زیتون– عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، از رد لایحه اصلاح مبارزه با پولشویی در شورای نگهان و اعاده آن به مجلس خبر داد.
به نوشته عباسعلی کدخدایی شورا نگهبان لایحه اصلاح قانون مقابله با پولشویی را در چهار بند مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته است.
سخنگوی شورای نگهبان که اخیرا به توییتر پیوسته است در حساب کاربریاش نوشت:
لایحه اصلاح #قانون_پولشویی در #چهار_بند مغایر با موازین شرع مقدس و قانون اساسی شناخته شد و جهت اصلاح به #مجلس اعاده گردید. ملاک بررسی #شورای_نگهبان در مغایرت یا عدم مغایرت یک مصوبه، موازین شرع مقدس و قانون اساسی است.
— عباسعلی کدخدایی (@Kadkhodaee_ir) August 17, 2018
این لایحه یکی از چهار لایحهای است که دولت ایران برای جلوگیری ازقرار گرفتن ایران در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) ارائه کرده است.
حسن روحانی٬ رییس جمهوری٬ قانون جدید مبارزه با تامین مالی تروریسم، یکی از قوانین مرتبط با اجرای مقررات گروه ویژه اقدامی مالی را در ۲۰ مرداد برای اجرا ابلاغ کرد. سه لایحه مرتبط با اجرای این مقررات اما به دلیل مخالفت رهبر جمهوری اسلامی و شورای نگهبان تصویب نشده است.
به گزارش ایسنا، لایحه مبارزه با پولشویی در سال ۱۳۸۱ از سوی دولت احمدی نژاد به مجلس ارائه شد و در نهایت در سال ۱۳۸۶ به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان رسید.
به دنبال توصیه «گروه ویژه اقدام مالی»، دولت حسن روحانی لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی را در ۱۷ آبان ۹۶ به مجلس فرستاد و مجلس نیز بعد از بررسی و کشمکش بسیار در اردیبهشت سال جاری آن را تصویب کرد و برای اعلام نظر به شورای نگهبان ارجاع داد.
شورای نگهبان نیز این لایحه را در چهار بند مغایر با موازین شرع مقدس و قانون اساسی شناخت و جهت اصلاح به مجلس برگرداند.
خبرگزاری میزان روز جمعه ۲۲ تیر خبر داده بود که رئیس جمهور ایران در نامهای به شورای نگهبان خواستار «مساعدت» در بررسی چهار لایحه مرتبط با اجرای مقررات گروه ویژه مالی (FATF) شده است.
با این حال آقای کدخدایی در پاسخ به سئوال این خبرگزاری گفته بود که شورای نگهبان در بررسی این لوایح «مصلحتاندیشی نمیکند».
مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران نیز در روز شنبه نهم تیرماه اعلام کرده بود که بندهایی از لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمانیافته با «اقتصاد مقاومتی» مغایرت دارد.
در پی اعتراضهای محافظهکاران به لوایح مربوط به پولشویی و پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم، رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۳۰ خرداد تلویحاً خواستار کنار گذاشته شدن این لوایح شد.
رهبر جمهوری اسلامی همچنین از مجلس خواست که «مستقلاً» قانونهای خود را در زمینه پولشویی و مقابله با تأمین مالی تروریسم وضع کند.
مخالفان پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم میگویند با این کار، راه برای اعطای کمک مالی به «حماس» و «حزبالله لبنان» مسدود میشود.
موافقان پیوستن ایران به این پیماننامه میگویند که مخالفان آن، از شفافیت اقتصادی و جلوگیری از فساد بانکی میترسند.
یک پاسخ
تقیه است چون ابزار
پس نکنیم ما اظهار
سپر باید در ستیز
خفا باید در این کار
باطل بود چو خصمت
در او خیری ناپندار
دیدگاهها بستهاند.