط به عملکردهاست. اگر عملکردها بهتر و باتدبیرتر و بهنگامتر و قویتر باشد، تحریمها اثر زیادی نمیگذارد و میشود ایستاد.»
رهبر جمهوری اسلامی ادامه داد: «مثلاً در همین قضیهٔ ارز و سکه بر اثر برخی بیتدبیریها و بیتوجهیها ارز کشور رفت دست کسانی که از آن سوءاستفاده کردند. این مشکل، مربوط به نحوهٔ مدیریت و سیاستگذاری اجرایی است.»
به گفته او «وقتی ارز و سکه را بهصورت غلط توزیع میکنند، این توزیع دو طرف دارد: یکی که آن را میگیرد و یکی که آن را میدهد. ما همهاش داریم دنبال آن کسی میگردیم که میگیرد، در حالیکه تقصیر عمده متوجه کسی است که آن را داد؛ نمیگوییم خیانت، اما خطای بزرگی کردهاست.»
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…