زیتون– وحید یامینپور٬ از مجریان اصولگرای صدا و سیما خبر از دخالت ابراهیم رییس برای آزادی طلبههای بازداشت شده پس از تجمع مدرسه فیضیه قم داد.
ابراهیم رییسی رقیب انتخاباتی حسن روحانی٬ رییس دادگاه ویژه روحانیت است.
دادسرای ویژه روحانیت قم٬ ۲۲ شهریورماه طی اطلاعیهای اعلام کرد که ۵ نفر از افراد مرتبط با تجمع اعتراضی مدرسه فیضیه قم از طریق تماس تلفنی به دادسرا احضار و از آنان تحقیقات بعمل آمد.
بر اساس این اطلاعیه٬ احضار این افراد به دنبال شکایت معاونت حقوقی ریاست جمهوری از محدودی شرکت کنندگان تجمع اعتراضی مدرسه فیضیه، بوده است.
لعیا جنیدی٬ معاون حقوقی رییس جمهوری٬ اما درباره پیگیری حقوقی ماجرای مدرسه فیضیه قم طرح شکایت نهاد رییس جمهوری در این خصوص را تکذیب کرد.
به گفته جنیدی آنچه در حوزه علمیه قم روی داد٬ جرم مشهود و آن هم تهدید به قتل است که جنبه عمومی دارد. دستگاه قضایی تکلیف دارد رسیدگی کند که البته مقامات قضایی نیز مشهود بودن جرم را تأیید و اعلام کردند ورود میکنند.
۱۹ شهریورماه روزنامه جوان خبر از بازداشت پنج طلبهای را داد که در تجمع مدرسه فیضیه قم٬ رییس جمهوری را تهدید کرده بودند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، این تجمع با موضوع «مطالبه عدالت اقتصادی» در مدرسه فیضیه قم برگزار شد و حاضران ضمن انتقاد از اوضاع اقتصادی کشور، شعارهایی درباره «مجازات مفسدان اقتصادی» سردادند.
وبسایت «شفقنا» که خبرهای حوزه علمیه قم را پوشش میدهد، تصاویری از این تجمع را منتشر کرده که از جمله حسین طیبیفر، فرمانده تیپ ویژه حوزویان موسوم به «تیپ امام صادق»، و حسن رحیمپور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در حال سخنرانی برای حاضران هستند.
در تصاویر «شفقنا» همچنین شعارهای مکتوب حاضران دیده میشود که از جمله آنها میتوان به «چهار سال زمان کمی نیست»، «شش سال مذاکره جواب نداد»، «برجامیان برگردید/مطیع رهبر گردید» و «جرثومههای فساد باید به اشد مجازات برسند» اشاره کرد.
در همین حال تصویر یک شعارنوشته در این مراسم که تلویحا حسن روحانی را به سرنوشت اکبر هاشمی رفسنجانی تهدید میکند در شبکههای اجتماعی بازتاب گستردهای یافت.
برگزاری این تجمع موجب اعتراضات فراوان از جمله اعتراض نایب رییس مجلس٬ وزیر کشور و فرماندار شهر قم شد.
روزنامه جوان در این رابطه نوشت: «موج سازیهای کذایی اصلاحطلبان بر سر پلاکاردی در حاشیه تجمع اعتراضی طلاب فیضیه نسبت به وضعیت اقتصادی کشور، سرانجام مدعیان آزادی را به آنچه میخواستند، رساند و پنج طلبه به دلیل شکایت دولت توسط دادگاه ویژه روحانیت احضار و بازداشت شدند.»
معاون حقوقی رییس جمهوری در این رابطه به خبرآنلاین گفت: «این گونه وقایع دیگر حتی نقد سخت هم نیست. بلکه یک جرم عمومی است. از نهادهای امنیتی و اطلاعاتی خواسته ایم گزارش خود را تقدیم کنند ولی به همین میزانی که اطلاعات عمومی این واقعه منتشر شده است، برای طرح شکایت کفایت می کند.»
او درباره شکایت دولت از طلبه ای که پلاکارد«ای آنکه مذاکره شعارت / استخر فرح در انتظارت» را در دست داشت، گفت که دولت شکایت خود را به طور کلی در دستگاه قضایی مطرح کرد. آخرین پیش نویس شکایت را که مدیر ما امضا کرد و فرستاد، دیدم؛ اسمی در آن نبود.
معاون حقوقی رییس جمهوری افزود: «ما در متن ارسالی به قوه قضائیه آوردیم «از کلیه کسانی که در آن ماجرا دخالت داشتند شکایت می کنیم» چون بعید است کار فردی باشد بنابراین هر کسی دخالت داشته شامل این شکایت می شود. جرم مشهود و آن هم تهدید به قتل است که جنبه عمومی دارد. دستگاه قضایی تکلیف دارد رسیدگی کند که البته مقامات قضایی نیز مشهود بودن جرم را تأیید و اعلام کردند ورود می کنند.»
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…