زیتون– فرشته روح افزا، معاونت زنان در شورای انقلاب فرهنگی٬ تایید کرد که در حال حاضر در زمینه حجاب با افول روبرو هستیم و قطعا این افول بیشتر خواهد شد.
فرشته روح افزا، در مناظره پوشش بانوان ایرانی پس از انقلاب که با حضور پروانه سلحشوری در دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشد، در پاسخ به این سوال که در حال حاضر حجاب در کشور یک ارزش تلقی میشود؟ گفت: «نمیتوانم در خصوص همه آحاد جامعه اظهارنظر کنم، چرا که آحاد جامعه شامل جوانان، میانسالان، افراد مسن، فرهیختگان، دانشگاهیان، کمسوادان و بیسوادان و… در کشور میشوند و نمیتوان در خصوص همه این افراد اظهارنظر کرد، اما باید بگویم در برخی از آحاد جامعه حجاب ارزش است، اما برای برخی افراد دیگر مانند سلبریتیها حجاب قابل قبول نیست.»
او همچنین در خصوص اینکه آیا بعد از چهل سال توانستهایم زنان و دختران را به باور حجاب برسانیم؟ گفت: «حقیقت این است که دستگاههای مختلف در این زمینه به درستی عمل نکردند، چرا که اگر اینگونه بود، بیشتر بچههای ما به پوشش و رفتار حیامدارانه تجهیز بودند. هیچ دستگاهی در این جامعه کار ایجابی نکرده و فقط نیروی انتظامی به وظیفه خود عمل کرده و کار سلبی میکند که خروجی آن نیز خوب نبوده است. معتقدم به هیچ موجودی نمیتوان زور گفت چه برسد به انسان.»
به گفته روحافزا اگر با این روال پیش برویم و با این مدل قدم برداریم قطعا در این زمینه افت خواهیم کرد، چرا که در حال حاضر درباره حجاب با افول روبرو هستیم، اما قطعا این افول بیشتر خواهد شد.
پروانه سلحشوری٬ نماینده مجلس و دیگر سخنران این مناظره٬ نیز گفت: «باید بگویم ما نه تنها باعث اعتقاد جوانانمان به حجاب نشدهایم بلکه باعث گریزان شدن آنها از خیلی از آموزهها شدیم.»
این نماینده مجلس تاکید کرد که متاسفانه بعد از انقلاب نه تنها در مورد حجاب بلکه در بسیاری از موارد ایدئولوژیک عمل شد. ما فقط روی ظاهر اسلامی کار کردیم و ریاکاری کردیم. در حالیکه محتوا را رها کردیم و اصل دین را به جوانان آموزش ندادیم.
او ادامه داد که «همین که من گردنم را عمل کردم و دستم سالهاست درد میکند ثمره سالها پوشیدن چادر بود» افزود: «ما باید نوع حجابی را تعریف کنیم که در ابتدا آسیب زننده نباشد.»
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…