عفو بین‌الملل: ایران، پاکستان و عربستان بیشترین اعدام‌ها را داشته‌اند

زیتون- سازمان عفو بین‌الملل امروز (چهارشنبه) در تازه‌ترین گزارش سالانه خود اعلام کرده است، تعداد اعدام‌ها در سال گذشته میلادی بیش از  ۵۰ درصد نسبت به سال ۲۰۱۴ افزایش داشته است و این تعداد اعدام از سال ۱۹۸۹ تاکنون بی‌سابقه بوده است. این سازمان مدافع حقوق بشر که مقر آن در لندن است، تعداد اعدام‌ها در سال گذشته را یک هزار و ۶۳۴ مورد اعلام کرده است.

868A86FE-AD64-42F4-8B33-CBAEF0D3489F_w640_r1_s

رادیو فردا نوشت: عفو بین الملل می‌گوید، تعداد اعلام شده شامل اعدام‌ها در چین نیست. زیرا چین شمار اعدام ها خود را اعلام نمی کند. این گزارش همچنین اعلام کرده است که ۸۹ درصد اعدام‌ها در سال ۲۰۱۵ در سه کشور ایران، پاکستان و عربستان انجام شده است.

سازمان عفو بین الملل در گزارش خود تصریح کرده است که ایران در سال گذشته میلادی، ۹۷۷ نفر را اعدام کرده است. این در حالی است در سال ۲۰۱۴ تعداد اعدام ها در ایران ۷۴۳ نفر بود.

عفو بین الملل در ادامه گفته است، تعدادی از اعدام شدگان در ایران کسانی بودند که به هنگام ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال سن داشته اند، که از نظر قوانین بین المللی کودک محسوب می شوند.

شمار اعدام‌ها در سال ۲۰۱۵ در پاکستان ۳۲۶ و درعربستان ۱۵۸ مورد اعلام شده است.

این گزارش سالانه تصریح کرده است، تعداد اعدام در سال ۲۰۱۴ دست کم یک هزار و ۶۱ مورد بود که میزان اعدام در سال ۲۰۱۵ نزدیک به ۵۴ درصد افزایش داشته است.

سلیل شیتی، دبیرکل عفو بین‌الملل، در این زمینه گفته است، افزایش تعداد اعدام  ها در سال گذشته عمیقا ناراحت کننده است. وی اضافه کرده است:« در طی ۲۵ سال گذشته حکم اعدام در جهان اجرا  نشده بود.» دبیرکل عفو بین الملل در ادامه توضیح داد که ایران، پاکستان و عربستان به طور بی‌سابقه ای  دست به اعدام  زده اند، که اغلب محاکمه این افراد به شدت ناعادلانه است. او خواستار توقف «این کشتار» شد. سلیل شیتی در ادامه با تقدیر ازکشورهایی مجازات اعدام را لغو کرده اند، گفته است، اکنون اقلیتی از کشور‌های جهان از این مجازات استفاده می‌کنند.

سازمان عفو بین الملل در ادامه گفته است در سال ۲۰۱۵ دست کم ۲۰ هزار و ۲۹۲ نفر منتظر اجرای حکم اعدام خود بوده‌اند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »