Categories: خبرها

داستان تهران: اتهام فساد فی الارض برای چهار تن از فعالان محیط زیست

زیتون– عباس جعفری دولت‌آبادی٬ دادستان عمومی و انقلاب تهران٬ با اعلام صدور کیفرخواست برای هشت نفر از فعالان بازداشتی محیط زیست علت تغییر در اتهام شماری از آنها از «جاسوسی» به «افساد فی‌الارض» را رفع «نواقص» پرونده و «تکمیل تحقیقات» عنوان کرد.

پیشتر محمدحسین آقاسی، وکیل چند تن از فعالان محیط زیست بازداشت شده٬ خبر از طرح اتهام «فساد فی‌ الارض» بر علیه موکلانش داد.

به گفته او دادستان با استناد به نامه‌ای که از سوی ارتش و از طریق شورای عالی امنیت ملی به دادستانی رسیده، تصمیم گرفته عنوان  اتهام را در کیفر خواست این ۵ نفر تغییر دهد.

این وکیل دادگستری در گفت‌وگو با ایران وایر خبر از پذیرش این درخواست از سوی بازپرس پرونده داده است.

محمدحسین آقاسی در ادامه توضیح داد کهبرای این ۵ نفر قبلا اتهام جاسوسی مطرح شده بود ولی حالا با توجه به گزارش ارتش، وضعیت فرق کرده است.

او در ادامه خطاب به معترضین نسبت به این تغییر گفت: «در همین ارتباط به کسانی که در این باره انتقاداتی کردند اعلام می‌کنیم که تعیین نوع اتهام در اختیار بازپرس است.»

هشت فعال محیط زیست به نام‌های سام رجبی، امیرحسین خالقی، هومن جوکار، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان، عبدالرضا کوهپایه و مراد طاهباز، نزدیک به ۹ ماه است که در «بازداشت موقت» سازمان اطلاعات سپاه پاسداران هستند.

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران با دفاع از تغییر اتهام شماری از این افراد از سوی قوه قضائیه گفت که «مراجع ذی‌صلاح مرتبط با امور نظامی» در پاسخ به استعلام بازپرس این پرونده، «پاسخ دقیق، روشن و گزارش مبسوطی» داده‌اند که بر اساس آن، «در مورد چهار نفر از متهمان عناوین اتهامی توسط بازپرس به دلیل تکمیل تحقیقات تغییر کرد».

به گفته وی، بر اساس نظر این «مراجع ذی‌صلاح»، اقداماتی که تعدادی از متهمان این پرونده انجام داده‌اند، «تقرب جستن به اماکن نظامی در پوشش اقدامات محیط زیستی و کسب اطلاعات نظامی این محیط‌ها بوده است.»

جعفری دولت‌آبادی در دفاع از تغییر این اتهام به ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی استناد کرده و افزوده اتهام وارده به آنها «راه اول» است و «دادگاه حتما به این نکات [مندرج در این ماده قانونی] توجه خواهد کرد و بین دادسرا و متهمان قضاوت خواهد کرد.»

بنابر مواد ۲۸۶ تا ۲۸۸ «قانون مجازات اسلامی»، «افساد فی‌الارض» به مجموعه جرائمی اطلاق می‌شود که «موجب اخلال شدید در نظم عمومی کشور، ناامنی یا ورود خسارت عمده به تمامیت جسمانی افراد یا اموال عمومی و خصوصی، یا سبب اشاعه فساد یا فحشا در حد وسیع گردد.»

این مقام قضایی در عین حال از پایان «تحقیقات» مرتبط با این پرونده در روز گذشته (سه‌شنبه، دوم آبان) خبر داده و گفت که سرانجام برای هشت نفری که تعقیب شده بودند، کیفرخواست صادر شده است.

به گفته دادستان تهران، «تقریبا حدود بیست روز پیش تحقیقات در مورد متهمان این پرونده به پایان رسیده بود؛ اما به دلیل نواقصی که داشت به شعبه بازپرسی بازگشت.

Recent Posts

معاویه: یک عرب ایرانی یا مسیحی؟

مسعود امیرخلیلی

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آقای خامنه‌ای، ۱۳ آبان و شورای‌ نگهبانِ جهان

۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آیا پذیرفتگان دیکتاتوری مقصرند؟!

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

روز جهانی وگن؛ به یاد بی‌صداترین و بی‌دفاع‌ترینِ ستمدیدگان!

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است…

۱۲ آبان ۱۴۰۳

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳