محکومیت محمدعلی طاهری به ۵ سال حبس قطعی

زیتون– شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران محکومیت محمدعلی طاهری٬ رییس گروه عرفان حلقه  را تأیید کرد.

محمود علیزاده طباطبایی وکیل مدافع محمدعلی طاهری در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، با اعلام این خبر گفت که با توجه به اینکه موکلم دو سال و نیم از ۵ سال محکومیت خود را گذرانده، می‌تواند با استفاده از آزادی مشروط از زندان آزاد شود.

علیزاده طباطبایی، در همین رابطه به ایلنا نیز گفت: «اعاده دادرسی را به دیوان عالی کشور می‌دهیم که رأی نقض شود. ولی امیدواریم که طاهری را طبق آن وعده‌ای که داده بودند در این هفته آزاد کنند، چرا که ایشان بیش از نصف حبس خود را تحمل کرده و می‌تواند آزاد شود.»

محمدعلی طاهری نخستین بار در سال ۱۳۹۰ بازداشت و به اتهام توهین به مقدسات٬ مداخله غیرقانونی در امور پزشکی و درمان بیماران، ارتکاب فعل حرام و رابطه نامشروع، استفاده غیرمجاز از عناوین علمی (دکتر و مهندس)، ضالّه بودن کتب و آثار، به پنج سال حبس، پرداخت ۹۰۰ میلیون تومان جزای نقدی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. به ۵ سال زندان محکوم شد.

افساد فی‌الارض از طریق منحرف کردن افراد، دیگر اتهام طاهری بود که در مرتبه نخست، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، رییس گروه موسوم به عرفان حلقه را مفسد فی‌الارض شناخت و به اعدام محکوم کرد که این حکم در دیوان عالی کشور نقض شد.

سپس پرونده به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده به عنوان شعبه هم‌عرض ارجاع شد که این شعبه نیز طاهری را به اعدام محکوم کرد اما دیوان عالی کشور، بار دیگر حکم صادره را نقض کرد تا پرونده مجدداً در دادگاه هم‌عرض بررسی شود.

پرونده برای مرتبه سوم در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی مورد بررسی قرار گرفت که این بار دادگاه متهم را به پنج سال حبس محکوم کرد.

طاهری به حکم شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اعتراض کرد و پرونده برای رسیدگی در مرحله تجدیدنظر به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارسال شد.

جلسه رسیدگی به این پرونده آن طور که سیدمحمود علیزاده طباطبایی وکیل مدافع طاهری اعلام کرده بود، دهم مرداد در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر برگزار شد و نهایتاً دادگاه تجدیدنظر حکم شعبه بدوی را تأیید کرد.

 

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که در بقای آن نقش دارند، بسیار چالش‌برانگیز است. آیا می‌توان پذیرفت که کسانی که به دلایل مختلف به نظام دیکتاتوری

ادامه »

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است که انسان‌هایی عاشق، اندیشمند و بیزار از خشونت و

ادامه »

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه

ادامه »