مجلس اعراض شورای نگهبان به لایحه الحاق ایران به CFT را وارد ندانست

زیتون– علی لاریجانی٬ رییس مجلس٬ امروز طی نامه‌ای به دبیر شورای نگهبان نوشت «ایرادات مجمع تشخیص به مصوبه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم چون خارج از مهلت ۲۰ روزه قانونی ارسال شد، مجلس این ایرادات را مورد بررسی قرار نمی دهد.»

حسین میرمحمدصادقی٬ معاون قوانین مجلس٬ در این رابطه توضیح داد: «لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم در مجلس شورای اسلامی مورخ ۱۵ مهر ۹۷ تصویب و فردای آن روز (۱۶ مهر ۹۷) به شورای نگهبان ارسال شد.»

به گفته او شورای نگهبان براساس اصل ۹۴ و ۹۵ قانون اساسی ظرف مدت ۱۰ روز که قابل تمدید تا ۱۰ روز دیگر نیز بود، فرصت داشت، نسبت به اعلام اینکه آیا مصوبه مجلس با قانون اساسی و موازین شرعی منافات دارد یا خیر، اظهار نظر کند که در آخرین روز مهلت قانونی یعنی ۶ آبان ۹۷ نظر خود را به مجلس ارسال کرد.

روز گذشته عباسعلی کدخدایی٬ سخنگوی شورای نگهبان٬ از رد لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT) و اعاده آن به مجلس خبر داده بود.

شورای نگهبان ۲۳ مورد را درباره مصوبه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم خلاف قانون اساسی و شرع اعلام کرد.

پیش از آن اما خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی خبر داده بود که شورای نگهبان تنها بیست روز برای اعلام نظر در مورد مصوبات مجلس در مورد سی‌اف‌تی فرصت داشت و اکنون با گذشت ۲۵ روز هنوز نظری نداده و این مصوبات را رد نکرده‌است.

مجلس شورای اسلامی در ۱۵ مهر ماه لایحه الحاق به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم را تصویب کرد؛ در حالی‌که شماری از امامان جمعه منتخب رهبر جمهوری اسلامی، به‌شدت به این لوایح انتقاد کرده بودند. لایحه «پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم»، سی‌اف‌تی، با اعتراض‌ شدید چهره‌های موسوم به اصول‌گرا و بخشی از جریان محافظه‌کار در ایران نیز روبه‌رو شده بود.

در همان زمان عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، گفته بود «اعلام نظر در رابطه با سی‌اف‌تی زود است» و افزوده بود «مجلس آن را تصویب کرده‌است اما هنوز برای ما نیامده است. ابتدا باید به شورای نگهبان ارسال شود تا ان شاءالله ما اعلام نظر کنیم».

نجات‌الله ابراهیمیان، عضو حقوقدان شورای نگهبان، ۱۸ مهرماه به ایسنا گفته بود لایحه الحاق به سی‌اف‌تی به دست این شورا رسیده‌است و «این لایحه احتمالا در جلسه بعدی شورای نگهبان مورد بررسی قرار گیرد».

بنا بر اصل ۹۴ و ۹۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی، شورای نگهبان در مجموع ۲۰ روز پس از تاریخ وصول مصوبات می‌تواند آن را به مجلس بازگرداند، و یا این‌که آن مصوبه اجرایی می‌شود.

بنا بر گزارش ایرنا از تاریخ ۱۸ مهر به این سو، این فرصت ۲۰ روزه به پایان رسیده‌است.

لوایح چهارگانه دولت حسن روحانی برای خروج از فهرست سیاه کارگروه اقدام ویژه مالی (اف‌ای‌تی‌اف)، که به مجلس ارائه شده، شامل لایحه الحاق ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی (پالرمو)، اصلاح قانون مبارزه با پولشویی، اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم و الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (سی‌اف‌تی)، می‌شود.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. جنتی در روزی بارانی از حمام بیرون امد ، سگی خیس خود را به دامن عبای او مالید ، او در حالی که زیر لب میگفت انشاء الله گربه است به راه خود ادامه داد !

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه می‌پردازم. به امید مانایی صلح، جنگ حتا حوصله‌ای برای نگارش و خواندن اینگونه مطالب نخواهد

ادامه »

در جهان امروز، رادیکال‌های فکری اغلب به چهار جریانِ عمده رادیکالِ راستِ سکولار، رادیکالِ چپِ سکولار، رادیکالِ بنیادگرای مذهبی و رادیکال عرفانی دسته‌بندی می‌شوند.

ادامه »

آقای خاتمی، بسیار کوشید اصلاحات مورد نظر خود را به عنوان یک روش برای اصلاح و بهبود جمهوری اسلامی در

ادامه »