زیتون– جمعی از نواندیشان مسلمان با صدور بیانیهای «نبش قبر پیکر یک هموطن بهائی» را بهشدت تقبیح کردند.
امضاءکنندگان بیانیه «اینگونه اعمال را خلاف دین و اخلاق» دانسته و آنرا عملی «ضد ملی» خواندهاند که «همبستگی ایرانیان را نقض یا تضعیف» میکند.
جسد شمسی اقدسی، شهروند بهائی گیلاوند، ۲ آبان به خاک سپرده شد. چهار روز بعد به خانوادهاش خبر دادند که جسد مادرتان در بیابانهای اطراف جابان در توابع دماوند پیدا شده است. نیروهای امنیتی به بهاییان گیلاوند هشدار داده بودند دیگر حق دفن امواتشان را در این شهر ندارند.
در بیانیهی نواندیشان دینی «تضییع نظاممند و ریشهدار حقوق شهروندی بهائیان» و محروم کردن آنان از حقوق شهروندی «نفرتانگیز» و «زاده تعصبات جاهلانه» خوانده شده است.
امضاءکنندگان بیانیه خواستار شناسایی و محاکمهی علنی عاملان و امران این کار شده اند.
متن کامل بیانیه که برای انتشار در اختیار «زیتون» قرار گرفته، به این شرح است:
ما امضاء کنندگان زیر، به عنوان شماری از نواندیشان مسلمان، عمل زشت نبش قبر پیکر بانویی از هموطنان بهاییمان در ایران را به شدّت تقبیح میکنیم. برخورد ضعیف نیروی انتظامی با این عمل شنیع نیز به اندازه اصل این عمل شرمآور و شایسته پیگیری قضایی است.
عاملان و آمران چنین حرکت زشتی بایستی شناسایی، دستگیر، به صورت علنی محاکمه و مجازات شوند. همچنین سکوت مسئولان امر در باب این فاجعه نیز شایسته نکوهش است. احترام به پیکر درگذشتگان از هر دین و آیین و مذهب و مرامی، از مسلّمات و مشترکات انسانی، اخلاقی و دینی همه جهانیان در همه حوزههای تمدّنی و در تمامی ادیان کره خاکی است.
تضییع نظاممند و ریشهدار حقوق شهروندی بهائیان، به ویژه محروم ساختن آنان از امنیّت جانی، حقّ تحصیل، آزادی اشتغال، آزادی دینورزی و نیز اهانت به مقابر و پیکرهای درگذشتگان ایشان، همه و همه نفرتانگیز و مایه سرافکندگی است، به ویژه اگر زاده تعصّبات جاهلانه دینی باشد.
این اعمال علاوه بر آنکه ضدّ انسانی و خلاف دین و اخلاق است، همهنگام، اعمالی ضدّ ملی است؛ زیرا همبستگی جمعی ایرانیان را نقض یا تضعیف میکند، همبستگیای که شالوده امنیّت ملّی کشور است.
شأن ملّت صلح دوست و پیشینه پرافتخار تمدّن کهن ایران بسا والاتر از دست زدن به چنین اعمال شنیع و یا حتی گذر بی اعتنا از کنار آنها است.
آبان ماه ۱۳۹۷ خورشیدی
محمّدجواد اکبرین، عبدالعلی بازرگان، محمّد برقعی، رضا بهشتی معزّ، سروش دبّاغ، احمد صدری، محمود صدری، رضا علیجانی، حسن فرشتیان، حسین کمالی، مهدی ممکن، یاسر میردامادی، صدیقه وسمقی، حسن یوسفی اشکوری
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…