رییس مجلس: پرونده سوال از رییس جمهوری قابل ارجاع به قوه قضاییه نیست

زیتون– علی لاریجانی٬ رییس مجلس٬ اعلام کرد سوال از حسن روحانی به دلیل «ذکر نشدن موضوع نقض قانون و استنکاف در طرح سوال» نمایندگان، قابل ارجاع به قوه قضاییه نیست.

علی لاریجانی تاکید کرد: «این مطلب روشن است، در آیین‌نامه داخلی مجلس نوشته شده چنان چه اکثریت نمایندگان حاضر از پاسخ رئیس جمهوری به سوالی قانع نشده باشند و موضوع سوال نقض قانون یا استنکاف از قانون باشد سوال به قوه قضاییه ارجاع می‌شود. ولی موضوع هیچ کدام از سوالات نقض قانون و استکاف نبود.»

به گفته او «برخی از آقایان لابه‌لای صحبت‌هایشان اشاراتی به موارد نقض داشتند، ولی موضوع سوال این نبود، اگر می‌خواستند این کار را بکنند باید ردیفی از سوالات‌شان این بود که نقض قانون و استنکاف از قانون این است.»

رییس مجلس ادامه داد که تنها «در این صورت امکان ارجاع به قوه قضاییه وجود داشت.»

طی روزهای گذشته برخی از نمایندگان مجلس خبر از ارجاع پرونده «رییس جمهوری» به قوه قضاییه داده بودند.

طبق قانون در صورت قانع نشدن نمایندگان مجلس از پاسخ رییس جمهوری٬ اگر سوال در حوزه «نقض قانون» باشد٬ پرونده به قوه قضاییه ارجاع می‌شود.

اما امروز علی لاریجانی با تاکید بر اینکه «نقض قانون» در طرح سوال مطرح نبوده٬ اعلام کرد که ارجاع پرونده به قوه قضاییه منتفی است.

روز گذشته حسن روحانی٬ رییس جمهوری در مجلس حاضر شد که به سوال‌های نمایندگان مجلس در خصوص وضعیت اقتصادی کشور پاسخ بدهد. 

از مجموع پنج سوال٬ نمایندگان مجلس تنها از یک پاسخ رییس جمهوری قانع شدند.

با توجه به اینکه سوال‌های طرح شده در خصوص «نقض قانون» نبودند٬ مشخص نیست که پس از این پرونده چه خواهد شد.

در همین زمینه سخنگوی شورای نگهبان هم آیین‌نامه مجلس درباره سوال از رییس‌ جمهور را «مبهم» خواند.

عباسعلی کدخدایی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم اضافه کرد که «مجلس باید درباره سوال از رئیس‌ جمهور تکلیف نهایی را مشخص کند.»

به گفته قائم‌مقام شورای نگهبان، در آیین‌نامه مجلس، درباره تکلیف نهایی سوال از رئیس‌ جمهوری «به طور روشن موردی مطرح نشده و درباره مصادیق استنکاف از قانون نیز هیچ تعریفی وجود ندارد.»

سخنگوی شورای نگهبان نیز تائید کرد که در آیین‌نامه داخلی مجلس «مشخص نیست که تعریف استنکاف از قانون باید از سوی هیئت‌ رییسه مجلس و یا کمیسیون حقوقی و قضایی مشخص شود.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »