کاهش هر روزه نمازگزاران در نماز جمعه

زیتون- سید رضا اکرمی، اولین فردی نیست که از کاهش تعداد نمازگزاران در ایران و خصوصا تهران خبر می دهد ولی شاید با توجه به حکم مشاوره ای که در نهاد ریاست جمهوری دارد، رسمی ترین فردی باشد که موضوع را به زبان آورده است.

او در مصاحبه ای با ایلنا تایید کرده است« به گفته یکی از مسئولانی که خود بنده از ایشان در این خصوص پرسیدم، در شرایط عادی، جمعیت بسیار اندکی به نماز جمعه تهران می‌روند که این جمعیت اندک با توجه به جمعیت ۱۰میلیون نفری تهران، متناسب نیست. برای نماز جمعه‌ای که پایگاه و سنگر مهمی برای اسلام و انقلاب محسوب می‌شود، باید برای از نظر کمیت، یعنی جمعیتی که به آن اقبال نشان می‌دهند نیز فکری کنیم.»

در این مصاحبه به دلایل کاهش مقبولیت نماز جمعه برای مردم تهران اشاره شده، از جمله حذف هاشمی رفسنجانی با دو و نیم میلیون رای از تریبون آن.

بعد از رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲، یعنی چهارسال بعد از آخرین نمازی که مردم تهران به امامت هاشمی خواندند، موضوع کاهش اقبال مردم به نماز جمعه مطرح شد. برای مردم سوال بود که چطور سالها به امامت فردی نماز خواندند که «صلاحیتش احراز» نشده است.

حال سه سال بعد از آن رد صلاحیت رضا اکرمی، عضو جامعه روحانیت مبارز پیشنهاد می دهد:« در خصوص امام جمعه تهران هم واقعا باید فکر عاقلانه و منصفانه‌ای کرد و افرادی که مقبول مردم هستند و مردم با احترام به آنها اقتدا می‌کنند را به عنوان خطیب نماز جمعه تهران ببینیم، زیرا این امر می‌تواند خود به خود، جاذبه‌ای برای روی آوردن بیشتر مردم به نماز جمعه داشته باشد؛ وجدانا و انصافا هم باید روی ائمه جمعه و امامان جمعه‌ای که مشروعیت و مقبولیت عمومی و صلاحیت عمومی داشته باشند، حساب کنیم.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

جامعه ایران را می توان از نظر سیاسی به سه طیف مخالفان، موافقان و قشر خاکستری تقسیم کرد. باید گفت که مخالفان کسانی هستند که معتقدند جمهوری اسلامی اصلاح ناپذیر است و باید برود. موافقان

ادامه »

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در

ادامه »