زیتون– روند کاهش قیمت دلار آمریکا در بازار غیررسمی ایران امروز (پنجشنبه) هم ادامه یافت.
یک وبسایتهای اقتصادی امروز بهای هر دلار آمریکا در بازار آزاد ایران را ۱۳ هزار تومان و قیمت هر سکه تمام را چهار میلیون تومان ثبت کرد.
اما پس از گذشت ساعتی از روز با کاهش دوباره، قیمت دلار به کانال ۱۲ هزار تومان افتاد.
در حال حاضر سکه هم زیر چهار میلیون تومان معامله میشود.
مجیدرضا حریری٬ از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران٬ علت این نوسانات را مسائل سیاسی میداند و معتقد است که پارامترهای اقتصادی تاثیر چندانی در کاهش یا افزایش نرخ ارز ندارد.
حریری به ایسنا گفت که افزایش و کاهش نرخ دلار، نشانگر وجود ناپایداری در اقتصاد کشور است، بنابراین ضروری است که بانک مرکزی شیب نرخ دلار را مدیریت و از صعود آن جلوگیری کند؛ ضمن اینکه روند کاهشی نرخ آنرا به شکل قطعی و ملایم ادامه دهد تا به دنبال آن بتواند هیجانات بازار را کنترل کند.
او افزود که علت اصلی این ناپایداریها و صعود و نزولها در نرخ ارز به این دلیل است که ارز و قیمت آن در کشور ما بیشتر جنبه سیاسی داشته و پارامترهای اقتصادی چندان در آن دخیل نیستند.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد که در حال حاضر کم کم روند نزولی در قیمت ارز دیده میشود، چرا که سفتهبازان و و همچنین دارندگان پسانداز خرد مجبور شده اند ارز خود را به بازار عرضه کنند؛ بنابراین ارز روند نزولی در پیش گرفته است.
در همین زمینه خبرگزاری مهر چهارشنبه شب در گزارشی از کاهش ۱۳ درصدی در قیمت طلا و سکه در ایران خبر داد.
مهر به نقل از محمد کشتیآرای، رییس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر، نوشت: «از اول هفته تاکنون شاهد کاهش ۱۳ درصدی قیمت طلا و سکه هستیم.»
او ادامه داد: «انتظار میرفت بعد از شروع تحریم در بازار، شوک قیمتی داشته باشیم، ولی کنترل قیمت ارز توسط بانک مرکزی سبب کاهش قیمت ارز و سکه در بازار آزاد شده است.»
به گفته کشتیآرای، «قیمت سکه که اول هفته ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود امروز به ۳ میلیون و ۹۲۰ هزار تومان رسید، همچنین قیمت طلا از هر گرم ۴۲۵ هزار تومان در اول هفته به ۳۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان رسید.»
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…