کاهش هر روزه نمازگزاران در نماز جمعه

زیتون- سید رضا اکرمی، اولین فردی نیست که از کاهش تعداد نمازگزاران در ایران و خصوصا تهران خبر می دهد ولی شاید با توجه به حکم مشاوره ای که در نهاد ریاست جمهوری دارد، رسمی ترین فردی باشد که موضوع را به زبان آورده است.

او در مصاحبه ای با ایلنا تایید کرده است« به گفته یکی از مسئولانی که خود بنده از ایشان در این خصوص پرسیدم، در شرایط عادی، جمعیت بسیار اندکی به نماز جمعه تهران می‌روند که این جمعیت اندک با توجه به جمعیت ۱۰میلیون نفری تهران، متناسب نیست. برای نماز جمعه‌ای که پایگاه و سنگر مهمی برای اسلام و انقلاب محسوب می‌شود، باید برای از نظر کمیت، یعنی جمعیتی که به آن اقبال نشان می‌دهند نیز فکری کنیم.»

در این مصاحبه به دلایل کاهش مقبولیت نماز جمعه برای مردم تهران اشاره شده، از جمله حذف هاشمی رفسنجانی با دو و نیم میلیون رای از تریبون آن.

بعد از رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲، یعنی چهارسال بعد از آخرین نمازی که مردم تهران به امامت هاشمی خواندند، موضوع کاهش اقبال مردم به نماز جمعه مطرح شد. برای مردم سوال بود که چطور سالها به امامت فردی نماز خواندند که «صلاحیتش احراز» نشده است.

حال سه سال بعد از آن رد صلاحیت رضا اکرمی، عضو جامعه روحانیت مبارز پیشنهاد می دهد:« در خصوص امام جمعه تهران هم واقعا باید فکر عاقلانه و منصفانه‌ای کرد و افرادی که مقبول مردم هستند و مردم با احترام به آنها اقتدا می‌کنند را به عنوان خطیب نماز جمعه تهران ببینیم، زیرا این امر می‌تواند خود به خود، جاذبه‌ای برای روی آوردن بیشتر مردم به نماز جمعه داشته باشد؛ وجدانا و انصافا هم باید روی ائمه جمعه و امامان جمعه‌ای که مشروعیت و مقبولیت عمومی و صلاحیت عمومی داشته باشند، حساب کنیم.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »