نیروی دریایی آمریکا از توقیف یک کشتی حامل سلاح از ایران خبر داد

زیتون- نیروی دریایی آمریکا روز دوشنبه (۱۶ فروردین) در بیانیه‌ای اعلام کرده است که کشتی‌های رزمی این کشور یک کشتی حامل سلاح از ایران را در دریای عرب توقیف کرده‌اند که احتمالا مقصد نهایی این محموله یمن بوده است.

رویترز خبر داد در بیانیه نیروی دریایی آمریکا آمده است که این سلاح‌ها احتمالا برای شبه نظامیان شیعه حوثی در یمن ارسال شده است. این بیانیه اضافه کرده است که دو رزم ناو «یواس‌اس سیراکو» و «گرایولی» هفته گذشته در بازرسی یک کشتی کوچک (لنج) یک هزار و ۵۰۰ قبضه کلاشینکف، ۲۰۰ موشک انداز آرپی جی و ۲۱ قبضه تیربار ۵۰ میلیمتری به دست آوردند.

نیروی دریایی آمریکا می‌گوید، این کشتی در ۲۸ مارس توقیف شده و این سلاح‌ها توسط آمریکایی‌ها ضبط شده است. ولی خدمه این کشتی آزاد شده‌اند.

این بیانیه تاکید کرده است که توقیف این کشتی یکی دیگر از نمونه‌های جریان ارسال غیرقانونی سلاح از ایران است که توسط نیروهای بین المللی در منطقه توقیف می شود.

رادیو فردا در این باره نوشت: نیروی دریایی آمریکا همچنین گفته است، در ۲۷ فوریه نیروی دریایی استرالیا یک کشتی حامل حدود دو هزار قبضه کلاشنیکف، ۱۰۰ ارپی جی، ده‌ها نارنجک‌انداز و مسلسل را توقیف کرد. نیروی دریایی فرانسه نیز از یک کشتی نزدیک به دو هزار قبضه کلاشینکف، ۹ موشک ضد تانک و ده‌ها تیربار ضبط کرد.

در واکنش به این خبر، «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید به خبر توقیف یک کشتی حامل تسلیحات که ادعا می‌شود از سوی ایران به سمت یمن می‌رفته، با مطبوعات سخن گفت: «آمریکا متعهد به تقابل با فعالیت‌های ثبات‌زدایانه ایران در منطقه است.»
وی در بخش دیگری از سخنانش که توسط فارس منتشر شده گفت : «باراک اوباما در نشست ماه آینده با رهبران کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس)، بحث تشدید اقدامات در راستای تقابل با ایران را با این افراد به بحث خواهد گذاشت.»
جاش ارنست به ابعاد حقوقی ارسال سلاح برای انقلابیون یمن پرداخت و گفت: «مشخصاً این اقدام ایران برای ما نگران‌کننده است زیرا حمایت از شورشیان یمن بر خلاف قطعنامه‌های سازمان ملل است.»
سخنگوی کاخ سفید در خصوص نحوه مقابله با ایران بر سر این دستاویز جدید گفت: «کارشناسان امنیت ملی ما این بحث رابررسی خواهند کرد و رد صورتی که نیاز ببینند، آن را در شورای امنیت سازمان ملل با دیگر کشورها بررسی خواهیم کرد.»
یکی از خبرنگاران از ارنست پرسید که تقابل شورای امنیتی آمریکا با ایران به چه صورتی خواهد بود؟
سخنگو پاسخ داد: «هنوز خیلی زود است که بگوییم برای مقابله با ایران چه روشی اتخاذ خواهیم کرد.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »