زیتون– سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران با تاکید بر اینکه دستگاه های اقتصادی دولت، راهکار های بسیاری را برای مقابله با تحریم ها اندیشیده اند، گفت: هنوز به نقطه قطع کامل امید از اروپا نرسیده ایم.
به گفته او این یک واقعیت است که آمریکایی ها در حال تهدید اروپایی ها هستند که اگر بخواهند با ایران برای مقابله با تحریم ها کار بکنند ، آنها را تحریم خواهند کرد.
در ادامه تلاشهای جمهوری اسلامی و اتحادیه اروپا برای ایجاد سازوکار اقتصادی بین دو کشور٬ اتریش نیز هفته پیش اعلام کرد میزبانی نهادی که اروپا قرار است برای امکان ارتباطات مالی با ایران در دوره تحریمهای آمریکا راهاندازی کند، را نمیپذیرد.
با خروج آمریکا از توافق هسته ای شش قدرت جهانی با ایران موسوم به برجام در روز ۱۸ اردیبهشت امسال، کلیه تحریمهایی که ایالات متحده در چارچوب این توافق علیه ایران تعلیق کرده بود بار دیگر به اجرا گذاشته شدند.
مقام های آمریکایی میگویند، هدف تحریم های تازه و فشار بر حکومت ایران برای تغییر رفتار و سیاست منطقهای است، و بهمین دلیل خواهند کوشید تا صادرات نفت ایران را به صفر برسانند.
از زمان خروج آمریکا از برجام، کشورهای باقی مانده در این توافق درصددند تا به نوعی این توافق را حفظ کرده و ایران را ترغیب کنند که تعهدات خود در چارچوب این توافق را اجرا کند.
در همین راستا کشورهای باقیمانده در برجام در حدود دو ماه پیش اعلام کردند که سازوکار ویژه مالی موسوم به «اسپیوی» را اجرا خواهند کرد تا به عنوان کانالی برای ادامه مبادلات مالی و بانکی با ایران فعالیت کند. کشورهای اروپایی میگویند،با استفاده از این سازوکار طرفهای تجاری با ایران نیازی به استفاده از نظام مالی آمریکانخواهند داشت.
هنوز مشخص نیست که این سازوکار چه زمانی اجرایی میشود. سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان پیشتر از راهاندازی این برنامه در روز چهارم نوامبر- ۱۳ آبان- به صورت نمادین خبر داده بودند.
در همین زمینه، پیش از این عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، در خصوص دلایل تاخیر راهاندازی سازوکار ویژه مالی اروپا و عملیاتی شدن آن، به سیطره دلار و سیستم مالی آمریکا بر نهادهای اروپایی و پیچیدگیهای این سازوکار اشاره کرده بود.
عباس عراقچی گفته بود: «متاسفانه به دلیل سیطره ای که دلار و سیستم مالی آمریکا بر نهادهای اروپایی دارد، ایجاد مکانیسمی که با این سیطره دلار سروکار نداشته باشد و آمریکاییها نتوانند آن را در چنبره تحریم های خود قرار بدهند کار آسانی نیست.»
او در عین حال تاکید کرد که طرفهای اروپایی، بر روی نحوه اجرای این سازوکار ویژه مالی که به اسپیوی موسوم شده است، در حال کار کردن هستند.
این در حالی است گوردون سوندلند، سفیر آمریکا در اتحادیه اروپا ماه گذشته گفته بود، سازوکار ویژه کشورهای اروپایی برای حفظ برجام، نتیجه بخش نخواهد بود چرا که شرکتها و موسسات تجاری بینالمللی با آن همکاری نخواهند کرد.
یک پاسخ
شما این وسط در این آشفته بازار از کی طرفداری میکنین؟!
از ترامپ، اروپا یا عراقچی
یا مثلا بی طرفین؟!
دست از تذبذب بردارید
کمی واقع گرا و شجاع باشید.
دیدگاهها بستهاند.